Madplaner - få inspiration til ugens aftensmad

Flere og flere har fået øjnene op for madplaner, og dette er ikke uden grund. Med en travl hverdag der blandt andet indebærer job, familie og fritidsaktiviteter, kan det til tider være svært at få nye ideer til aftensmaden. Derfor har jeg sammensat en ugemadplan med retter, som jeg selv synes, er smagfulde og byder ind til, at man samles om middagsbordet.

Fordelene ved en ugentlig madplan

Spar tid og penge

Når man udarbejder en madplan for en uge af gangen, slipper man for daglige indkøb. Mængden af spontane og impulsstyrede indkøb vil også nedbringes, da man som udgangspunkt handler ud fra en indkøbsliste, som er lavet på forhånd. Herved spares der både tid og penge, som i stedet kan bruges derhjemme.

Undgå madspild

I Danmark smides der årligt over 700.000 tons mad ud, hvoraf 36 % stammer fra de danske husholdninger. Ved at udarbejde ugens madplan kan du være med til at nedbringe madspild i egen husstand, da køleskabet kun fyldes med madvarer, der skal bruges til ugens aftensmad.

Udnyt resterne

Nogle dage er det nemmere at købe take away eller smide en frysepizza ned i indkøbskurven - men dette kan undgås. Hvis I er en travl børnefamilie, kan madplanen planlægges, så den passer ind i kalenderen. Lav en dobbelt portion så en af retterne strækker sig til to dage. På den måde slipper du for at skulle lave mad den ene af dagene, da resterne blot skal opvarmes.

FAQ

Hvordan laver man en madplan?

Sæt dig ned en gang om ugen og skriv nogle retter ned, som du finder inspirerende og smagfulde. Herefter laver du en liste over de madvarer, der skal handles ind. Sigt efter at handle alt ind på én gang for at spare tid i en travl hverdag.


Se dagens opskrift her













































2023






















































2022






















































2021























































2020
























































2019