Brunkartofler

Brunkartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Kartoffel Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Brunekartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Brunkartofler, billede 4 Brunkartofler, billede 1 Brunkartofler, billede 2 Brunkartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Små kartofler pillet vægt
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
Opskrift:
Skræl og kog kartofler i ca. 12-13 minutter - mærk med en stegenål. Kartoflerne må ikke være færdigkogte. Lad kartofler køle af og sørg for at de er helt tørre - ellers vil sukkeret ikke hænge fast.

Sukkeret smeltes ved lav/middel varme. Når det er helt smeltet og begyndt at tage farve kommes smørret på panden. Sørg for at der er god varme men pas på - sukkeret karamelliserer hurtigt. Når smørret er smeltet kommes de tørre kartofler på panden. Vend kartofler ofte og hold øje med dem under hele bruningen.





Beskrivelse:
Se kokken favoritopskrift på Brunede Kartofler

karakterer:
Opskriften er vist 140874 gange,
og udskrevet 2400 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (47 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6966 (1658 kcal)
KJ pr. Pers. 1161 (276 kcal)
Vægt ialt 1150 gram
Vægt pr. Pers. 191 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 605 KJ (144 kcal)
Protein 1.7 gram
Fedt 5.6 gram
Kulhydrat 22.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-12-24 16:39:50
Overhældningen med koldt vand… Det er for at køle de 13 minutter kogte kartofler.. Så de ikke længere koger videre.. Dog er det formålstjeneligt at tørre/af-fugte kartoflerne inden brunstegning, da det giver en bedre vedhæftning af karameliseringen.. Man kan sige at, hvis kartoflen ikke er helt gennemkogt, er den bedre til at opsuge fugten fra sukkeret.. Agtigt..

  -   2008-12-23 19:13:47
Jeg har lige brugt opskriften, og nøj nogle gode kartofler. Det skal så lige siges at man skal huske ikke at hælde karameliseringen ned i den samme skål som kartoflerne, når kartoflerne er færdige - fordi derved opstår der en kæmpe hård bunke af karamel, når den er nedkølet. Så man kan lige si eller samle kartoflerne op hver for sig - det bestemmer selv.

  -   2008-11-24 18:38:02
Jeg syntes den er nem at forstå . &så er de rigtige godt :D

  -   2007-11-29 17:51:42
det er ikke ham der skriver at kartoflerne skal overhæles med vand, det er blot en der har skrevet en kommentar om dette.

  -   2007-09-26 12:32:56
kan ikk se hvor du læse det henne??

  -   2005-01-01 01:01:01
I opskriften står der, at de TØRRE kartofler kommes på panden! Længere nede i underteksten står der, at kartoflerne skal have en overhældning med koldt vand!?? Smart ikke!

  -   2005-01-01 01:01:01
Kartoflerne skal, inden de hældes på panden, lige have et overhældning af koldt vand