Flødekartofler 06

Flødekartofler 06, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ?

Indsendt af : Nørden

Indsendt :



Ingredienser:
1000 g.Kartofler
2 Løg
100-150 g.Champignon
1 Æg
5 dl.Piskefløde
2-4 fedhvidløg
 Revet ost
 Salt
 Peber
 
Opskrift:
Tænd ovnen på 200 grader.

Skræl kartofler og skær dem i tynde skiver. Skær champignon i tynde skiver og løg i ringe. I et ildfast fad ligges et lag kartofler. Champignon og løgskiver fordeles jævnt udover laget og der drysses salt og peber udover. Der skal bruges en del salt, men pas på da for meget salt vil ødelægge retten. Fortsæt med at bygge flere lag på samme måde indtil alle kartofler, løg og champignon er brugt, og husk salt og peber over hvert lag.

Pisk et æg bland det sammen med piskefløden. Knus hvidløgene og bland sammen med blanding og hæld herefter blandingen udover kartoffel-fadet og sæt det i ovnen. Tilføjelsen af æg til piskefløden giver retten en rigtig dejlig konsistens.

Efter 50 minutter drysses den revne ost over fadet og retten sættes tilbage i ovnen i 10-15 minutter til osten er smeltet og blevet en smule gyldent. Velbekomme :)

Tips:

Der kan drysses skinkestrimler eller bacon i tern som er blevet en lille smule forstegt udover hvert lag for at gøre retten lidt mere spændende.


Beskrivelse:
Se kokkens farvoritopskrift på Flødekartofler

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.2    (8 stemmer)

Opskriften er vist 13057 gange,
og udskrevet 164 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Johnny Andersen  -  2013-03-03 09:30:54
Lidt Muskatnød er også godt...