Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Påskefrokost

Skidne æg Skidne æg

Vandet bringes i kog.Ægget lægges på en ske og puttes i gryden. Kog i ca. 7 minutter for M/L størrelse æg. Det varme vand hældes af og koldt vand hældes over og æggene står ca. 10 minutter i vandet inden de pilles...

Se mere her

Butterdejspakker med kylling og æg Butterdejspakker med kylling og æg

Rul butterdejspladerne ud til 6 kvadrater på ca. 20x20 cm. Fordel champignon, kylling og de hele kogte æg på midten af pladerne. Fold dejen ind over fyldet fra alle sider og læg pakkerne på bagepapir med sammenføjningen nedad...

Se mere her

Lammefrikadeller Lammefrikadeller

Hak løg, hvidløg og persille og bland en fars af lammekødet med rasp, æg, mælk og tilsæt løg hvidløg og krydderurterne. Ælt godt igennem og smag til med salt og peber. Lad farsen hvile i ½ time. Formes til aflange frikadeller som steges lysebrune i en blanding af olie og smør...

Se mere her

Hjemmelavet leverpostej, gammeldags Hjemmelavet leverpostej, gammeldags

Mal lever, spæk, ansjoser og løg gennem kødmaskinen en eller to gange, afhængig af hvor grov leverpostejen skal være. Pisk mel og kold mælk sammen i en gryde, varm op under piskning og kog det igennem. Tag gryden fra varmen og køl det lidt af.

Se mere her

Røget ål med røræg Røget ål med røræg

Kom æggemassen i gryden og lad den stivne ved svag varme under omrøring. Når røræggen er cremeagtig tages gryden fra varmen. Lad røræggen svale af på en tallerken. Anret de rensede ålestykker på salatblade og læg en skefuld røræg ved hvert stykke. Pynt med purløg...

Se mere her

Marinerede sild Marinerede sild

Rens, flå og filetér sildene. Lad dem udvande ca. 24 timer, skift gerne vandet flere gange undervejs. Eddikelage: Kog eddike, vand sukker og krydderier sammen et par min. og lad det afkøle. Lad sildefileterne dryppe godt af, læg dem i eddikelagen og lad dem trække...

Se mere her

Bjørns hjemmelavet karrysild Bjørns hjemmelavet karrysild

Fileterne skæres i passende stykker. Mayonnaise og creme fraiche røres med karry og smages til med salt. Finthakket rødløg og æbler i fine tern blandes i, tilsæt evt. lidt sildelage til en passende flydende konsistens. Til slut vendees sildestykkerne i dressingen...

Se mere her

Røde Kryddersild Røde Kryddersild

Rens, flå og fileter sildene. Lad dem udvande ca. 2-4 timer, skift gerne vandet flere gange undervejs. Eddikelage: Kog eddike, vand sukker og krydderier sammen et par min. og lad det afkøle. Hakkede løg og tomatpure tilsættes den afkølede lage som smages til...

Se mere her

Stegte sild i eddikelage Stegte sild i eddikelage

Vask sildefileterne godt og lad dem dryppe af. Sildene vendes i rugmel steges i smør på en pande, krydres med salt og peber. Når de er afkølet lægges de i marinaden. Lagen koges sammen og afkøles, hældes over sildene. Løget skæres i ringe og lægges på, trækker i et par døgn...

Se mere her

Smilende æg Smilende æg

Marcipan, flormelis og æggehvide æltes godt sammen. Dejen skal være fast og ensartet. Rul dejen til stænger ca. 2 cm tykke som skæres i stykker på 8 cm. 12 cm. 16 cm.o.s.v. Form stængerne til kranse og bag dem i ovnen ved 225 grader C...

Se mere her

Hårdkogte æg Hårdkogte æg

Vandet bringes i kog. Ægget lægges på en ske og puttes i gryden. Koger i ca. 10 minutter. Det varme vand hældes af og koldt vand hældes over og æggene står ca. 10 minutter i vandet inden de pilles...

Se mere her

Æggestand Æggestand

Æg og mælk piskes sammen (så det ikke skiller). Smør en form og hæld æggeblandingen gennem en sigte heri, dæk med alufolie. Lad blandingen stivne i vandbad i ved 125 grader C alm. ovn i ca. 2 timer. Afkøl æggestanden lidt inden den vendes ud...

Se mere her

Fyldte æg (Blandede) Fyldte æg (Blandede)

Fyldte æg kan laves på mange måder og ser flotte ud på påskebordet, her finder du opskrift på lakseæg, ansjosæg, rejeæg, avocadoæg og æg med peberfrugt...

Se mere her

Solæg Solæg

Tag skallen af løget. Tag en gryde med vand, læg skallerne i og bring gryden i kog. Tilsæt æg. Lad dem koge i 30 minutter. Imens tilberedes saltlagen: Tag et sylteglas med tætsluttende låg og tilsæt vand og masser af salt. Put æggene i glasset og sikre at vand/salt dækker æggene...

Se mere her

Påskens opskrifter
Se flere af påskens opskrifter her