Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 18 stk.
ForretterRet : Forretter - Tarteletter

Hovedingrediens : Andet Fjerkræ - Høne

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Tarteletter med høns i asparges, billede 4 Tarteletter med høns i asparges, billede 1 Tarteletter med høns i asparges, billede 2 Tarteletter med høns i asparges, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Fyld:
500 gram Hønsekød, kogt
2 ds. Aspargessnitter. konserves 1 dåse aspargessnitter indeholder ca. 240 gram drænet vægt
   
  Stuvning:
3 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
18 Tarteletter Luxus 1 tartelet vejer ca. 23 gram.
   
Opskrift:
Kogning af høne:
Vask hønen grundigt under den kolde hane, og rens den for eventuelle rester af indvolde.
Hønen kan deles i mindre stykker, dækkes med kogende vand med salt og suppevisk eller grønsager og koges ca. 1½-2 timer alt efter alder og størrelse, kødet skal være mørt, og slippe benene, fjern skummet på vandets overflade med en spiseske.
Hønsekødet bliver meget saftigt, og suppen/bouillonen anvendes til sauce, resten kan gemmes til senere evt. fryses ned.

Tag kødet op og læg det til afkøling på fad eller tallerken, gem vandet. Kødet skæres i mindre stykker, der skal bruges ca 500 gram til denne opskrift, resten kan bruges til andre formål.

Asparges væden sigtes ned i gryde. Fløde og bouillon tilsættes og det koges let op. Rør mel og smør sammen i en kop eller lille skål til en smørbolle. Tilsæt smørbollen til væsken. Efter nogle minutters forløb er den kogt ud, hvorefter sovsen piskes godt igennem og koges 5-10 minutter.

Når saucen er kogt igennem tilsættes hønsekød og aspargessnitter i. Giv dette et opkog.

Imens varmes tarteletterne 4-5 minutter i en 200 grader C alm. ovn og de fyldes med kødfyldet.

Tips:

Suppevisk er en buket af blade af porre, selleri, persille og andre køkkenurter, ex løvstikke, som er rigtig god, timian mv., der koges med i suppen for at give den smag.

I stedet for suppevisk kan der bruges forskellige grønsager som du ordner og skærer i mindre stykker. F.eks. gullerøder, persillerod eller porrer, hvidløg og lauerbær er også godt.


Der beregnes 3 tarteletter pr. person.



karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (688 stemmer)

Opskriften er vist 2322292 gange,
og udskrevet 58778 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 10036 (2389 kcal)
KJ pr. stk. 557 (132 kcal)
Vægt ialt 2180 gram
Vægt pr. stk. 121 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 460 KJ (109 kcal)
Protein 6.9 gram
Fedt 15.6 gram
Kulhydrat 10.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

den glade mad elsker   -  2020-03-27 08:44:31
super tartelet opskrift kan varmt anbefales

Peter   -  2020-02-14 19:06:05
Prøv med fasaner den er god bare pas de skal være dækket med vand elles kan de blive lidt tøre

  -  2019-10-03 08:36:15
kan man fryse en pakke tartaletter

Jens A  -  2017-12-31 16:06:12
Min vietnamesiske familie er helt vilde med Tarteletter især denne, syntes nu er bedst med høne, smag og behag?

Bettina   -  2017-12-29 19:14:56
Kan også bruges med kalkun, smager meget lækkert.

Jeanette  -  2016-12-28 11:16:38
Rigtig god opskrift bedst med kylling brystrillet.

Sille  -  2016-12-20 09:32:10
Rigtig god opskrift. Helt simpel og smager præcist, som det skal .D Meeen vi fik altså kun fyld til 10 luksus tarteletter ud af det her. Synes 18 stk. er alt for højt sat :)

Mary  -  2016-10-16 06:25:44
Det bedste jeg har lavede

Camilla   -  2016-09-07 14:27:37
Et lille fif: Hvis vi har travlt, eller pludselig bliver tartelet-sulten, så koger jeg lige et par kylling fileter i stedet for en hel kylling, og vupti tarteletter på 'no time'. 😝 Plus det smager stadig fantastisk 👌🏼