Hønsesalat, gammeldags

Hønsesalat, gammeldags, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Jane Hvid

Indsendt :      Red:

Hønsesalat, gammeldags, billede 4 Hønsesalat, gammeldags, billede 1 Hønsesalat, gammeldags, billede 2 Hønsesalat, gammeldags, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
   
1 ds. Aspargessnitter. konserves 1 dåse aspargessnitter indeholder ca. 240 gram drænet vægt
1 glas Champignon i skiver, glas 1 glas champignon vejer ca. 280 gram, 170 gram drænet vægt.
   
  Dressing:
5 dl. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 spsk. Mayonnaise 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Sennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Kog kyllingen ca. 60 minutter i letsaltet vand (kan evt. gøres dagen før), tages op og køles af inden kødet plukkes af benene. Skær kyllingekødet i tern.

champignon og asparges drænes for væde, de kan evt. dryppe af i køleskab natten over.

Dressing:
Creme fraiche og mayonnaise røres godt sammen, smag til med salt, peber, citronsaft og sennep.

Kom kyllingetern, champignon og asparges i og vend rundt. Sættes i køleskabet (har godt af at stå og trække, jo længere jo bedre).

Serveres med flutes til.


karakterer:
Opskriften er vist 290682 gange,
og udskrevet 3421 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (44 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15093 (3593 kcal)
KJ pr. Pers. 3773 (898 kcal)
Vægt ialt 2190 gram
Vægt pr. Pers. 547 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 689 KJ (164 kcal)
Protein 6.6 gram
Fedt 15.1 gram
Kulhydrat 1.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

else marie  -  2022-02-09 12:41:14
bare så lækker man kan købe dyfrossen hønsekød og bruge til hønsesalaten nemt og hurtigt, og det smager lige så godt.

Agnethe  -  2021-12-05 20:03:58
Jeg har prøvet forskellige opskrifter, bla. med en blanding af creme fraiche 38& og mayonnaise i forholdet 2:1. Men uanset hvad jeg gør, bliver "dressingen" meget hurtigt "sjasket". Har I nogen gode råd ?

  -  2019-12-09 18:07:24
Hvordan kan det hedde hønsesalat når det er lavet på kylling😁

Kirsten   -  2018-10-23 18:25:44
Skøn hønsalat smager perfekt

Sanne  -  2016-07-15 09:32:02
Der er ikke meget gammeldags over denne opskrift. Man brugte ikke creme fraiche i gamle dage.