små faste kartofler med skræl1.2 kg. små faste kartofler med skræl
1.5
dl.
vand1.5 dl. vand
8
spsk.
Sukker8 spsk. Sukker
25
g.
smør25 g. smør
Opskrift:
Man skal købe aspargeskartofler, Sieglinde eller små Dittakartofler. stensikre og velsmagende.
Kog og pil kartofler dagen før.
Kog kartofler næsten færdige i saltet vand, de skal stadigvæk være lidt hårde i midten. pil dem og sæt dem til side.
Tag en tykbundet pande, som kartoflerne uden problemer kan være i og sæt den over jævn varme. kom sukkeret i panden og hold øje med, hvornår det smelter. Rør så forsigtigt rundt, til alt sukkeret er opløst og er brunt. Kom vand på sukkermassen. Nu stivner det hele, men fortvivl ikke; rør rundt i det, og det vil opløse sig lige så stile. Kom kartofler og smør i, når det er sket. lad det simre, og rør i det af og til, indtil vandet er væk og kartofler er indhyllet i karamel.