Flødekartofler 09

Flødekartofler 09, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Kartoffel Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Flødekartofler 09, billede 4 Flødekartofler 09, billede 1 Flødekartofler 09, billede 2 Flødekartofler 09, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
7.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 Citron, skal heraf Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
1 tsk. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Parmesanost. revet Revet:
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 50 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber, hvid
   
   
Opskrift:
Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver, koges hurtigt op med fløden, citronskal og –saft.

Osten tilsættes, og massen smages til med salt og peber.

Det hele kommes i et ovnfast fad og sættes i ovnen på 170 grader C. alm. ovn mindst 40 minutter, til kartoflerne er møre og fløden cremet.





karakterer:
Opskriften er vist 191512 gange,
og udskrevet 3365 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (46 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15556 (3703 kcal)
KJ pr. Pers. 3889 (925 kcal)
Vægt ialt 1810 gram
Vægt pr. Pers. 452 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 859 KJ (204 kcal)
Protein 3.0 gram
Fedt 16.7 gram
Kulhydrat 11.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-07-18 14:20:21
Jeg forstår ikke kartoffelopskriften: "Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver, koges hurtigt op med fløden". Skal kartoflerne først koges i vand og så hældes vandet fra og så koges de kogte kartofler kortvarigt i fløden?

  -   2018-09-01 14:54:59
Tyktskårne løgskiver tilsat gør ingen skade.

  -   2012-01-04 09:34:35
Smager skønt med citron i. Bliver ikke så tung / fed i smagen som retten fra 1970´ erne. Jeg kogte ikke kartoflerne først. Ca. 1 time i ovnen.

  -   2011-12-10 15:37:37
Hvad sker der? - Ingen løg og hvidløg????

  -   2011-11-28 19:41:05
den var okay god :/

  -   2010-11-27 07:24:04
Jeg er med Irene og Arne. Det skal 100% sikkert frisk revet muskat i. Jeg vil anbefale, at rive ca en halv muskatnød over.

  -   2009-04-10 22:43:47
hvor er muskaten

  -   2009-02-06 15:35:10
Det giver de fløde stuvede kartofler ekstra smag hvis man også tilsætter lidt reven muskatnød.

  -   2007-06-02 17:51:37
Kan også laves med skive skårne kartofler i frost pose

  -   2007-04-01 14:04:30
lækker - lækker

  -   2005-01-01 01:01:01
den er bare go