Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Flødekartofler ( Fedtfattig )

Flødekartofler ( Fedtfattig ), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 3 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Kartoffel Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Højtid: Påske

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Flødekartofler  ( Fedtfattig ), billede 4 Flødekartofler  ( Fedtfattig ), billede 1 Flødekartofler  ( Fedtfattig ), billede 2 Flødekartofler  ( Fedtfattig ), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
25 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
25 gram Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
0.5 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
5 gram Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
325 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
25 gram Knoldselleri 1 mellem knoldselleri vejer ca 800gram skrællet vægt
2 dl. Letmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Rens grøntsagerne.
Skær porre og gulerod i tynde skiver, skær løg og selleri i små tern. Skær kartofler i 0,5 cm tykke skiver. Grøntsagerne lægges i et ovnfastfad og overhældes med væsken. Bag retten i ovnen ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 1 time.

Andre grøntsager end de nævnte kan anvendes, rød/grøn peber og bladselleri ligesom retten kan laves udelukkende med kartofler og løg. Brug ca. ½ kg grøntsager til 1½-2 dl bouillon/fond.

Som bouillonkartofler, bortset fra væden i stedet for at tilsætte bouillon fremstilles en "fløde" på følgende måde:

Væden:
Udrør maizenaen i letmælken. Bring blandingen i kog. Smag til med salt, peber og eventuelt muskatnød. Når "fløden" har konsistens som en tynd sovs, hældes den over kartoflerne og grøntsagerne.

Bag retten i ovnen ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 1 time.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (31 stemmer)

Opskriften er vist 144947 gange,
og udskrevet 2503 gange.


Energi:
KJ total 1847 (439 kcal)
KJ pr. Pers. 615 (146 kcal)
Vægt ialt 680 gram
Vægt pr. Pers. 226 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 271 KJ (64 kcal)
Protein 2.3 gram
Fedt 0.7 gram
Kulhydrat 12.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Gitte  -  2011-12-09 12:46:25
Persillerod er god i stedet for rodselleri - persillerod smager næsten som gulerod, modsat pastinak - som ellers ligner persillerod.


moster  -  2011-03-12 07:44:01
Er man så uheldig at man har diabetes, så er det det tætteste man kommer på flødekartofler.Så for os er det en lækker ret da vi samtidig får vores grøntsager som vi alligevel skal have.


  -  2010-02-26 16:19:22
I stedet for rodselleri hvad kan der så komme i, da familien ikke er så glade for den rodfrugt


Ditte  -  2010-02-16 16:39:06
Er retten fryseegnet? :)


Nina  -  2009-11-19 12:35:15
Nøøøj den er super dejlig den ret.. Fik den lavet til aftensmad igår, og familien var så glade for det.. og det godt nok smart det med letmælken og maizenaen, der giver en cremet konsistens.. Blev godt nok snydt af smagen; man skulle tro det var rigtig fløde-... Sådan!!!


mønboen  -  2008-11-01 19:54:44
Hvorfor dog kalde det FLØDEkartofler??? Den letmælksfløde lyder ulækker - meget bedre med bouillon...


Per  -  2008-02-28 11:28:02
Mener at dobbelt portion er passende til 4.