Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Sukkerbrunede kartofler

Sukkerbrunede kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Sukkerbrunede kartofler, billede 4 Sukkerbrunede kartofler, billede 1 Sukkerbrunede kartofler, billede 2 Sukkerbrunede kartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Små kartofler pillet vægt
   
85 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
   
   


Opskrift:
Kog kartoflerne med skræl på og pild dem så og lad dem køle af, gerne til næste dag.

Lad sukkeret smelte i en pande ved jævn varme, til det er gyldent. Undlad at røre i det. Kom smør i og skru op til kraftig varme. Rør i smørret og lad det smelte. Kom kartoflerne i et dørslag og skyl dem under koldt vand. Kom de våde kartofler i panden. Brun kartoflerne ved kraftig varme i ca. 6 minutter. Vend forsigtigt i dem. Hvis kartoflerne ønskes mere lyse - brunes de kun 4 minutter.

Tips:

De brunede kartofler kan forberedes i god tid. Brun kartoflerne i ca. 4 minutter. Tag panden af varmen og tilsæt 1 dl koldt vand. Stil panden med kartoflerne tildækket i køleskabet. Varm, ved serveringen, kartoflerne op ved kraftig varme og vend forsigtigt i dem - til vandet er fordampet og kartoflerne er varme og blanke. Kog og pil evt. kartofler dagen før.

Beskrivelse:
Se kokken farvoritopskrift på Brunede Kartofler

karakterer:
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (40 stemmer)

Opskriften er vist 154991 gange,
og udskrevet 5309 gange.
Energi:
KJ total 5621 (1338 kcal)
KJ pr. Pers. 936 (223 kcal)
Vægt ialt 1110 gram
Vægt pr. Pers. 185 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 506 KJ (120 kcal)
Protein 1.7 gram
Fedt 2.1 gram
Kulhydrat 23.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2012-12-23 16:52:49
hej snakket med en kok, han lavede de skønneste brunede kartofler, jeg spurgte hem hvad han gjorde siden de smagte så godt uhm, han sagde at han puttede en klat honning i og har selv prøvet det siden , det er bare kanon.

Kirsten 20-12-2010  -  2010-12-20 20:11:39
Kartoflerne skal i varmt vand inden de kommer på panden, så bliver de flotte blanke

Conny  -  2010-12-20 01:24:23
Til "ernæringsassisten". Det er løgn, læs dog varedeklarationen, selv som "ernæringsassist", det er ikke for ingenting, at "spice med Price" siger "rigeligt med smør". Så bliver alting perfekt, både stegt, bagt o.s.v.. Du burde være bedre vidende!

Conny  -  2010-12-20 01:19:07
Brug gerne "glaskartofler" som er færdige, men tør kartoftler først i et viskestykke. Smager nøjagtigt, som som de var "hjemmepillede", og nemmerlig gøre osse juleaftensdag, hvor msn hsr helvedes travlt til 10 forventede gæster. Så sparer man også lidt på energien. Og både anden og flæskestegen kan steges dagen før, og varmes op v/ ca. 225 gr. i ca. en halv til trekvart time. Og så mangler man kun risalamanden, som skal laves den samme dag..

Conny  -  2010-04-18 23:51:04
Kartoflerne skal absolut ikke skylles i vand. De skal være helt tørre (helst lavet dagen før, og derefter kommes i det smeltede sukker med "kun" en god klat rigtig smør (lurpak). Med mere smør, risikerer det at blive for vandet. og bliver ikke så gode brunede kartofler, fordi de kommer til at koge i deres egen karamel. Det er ikke meningen. De skal kun ristes ved lav varme, indtil alle kartoflerne har fået den pragtfulde bruning.

Mie  -  2009-12-22 01:18:08
Per har ret... Lurpak og Kærgården er slet ikke det samme! Kærgården er både tilsat olie og også et produkt der skal samle smør og olie, - kan ikke huske hvad det hedder, men det skulle ikke være særligt sundt!!

  -  2009-12-22 01:14:59
Lad være med at bruge andefedt og lad være med at bruge brun farin! Brunede kartofler skal laves med almindeligt sukker og smør/stegemargarine. Jeg har lavet brunede kartofler i mange år og de bli'r gode hver gang. Opskriften her er OK, bortset fra jeg ikke plejer at stege dem ved kraftig varme, men derimod lader dem stå og småsimre i 10-15 min.

Per  -  2009-11-28 16:04:50
Lurpak og kærgården er ikke det samme, kærgården er tilsat olie, mener det er rapsolie, og er derfor et blandingsprodukt modsat lurpak som er rent smør.

ernæringsassistenten  -  2009-11-20 11:02:44
lurpak er det samme som kærgården. det har bare en anden indpakning så vi kan sælge det i england.

Betina  -  2008-12-22 15:33:48
Det er også vigtigt at bruge "lurpak" smør og ikke kærgården.

Mads  -  2008-12-21 17:58:01
Brun farin kan ikke anbefales... kartoflerne smagte af h... til

Irene  -  2006-12-20 12:16:50
Prøv at bruge brun farin i stedet for alm. sukker, det giver en flottere brun farve og en fyldigere sød smag.

vilcon  -  2006-12-18 10:08:49
brug Andefedt i stedet for smør