Madplaner - få inspiration til ugens aftensmad

Flere og flere har fået øjnene op for madplaner, og dette er ikke uden grund. Med en travl hverdag der blandt andet indebærer job, familie og fritidsaktiviteter, kan det til tider være svært at få nye ideer til aftensmaden. Derfor har jeg sammensat en ugemadplan med retter, som jeg selv synes, er smagfulde og byder ind til, at man samles om middagsbordet. Med en nem madplan fra Alletiders Kogebog, får du hver uge tilsendt en liste med udvalgte retter samtidig med, at du kan nøjes med at handle ind et par gange om ugen. Herved kan du opnå mere struktur i hverdagen, og køleskabet fyldes kun med madvarer, der rent faktisk skal bruges i løbet af ugen.

Fordelene ved en ugentlig madplan

Spar tid og penge

Når man udarbejder en madplan for en uge af gangen, slipper man for daglige indkøb. Mængden af spontane og impulsstyrede indkøb vil også nedbringes, da man som udgangspunkt handler ud fra en indkøbsliste, som er lavet på forhånd. Herved spares der både tid og penge, som i stedet kan bruges derhjemme.

Undgå madspild

I Danmark smides der årligt over 700.000 tons mad ud, hvoraf 36 % stammer fra de danske husholdninger. Ved at udarbejde ugens madplan kan du være med til at nedbringe madspild i egen husstand, da køleskabet kun fyldes med madvarer, der skal bruges til ugens aftensmad.

Udnyt resterne

Nogle dage er det nemmere at købe take away eller smide en frysepizza ned i indkøbskurven - men dette kan undgås. Hvis I er en travl børnefamilie, kan madplanen planlægges, så den passer ind i kalenderen. Lav en dobbelt portion så en af retterne strækker sig til to dage. På den måde slipper du for at skulle lave mad den ene af dagene, da resterne blot skal opvarmes.

Hvor ofte udsendes ugens madplan?

Når du har tilmeldt dig min ugentlige madplan, modtager du hver torsdag morgen en madplan, som gælder for hele ugen. Det unikke ved mine madplaner er, at du udover de ugentlige retter, også modtager tips til alternative retter, såsom retter med fisk, supper eller vegetarretter. Derudover er der også ideer til en nem og lækker forret, dessert, salat og kage.

FAQ

Hvordan laver man en madplan?

Sæt dig ned en gang om ugen og skriv nogle retter ned, som du finder inspirerende og smagfulde. Herefter laver du en liste over de madvarer, der skal handles ind. Sigt efter at handle alt ind på én gang for at spare tid i en travl hverdag. Du kan også vælge at spare tid ved at tilmelde dig Alletiders Kogebogs ugentlige madplan. Så får du tilsendt en gratis madplan hver uge med retter, som er særlig udvalgt af mig.


Tilmelding til nyhedsbrev
*   Din e-mail:
     Navn:
     Profil:

 


Se dagens opskrift her


2022


20212020
20192018201720162015