Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 18 stk.
ForretterRet : Forretter - Tarteletter

Hovedingrediens : Andet Fjerkræ - Høne

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Tarteletter med høns i asparges, billede 4 Tarteletter med høns i asparges, billede 1 Tarteletter med høns i asparges, billede 2 Tarteletter med høns i asparges, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hønsekød, kogt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Suppevisk Suppevisk kan varieres næsten uendeligt.

Bruger du friske rodfrugter, kan du f.eks. bruge toppene af disse. Det kunne være gulerødder, persillerod, pastinak eller porrer.

Laurbærblade kan også bruges og lægges midt i så de bliver i visken.

Krydderurter så som persille og timian er også meget brugte.

Ingredienserne til en suppevisk kan som regel samles i et bundt, som nemt omvikles med bomuldsgarn. Husk at snøre bundtet lidt stramt, da de fleste grønsager kommer til at fylde lidt midre under kogningen.
   
1 ds. Aspargessnitter. konserves 1 dåse aspargessnitter indeholder ca. 240 gram drænet vægt
1.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
18 Tarteletter Luxus 1 tartelet vejer ca. 23 gram.
   


Opskrift:

Kogning af høne:
Vask hønen grundigt under den kolde hane, og rens den for eventuelle rester af indvolde.
Hønen kan deles i mindre stykker, dækkes med kogende vand med salt og suppevisk eller grønsager og koges ca. 1½-2 timer alt efter alder og størrelse, kødet skal være mørt, og slippe benene, fjern skummet på vandets overflade med en spiseske.
Hønsekødet bliver meget saftigt, og suppen/bouillonen anvendes til sauce, resten kan gemmes til senere evt. fryses ned.

Tag kødet op og læg det til afkøling på fad eller tallerken, gem vandet. Kødet skæres i mindre stykker, der skal bruges ca 500 gram til denne opskrift, resten kan bruges til andre formål.

Asparges væden sigtes ned i gryde. Fløde og bouillon tilsættes og det koges let op. Rør mel og smør sammen i en kop eller lille skål til en smørbolle. Tilsæt smørbollen til væsken. Efter nogle minutters forløb er den kogt ud, hvorefter sovsen piskes godt igennem og koges 5-10 minutter.

Når saucen er kogt igennem tilsættes hønsekød og aspargessnitter i. Giv dette et opkog.

Imens varmes tarteletterne 4-5 minutter i en 200 grader C alm. ovn og de fyldes med kødfyldet.

Tips:

Suppevisk er en buket af blade af porre, selleri, persille og andre køkkenurter, ex løvstikke, som er rigtig god, timian mv., der koges med i suppen for at give den smag.

I stedet for suppevisk kan der bruges forskellige grønsager som du ordner og skærer i mindre stykker. F.eks. gullerøder, persillerod eller porrer, hvidløg og lauerbær er også godt.


Der beregnes 3 tarteletter pr. person.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (666 stemmer)

Opskriften er vist 2168762 gange,
og udskrevet 57102 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

den glade mad elsker   -  2020-03-27 08:44:31
super tartelet opskrift kan varmt anbefales


Kit  -  2019-12-25 19:16:49
Jeg synes ikke det bliver sovs nok måtte lave en portion sovs mere. Men smagen er fantastisk.


  -  2019-10-03 08:36:15
kan man fryse en pakke tartaletter


Jens A  -  2017-12-31 16:06:12
Min vietnamesiske familie er helt vilde med Tarteletter især denne, syntes nu er bedst med høne, smag og behag?


Bettina   -  2017-12-29 19:14:56
Kan også bruges med kalkun, smager meget lækkert. Opskriften er max til 12 og ikke 18. Husk at smage til med salt og peber.


Jeanette  -  2016-12-28 11:16:38
Rigtig god opskrift bedst med kylling brystrillet.


Sille  -  2016-12-20 09:32:10
Rigtig god opskrift. Helt simpel og smager præcist, som det skal .D Meeen vi fik altså kun fyld til 10 luksus tarteletter ud af det her. Synes 18 stk. er alt for højt sat :)


Mary  -  2016-10-16 06:25:44
Det bedste jeg har lavede


Camilla   -  2016-09-07 14:27:37
Et lille fif: Hvis vi har travlt, eller pludselig bliver tartelet-sulten, så koger jeg lige et par kylling fileter i stedet for en hel kylling, og vupti tarteletter på 'no time'. 😝 Plus det smager stadig fantastisk 👌🏼