Knuste kartofler

Knuste kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Diverse Tilbehør

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Yogi

Indsendt :      Red :
Knuste kartofler, billede 4 Knuste kartofler, billede 1 Knuste kartofler, billede 2 Knuste kartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
900 gram Små kartofler pillet vægt
1 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Rosmarin, frisk
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 dl. Æblecidereddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
16-24 små kartofler.
Nye kartofler uskrællede eller gamle skrællede koges ca. 25 minutter, så de i princippet er færdigkogte.

Mas dem i en bradepande smurt med olivenolie med f.eks. en gaffel, så de knuses, men ikke går helt fra hinanden.
Pensl kartoflerne med olivenolie og hakket rosmarin.
Du skal ikke være nærig med olien.
Salt kartoflerne og bag ved 200 grader C. alm. ovn næstøverste rille i 25 minutter.

Pensl eller spray med æbleeddiken inden servering.

Kartoflerne kan tåle en del mere eddike, end man skulle tro, så måske får du ikke smagen helt rigtig i første forsøg, men når dosis er god, er smagen himmelsk.





karakterer:
Opskriften er vist 8405 gange,
og udskrevet 158 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6491 (1545 kcal)
KJ pr. Pers. 1622 (386 kcal)
Vægt ialt 1090 gram
Vægt pr. Pers. 272 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 595 KJ (141 kcal)
Protein 1.6 gram
Fedt 8.5 gram
Kulhydrat 15.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu