Fyldte bagekartofler 02

Fyldte bagekartofler 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Diverse Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Yogi

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
4 bagekartofler
 Olie til pensling
2 tsk.smør
1 grøn peber
1 løg
100 g.champignon
4-5 skiverhamburgerryg
1.5 dl.revet parmesanost
0.25 dl.mælk
1 tsk.salt
0.25 tsk.sort peber
 
Opskrift:
Tænd ovnen på 200 grader Celsius.
Skrub kartoflerne.
Kartoflerne prikkes jævnt med en gaffel, og derefter pensles de med olien.
Læg kartoflerne på en rist, og bag dem ca. 1½ time i ovnen.
Lav fyldet imens.
Skær peberfrugten i tern, og hak løget.
Smørret smeltes, og løg og peberfrugt steges blanke i ca. 5 minutter ved middelsvag varme.
Rens og skær champignon i skiver.
Skær hamburgerryggen i små tern, og balnd begge dele i løgmassen.
Lad panden simre i ca. 5 minutter.
Stil derefter panden til side.
Riv osten og varm mælken op.
Når kartoflerne er møre, tages de ud af ovnen, og temperaturen dæmpes til 175 gr. Celsius.
Skær et låg af kartoflerne.
Grav indmaden ud med en teske.
Mos kartoffelmassen i en skål og tilsæt mælken, løgblandingen og halvdelen af den revne ost.
Smag til med salt og peber.
Kartoffelmassen fyldes tilbage i kartoffelskallerne, og den sidste halvdel af osten drysses over.
Stil kartoflerne i et ovnfast fad, og bag dem færdige i ovnen i ½ time.

Tips:

Der kan spares meget tid ved at forkoge kartoflerne i mikroovnen i 10 minutter. Pak dem derefter ind i sølvpapir, og bag dem så i ovnen i ½-3/4 time. Du kan prøve med en kødnål, når du mener, at de er møre nok. Hamburgerryggen kan udelades eller erstattes af skinkestrimler, og citron- eller 5-kornspeber gør også underværker. Egnet til sommermad men bestemt også dejligt i vinterhalvåret.





karakterer:
Opskriften er vist 19882 gange,
og udskrevet 331 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu