Kartoflerne skal helst sættes over i kogende vand med salt. Vandet må kun lige dække.
Ganske små, nye kartofler kan blive møre på 10 min.
Faste, nye kartofler koges 20 minutter.
Ældre kartofler skal koge mellem 25 á 30 minutter, langt hen på vinteren kan de end også tåle lidt mere.
Så snart kartoflerne er møre, må vandet straks hældes fra dem, og et rent 4-dobbeit viskestykke lægges over dem.
Heri trækker al damp og fugtighed op, og de bliver melede og delikate.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.8
(35 stemmer)
Opskriften er vist 91913 gange, og udskrevet 369 gange.
Energi:
KJ total 684 (162 kcal)
KJ pr. Pers. 684 (162 kcal)
Vægt ialt 200 gram
Vægt pr. Pers. 200 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 342 KJ (81 kcal) Protein 1.9 gram Fedt 0.3 gram Kulhydrat 18.3 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Carsten - 2020-07-23 17:25:48 Melede - det er da det sidste jeg ønsker for mine kartofler og dem, som skal spise dem!
Til jornfredslund - 2018-09-30 11:48:24 Al dente ???
jornfredslund - 2018-08-27 09:54:06 Hvilket udtryk er det man bruger om grøntsager ( kartofler ) der ikke koges mere end der netop er et godt bid i varen ?
Helene - 2018-03-01 17:39:34 Jeg forstår ikke, at man kan synes melede kartofler er delikate? Det er da den konsistens jeg mindst ønsker :-/
Lenny Andersen - 2009-11-22 16:47:10 Fedt at der er en "opskrift" på hvordan man koger kartofler. Så bliver det ikke mere basisk! Men alligevel godt! :-)
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider