Påskefrokost

Skidne æg med sennepssovs
Skidne æg med sennepssovs
Vandet bringes i kog.Ægget lægges på en ske og puttes i gryden. Kog i ca. 7 minutter for M/L størrelse æg. Det varme vand hældes af og koldt vand hældes over og æggene står ca. 10 minutter i vandet inden de pilles...
Se mere her
Butterdejspakker med kylling og æg
Butterdejspakker med kylling og æg
Rul butterdejspladerne ud til 6 kvadrater på ca. 20x20 cm. Fordel champignon, kylling og de hele kogte æg på midten af pladerne. Fold dejen ind over fyldet fra alle sider og læg pakkerne på bagepapir med sammenføjningen nedad...
Se mere her
Lammefrikadeller
Lammefrikadeller
Hak løg, hvidløg og persille og bland en fars af lammekødet med rasp, æg, mælk og tilsæt løg hvidløg og krydderurterne. Ælt godt igennem og smag til med salt og peber. Lad farsen hvile i ½ time. Formes til aflange frikadeller som steges lysebrune i en blanding af olie og smør...
Se mere her
Hjemmelavet leverpostej, gammeldags
Hjemmelavet leverpostej, gammeldags
Mal lever, spæk, ansjoser og løg gennem kødmaskinen en eller to gange, afhængig af hvor grov leverpostejen skal være. Pisk mel og kold mælk sammen i en gryde, varm op under piskning og kog det igennem. Tag gryden fra varmen og køl det lidt af...
Se mere her
Røget ål med røræg
Røget ål med røræg
Kom æggemassen i gryden og lad den stivne ved svag varme under omrøring. Når røræggen er cremeagtig tages gryden fra varmen. Lad røræggen svale af på en tallerken. Anret de rensede ålestykker på salatblade og læg en skefuld røræg ved hvert stykke. Pynt med purløg...
Se mere her
Marinerede sild
Marinerede sild
Rens, flå og filetér sildene. Lad dem udvande ca. 24 timer, skift gerne vandet flere gange undervejs. Eddikelage: Kog eddike, vand sukker og krydderier sammen et par min. og lad det afkøle. Lad sildefileterne dryppe godt af, læg dem i eddikelagen og lad dem trække...
Se mere her
Bjørns hjemmelavet karrysild
Bjørns hjemmelavet karrysild
Fileterne skæres i passende stykker. Mayonnaise og creme fraiche røres med karry og smages til med salt. Finthakket rødløg og æbler i fine tern blandes i, tilsæt evt. lidt sildelage til en passende flydende konsistens. Til slut vendees sildestykkerne i dressingen...
Se mere her
Røde Kryddersild
Røde Kryddersild
Rens, flå og fileter sildene. Lad dem udvande ca. 2-4 timer, skift gerne vandet flere gange undervejs. Eddikelage: Kog eddike, vand sukker og krydderier sammen et par min. og lad det afkøle. Hakkede løg og tomatpure tilsættes den afkølede lage som smages til...
Se mere her
Stegte sild i eddikelage
Stegte sild i eddikelage
Vask sildefileterne godt og lad dem dryppe af. Sildene vendes i rugmel steges i smør på en pande, krydres med salt og peber. Når de er afkølet lægges de i marinaden. Lagen koges sammen og afkøles, hældes over sildene. Løget skæres i ringe og lægges på, trækker i et par døgn...
Se mere her
Smilende æg
Smilende æg
Vandet bringes i kog. Ægget lægges på en ske og puttes i gryden. Kog i ca. 7 minutter for M/L størrelse æg. Det varme vand hældes af og koldt vand hældes over og æggene står ca. 10 minutter i vandet inden de pilles...
Se mere her
Hårdkogt æg - Hårdkogte æg
Hårdkogt æg - Hårdkogte æg
Vandet bringes i kog. Ægget lægges på en ske og puttes i gryden. Koger i ca. 10 minutter. Det varme vand hældes af og koldt vand hældes over og æggene står ca. 10 minutter i vandet inden de pilles...
Se mere her
Æggestand
Æggestand
Æg og mælk piskes sammen (så det ikke skiller). Smør en form og hæld æggeblandingen gennem en sigte heri, dæk med alufolie. Lad blandingen stivne i vandbad i ved 125 grader C alm. ovn i ca. 2 timer. Afkøl æggestanden lidt inden den vendes ud...
Se mere her
Fyldte æg (Blandede)
Fyldte æg (Blandede)
Fyldte æg kan laves på mange måder og ser flotte ud på påskebordet, her finder du opskrift på lakseæg, ansjosæg, rejeæg, avocadoæg og æg med peberfrugt...
Se mere her
Solæg
Solæg
Tag skallen af løget. Tag en gryde med vand, læg skallerne i og bring gryden i kog. Tilsæt æg. Lad dem koge i 30 minutter. Imens tilberedes saltlagen: Tag et sylteglas med tætsluttende låg og tilsæt vand og masser af salt. Put æggene i glasset og sikre at vand/salt dækker æggene...
Se mere her
Se flere af påskens opskrifter her