Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kartofler à la boulangère

Kartofler à la boulangère, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4-5 

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Kartoffel Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :




Ingredienser:
4-5 mellemstorekartofler
50 g.smør
1 løg i skiver
8 dl.hønsebouillon eller vand
1 kvistfrisk timian
1 laurbærblad
 


Opskrift:

De rengjorte kartofler lægges i en stor gryde vand med salt. De bringes i kog og simrer i 30-35 min., eller til de føles møre ved stik med en skarp kniv. Hæld vandet fra kartoflerne og giv dem et kort ophold i koldt vand. De pilles, snittes i 1 cm. tern og stilles til afkøling.

En lille gryde vand bringes i kog. Skær et lille kryds i toppen af tomaten, og blancher den i kogende vand i 10 sek. Derefter flyttes den kort over i en skål koldt vand. Pil forsigtigt skindet af tomaten og skær den i kvarter. Kernerne fjernes med en skarp kniv, og kødet snittes meget fint. Det stilles til side.

Dressingen laves ved at røre sennep og eddike grundigt sammen i en lille skål. Rør evt. salt og peber i. Olien tilsættes i en tynd sråle under piskningen. Når dressingen er jævn og cremet, er den færdig. Den revne parmesan røres i dressingen, som vendes godt rundt med de kolde kartoffeltern.

Hele salatblade anrettes smukt på 4 tallerkner. Kartoffelsalaten fordeles ligeligt herpå, og der drysses med finthakket skalotteløg, purløg og hakket tomat. Pynt evt. med lidt ekstra parmesan og friskkværnet sort peber.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)

Opskriften er vist 12589 gange,
og udskrevet 77 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2009-06-03 13:11:13
Her er vist noget galt. Ingredienser og opskrift passer ikke sammen.