Kommentarer
karl - 2020-08-19 09:42:50 husk fisken skal have været frossen.
Håkon - 2016-12-23 13:57:16 Galskap å bruke så mye sukker. Prøv med 5 ss salt og 2,5ss sukker på 1,5 kg fisk. Spretten og fin.
Lars kristensen - 2015-09-09 16:54:07 Skal sukker salt blandingen ikke skabes af inden servering?
Sølv papir - 2014-04-18 17:55:12 Lad være med at bruge sølv papir (aluminium) går i forbindelse salt.
- 2011-07-10 13:58:08 Sølvpapir er fint nok - hvis du følger opskriften, kommer sølvpapiret ikke i kontakt med saltet og kun med skindsiden af fisken.
Per - 2011-07-10 13:56:46 Det dild som laksen har gravad med trækkes af, og der gives gerne et nyt lag dild inden laksen skæres i skiver.
- 2010-12-22 07:27:48 En enkelt laksefilet/side kan nemt veje mellem 750g og 3500g. Hvor meget fiskekød er krydderblandingen beregnet til?
jonnadurrandreasen - 2010-06-21 20:59:41 hvis du er gode venner med din slagter får du ham til at vacumpakke fisken for dig, så behøver du ikke vende den da marineringen bliver presset ind i fisken, er selv den heldige ejer af en vacummaskine, kan indimellem købes på QXL for ca 5-8.000 og er hurtigt tjent ind da det forlænger holdbarhed på især tilberedt mad sparer derved plads i fryseren.
Palle Norman - 2008-01-17 13:38:26 Gravad laks kommer fra Sverige.
jorn.fischer - 0000-00-00 00:00:00 Brug 2 ens rugbrødsforme. Put de 2 krydrede filet'er i en plastpose og læg dem i den ene form. Sæt den anden form oveni, og læg fx en liter mælk i den øverste. Nu er det let at vende filet'erne.
frida14 - 0000-00-00 00:00:00 fisk til gravning skal have været froset først og bør som følge heraf ikke genfryses i gravad (rå) tilstand før en udskæring. Man udskærer laksen fra halen og op,
- 0000-00-00 00:00:00
Læg ikke sølvpapir over fisken, da salt tærer det og giver afsmitning på fisken.
Den bedste måde at skære pæne skiver på, er ved at fryse fisken, tage den op ca 20min. før den skal skæres, derved kan man skære nogle meget tynde skiver.
|