Resultat ved søgning efter "Kartofler" i kategori Diverse Tilbehør : 234 opskrifter fundet
Kokkens favoritter
Flødekartofler
Kartoflerne skrælles (eller skrabes, hvis de er helt friske).
Skær kartoflerne i skiver, og læg dem i et ovnfast fad, sammen med kviste af frisk rosmarin.
Drys med salt og peber.
Hæld fløden over.
Sæt fadet i ovnen i 1-1½ time ved...
se mere her
Bagekartofler i mikroovn
Vask og tør kartoflerne omhyggeligt.
Anbring 2 lag køkkenrulle på ovnens glasplade.
Kog kartoflerne 6 minutter ved 100%.
Vend dem og kog yderligere 6-10 minutter ved 100%, til der er møre, men stadig faste.
Lad kartoflerne stå 5...
se mere her
Flødekartofler med porrer
Kartoflerne skrælles og skæres i skiver.
Pil de grimme blade af porren og skræ toppen af, skær resten i skiver, skyl så skiverne grundigt.
Læg kartofler, porrer og hakket hvidløg i lag i et ildfast fad - kartofler øverst. Krydr med salt...
se mere her
Ovnbagte kartofler
Skrub kartoflerne (gerne nye) med en børste og læg dem i et ovnfast fad.
Hæld lidt olivenolie i og vend dem i det.
Drys med salt, peber og provencekrydderi
Bag kartoflerne ved 200-225 grader til de er møre, ca. 40 min.
se mere her
Bagekartofler - Bagte kartofler
Beregn 1 stor bagekartoffel på en 4-500 g. pr. person.
Vask kartoflerne godt hvis de sider jord på dem, ellers er det nok at skylle dem.
Pak de fugtige kartofler ind enkeltvis i stanniol og læg dem i bradepande eller på bageplade.
Bag...
se mere her
Flødekartofler med hvidløg og ost
Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver. De lægges i et ildfast fad.
Pres hvidløget og bland det med kartoflerne. Krydr med salt, peber og muskatnød. Hæld fløde over og drys med revet ost.
Bages midt i ovnen i 50-60 minutter ved...
se mere her
Pommes rissoles - Smørstegte kartofler
Kartoflerne sættes over at koge. Koges møre ca. 15 min.
Kartoflerne pilles og sættes i køleskab gerne til næste dag.
De kogte kolde kartofler steges i smørret, krydr med salt og peber.
Serveres straks.
se mere her
Hasselback Kartofler
Skræl de mellemstore kartofler.
Skær dem i tynde skiver, MEN IKKE helt igennem. (det gøres let ved at lægge den skrællede kartoffel i en træ-grydeske, før den skæres).
Smør et fad med lidt olie, smør også kartoflerne olie og sæt...
se mere her
Italienske flødekartofler
Baconen brunes på panden. tages af.
Løgene skæres i halve ringe, den røde peber skæres i tern, og brunes på panden, tages af.
De flåede tomater, baconen, løg og peberfrugt samt fløden blandes i en skål og røres godt sammen og...
se mere her
Råstegte kartofler
De store, faste kartofler skrælles. Skyl og tør den ned papir fra køkkenrullen. Skær kartoflerne ud i stave eller i 3 mm tykke skiver. Tør dem i et rent viskestykke.
Varm olien på en tykbundet pande. Brun dem ved kraftig varme 2 min. Vend...
se mere her