Gratinerede flødekartofler (egen opskrift)

Gratinerede flødekartofler (egen opskrift), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Portioner

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Diverse Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Chi

Indsendt :



Ingredienser:
1000 g.skrællede fint skivne kartofler
1 l.fløde
2 dl.mælk
0.5 rødløg i fine strimler
 salt
 peber
 rosmarin
 timian
0.5 posegratinerings ost
 lidtrasp
 lidtparmasan
 
Opskrift:
skræl og snit kartofler i forholdsvis tynde skiver. gør det samme med løgene.
kom lagvis kartofler, løg, ost og krydderier i et fad.
hæld derefter mælk og fløden i (så meget som der nu kan være -det skal bare dække kartoflerne). derefter drysses med gratinerings ost, parmasan og en smule rasp, samt lidt salt og peber.
det bages i en 200 gr. varm ovn, tildækket med bagepapir, i ca. 1 time. derefter uden tildækning i godt et 15 eller til det har en flot lysebrun overflade.

Tips:

man kan variere krydringen. går super godt med hjemmelavede deller og en skive hjemmegjort rugbrød.


Beskrivelse:
Se kokkens farvoritopskrift på Flødekartofler

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (5 stemmer)

Opskriften er vist 27600 gange,
og udskrevet 473 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

zanne carlsson  -  2019-08-09 13:26:34
Kan retten fryses? jeg har mange kartofler lige nu.

Mille  -  2009-07-18 16:19:22
lyder rigtig lækker med rasp og ost som gratinering:)¨

Christine  -  2009-01-21 16:24:25
Fin opskrift - jeg undlod dog løgene pga børn ! Den var et hit