Kartoflerne skrælles og skæres i skiver.
Pil de grimme blade af porren og skræ toppen af, skær resten i skiver, skyl så skiverne grundigt.
Læg kartofler, porrer og hakket hvidløg i lag i et ildfast fad - kartofler øverst. Krydr med salt og peber imellem lagene.
Hæld fløde på og bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 50 minutter.
Tips:
Hvis man er til ost, kan dette med fordel drysses på inden bagningen.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.4
(25 stemmer)
Opskriften er vist 177312 gange, og udskrevet 3850 gange.
Energi:
KJ total 9671 (2302 kcal)
KJ pr. Pers. 2417 (575 kcal)
Vægt ialt 1554 gram
Vægt pr. Pers. 388 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 622 KJ (148 kcal) Protein 2.0 gram Fedt 10.0 gram Kulhydrat 13.4 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Anja - 2012-02-19 18:43:05 De er bare kanon lækre. Jeg skal snart lave dem til en tøse hygge aften. Jeg plejer at pifte dem op med noget stegt bacon, som bliver stegt før de drysses over kartoflerne inden de skal i ovnen. Det er utroligt lækkert. Namme namme nam !!!!!!
Niels - 2012-01-03 22:08:15 Forstår ikke helt hvorfor man laver om på retten.
Tilføj hellere retten som en ny ret her på siden
- 2010-07-22 22:36:57 smager bedre hvis man putter bacontern i, ingen hvidløg, og køber kartofler, som er skæret ud og som der er lidt ost ved.
Humör - 2008-10-22 20:00:04 Super! =)
quistdorff.dk - 0000-00-00 00:00:00 Det her var en af de gode
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider