Bearnaisekartofler

Bearnaisekartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Kartoffel Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Bearnaisekartofler, billede 4 Bearnaisekartofler, billede 1 Bearnaisekartofler, billede 2 Bearnaisekartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
7.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 brev Knorr Bearnaicesauce (pulver) 1 brev pulver Bearnaicesauce fra Knorr vejer 20 gram
1 spsk. Estragon, frisk
   
Opskrift:
Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver som lægges i et smurt ildfast fad.


Smelt fedtstoffet i en gryde, tilsæt Knorr bearnaisepulver og pisk godt. Tag af varmen og tilsæt piskefløde og pisk godt. Hæld over kartoflerne.

Sæt fadet i ovnen i en time og 15 minutter ved 200 grader C.


karakterer:
Opskriften er vist 45809 gange,
og udskrevet 713 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (26 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15021 (3576 kcal)
KJ pr. Pers. 3755 (894 kcal)
Vægt ialt 1595 gram
Vægt pr. Pers. 398 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 941 KJ (224 kcal)
Protein 2.1 gram
Fedt 19.4 gram
Kulhydrat 11.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

plet  -  2017-10-09 04:07:52
Hvis man bare pisker bearnaisesauce ud i mælk, helt undlader smør og bruger cremefine bliver den knap så fed. Når jeg laver diverse saucer fra knorr pisker jeg altid bare pulver ud i mælken, undlader helt smørret. Saucen bliver knap så fed og smager efter vores mening bedre. Der skal bare piskes godt så der ikke kommer klumper

LKaj  -  2009-11-21 09:24:41
Enig - en meget populær variation af flødekartofler, men lidt for fed. Jeg brugte madlavningsføde, men tror jeg prøver med lidt mælk næste gang.

Ludvina  -  2009-06-10 08:45:09
Super Ret!!! Familien elsker den til sammenkomst!!! Dog laver jeg den på denne måde... Kartofler i skiver lagt i et ildfast fad. 2½ dl cremefine til madlavning rørt sammen med 2½ dl mælk og 1 brev knorr Bernaise. Hæld ud over kartoflerne og i ovnen i en time ved 175 grader. Det giver en mere fedtfattig version!

mønboen  -  2009-02-02 09:37:58
Puh, det er INGEN slankeret - men smager MEGA godt :o) Forkog kartoffelskiverne i 3-5 min. - så er man sikker på, de bliver møre.