Kryddersild (røde og hjemmelavet)

Kryddersild (røde og hjemmelavet), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
FrokostRet : Frokost - Frokostsild

Hovedingrediens : SildeFisk - Sild

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red:

Kryddersild (røde og hjemmelavet), billede 4 Kryddersild (røde og hjemmelavet), billede 1 Kryddersild (røde og hjemmelavet), billede 2 Kryddersild (røde og hjemmelavet), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Spegesild/Saltsild krydrede
   
  Eddikelage:
4.5 dl. Eddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
  Krydderier:
3 Laurbærblade
30 Peberkorn, sorte
30 Allehånde, hel
15 Enebær, hele
3 Lang peber
3 Piri Piri, tørret Piri Piri er en lille chilipeber som kan købes tørret.
1 spsk. Paprika, edelsuss
   
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
140 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 dl. Sherry. tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Rens, flå og fileter sildene. Lad dem udvande ca. 2-4 timer, skift gerne vandet flere gange undervejs.


Eddikelage:
Kog eddike, vand sukker og krydderier sammen et par min. og lad det afkøle.

Hakkede løg og tomatpure tilsættes den afkølede lage som smages til med sherry eller madeira.

Sildene skæres i portionsstykker og lægges i lagen.

Sildene har godt af at trække et stykke tid.

Tips:

Se grundopskrift på eddikelagen her

Spegesild/saltsild er sild der har typisk har ligget i en salt-sukker lage i 5-6 uger. Krydrede spegesild/saltsild er derudover tilsat krydderier og evt. farve til lagen.


Beskrivelse:

Kryddersild - en fast del af middagsbordet

De fleste forbinder sildemadder med jule- eller påskefrokost og dette er ikke uden grund. Danskerne har spist sild lige siden middelalderen, hvor saltede sild var en fast tradition ved julebordet. I 1900-tallet blev der for alvor udforsket i mere fantasifulde sildeanretninger, og det var også her de marinerede sild fik en særlig plads på danskernes middagsbord. Udover at smage godt indeholder sild vigtige omega 3 fedtsyrer, mineraler og vitaminer samt d-vitamin.

Mange variationer af sildeanretninger

I dag findes der adskillige variationer af sild herunder marinerede sild, stegte sild, karrysild og røde kryddersild. Kryddersild får deres karakteristiske smag ved de rette krydderier. Du kan enten vælge at købe en færdig sildekrydderi blanding, eller lave din egen fra bunden, hvis du ønsker at imponere dine gæster til julefrokosten.

Server gerne røde kryddersild på et frisk stykke rugbrød toppet med løg, æble og timian. Du kan med fordel anvende syltede rødløg i stedet for salatløg eller zittauerløg.

karakterer:
Opskriften er vist 22640 gange,
og udskrevet 233 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5991 (1426 kcal)
KJ pr. Pers. 1497 (356 kcal)
Vægt ialt 1395 gram
Vægt pr. Pers. 348 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 429 KJ (102 kcal)
Protein 0.7 gram
Fedt 0.1 gram
Kulhydrat 21.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Anne-Jette  -  2021-03-02 17:14:50
Rigtig god

conni madsen   -  2020-12-02 12:36:39
hvad er lang peber