Indbagte kartofler 02

Indbagte kartofler 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Kartoffel Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Indbagte kartofler 02, billede 4 Indbagte kartofler 02, billede 1 Indbagte kartofler 02, billede 2 Indbagte kartofler 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 butterdej plader
50 g.skalotteløg
800 g.kartofler
2 tsk.smør
8 spsk.creme fraiche 38%
8 dildstilke
 salt
 peber
1 æg
 
Opskrift:
Rul butterdejen ud i en tykkelse på ca. 2 mm. Skær firkanter på 15 x 15 cm. Hak skalotteløg fint og svits dem i smør i en lille gryde. Skræl og riv kartoflerne groft, pres væsken ud og varm dem igennem med løgene under omrøring i 5 min. Tilsæt creme fraiche, fintplukket dild og smag til med salt og peber. Afkøles.

Læg kartoffelfyldet på midten af butterdejen. Pensl kanterne med sammenpisket æg og luk pakken, så den har form som en trekant. Tryk kanterne med en gaffel og pensl kartoffelpakkerne med sammenpisket æg. Bag kartoffelpakkerne i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 20 min. til de er gyldenbrune - også i bunden.





karakterer:
Opskriften er vist 29665 gange,
og udskrevet 452 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-01-17 20:07:52
Dejlig ret :) Jeg tilføjede lidt oksekød, som jeg havde svitset ved siden af. Det smagte super :o)