|
1500 | g. | kartofler 1500 g. kartofler | | | olivenolie olivenolie | 100 | g. | pancetta 100 g. pancetta | 3 | spsk. | capers 3 spsk. capers | 2 | | hvidløg 2 hvidløg | 2 | | håndfulde grønne urter, rucola, havesyre, kørvel, persille. 2 håndfulde grønne urter, rucola, havesyre, kørvel, persille. | 100 | g. | fåreost, fårefeta eller parmesan 100 g. fåreost, fårefeta eller parmesan | | | |
| |
Hak pancettaen meget fint, skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Hvis man bruger feta, skal den skylles for salt. Tag de yderste tørre skæl af hvidløgene og skær dem over på den brede led. Riv osten.
Læg kartoflerne i et ildfast fad, drys capers og flæsk over, og læg hvidløgene ned imellem kartoflerne. Dryp med olivenolie.Bag ved 200 gr. i en lille time. Rør i det af og til. Drys den revne ost over og giv det hele 10 minutter mere.
Når det er færdigt, sprødt og gennembagt drysses urterne over, og det spises straks med en skive brød. Hvidløgene er blevet bløde og hyggeligt milde af varmen, smør det ud på brødskiverne, og drys let med salt. Urterne bliver kun lige varme af denne behandling, og det giver en intensivt god smag. Det er en mættende, men raffineret ret, spis frugt til dessert.
|