Karrysild (hjemmelavet)

Karrysild (hjemmelavet), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
FrokostRet : Frokost - Frokostsild

Hovedingrediens : SildeFisk - Sild

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Bjørn kok

Indsendt :      Red:

Karrysild (hjemmelavet), billede 4 Karrysild (hjemmelavet), billede 1 Karrysild (hjemmelavet), billede 2 Karrysild (hjemmelavet), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Marineret sildefileter Stor sildefilet 80 gram
alm. sildefilet 60 gram

Beregn 1 alm. sildefilet pr. person til frokost.
   
  Dressing:
2 dl. Mayonnaise 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Karry
2 tsk. Gurkemeje, stødt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 Rødløg, pillet vægt 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
2 Pigeon æble Pigeon æble er et lille meget rødt æble som fortrinsvis bruges op til jul.

Vægt ca 60 gram urenset.
   
  Pynt:
Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
   
Opskrift:
Fileterne skæres i passende stykker.

Mayonnaise og creme fraiche røres med karry og smages til med salt.

Finthakket rødløg og æbler i fine tern blandes i, tilsæt evt. lidt sildelage til en passende flydende konsistens.

Til slut vendes sildestykkerne i dressingen.

Serveres i skål, pyntet med både af kogte æg, tomatbåde og dildkvist.


Beskrivelse:

Karrysild - en fast tradition på det danske bord

Karrysild er en kærkommen spise under danske højtider såsom jul og påske. Mange nyder dog en rugbrødsmad med karrysild til frokosten, hvilket er forståeligt, da karrysild får de flestes mundvand på gled. Opskriften på hjemmelavede karrysild varierer, men det er vigtigt at opnå den rette konsistens i karrycremen. Silden må ikke svømme i creme fraiche og mayonnaise, og der skal tilsættes en tilpas mængde af karry for at gøre cremen stærk nok.

Hvor stammer karry fra?

Karry er ikke et krydderi i sig selv, men et blandingsprodukt af flere krydderier, som har sit ophav fra Indien. I Indien kaldes karry for masala, hvilket betyder krydderiblanding. Gurkemeje er med sin neutrale smag ét af de krydderier, som altid indgår i karry. Krydderiet er særligt kendt for sine sundhedsfremmende effekter, og har gennem adskillige år været anvendt af indere til at forebygge og helbrede sygdomme og lidelser såsom inflammation, lindring af allergier og irritationer samt forebyggelse af demens.

FAQ

Hvor længe kan karrysild holde sig i? Karrysild kan holde sig i op til 8-10 dage.

karakterer:
Opskriften er vist 168662 gange,
og udskrevet 3972 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (50 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12269 (2921 kcal)
KJ pr. Pers. 3067 (730 kcal)
Vægt ialt 836 gram
Vægt pr. Pers. 209 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1467 KJ (349 kcal)
Protein 4.6 gram
Fedt 33.6 gram
Kulhydrat 9.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2018-12-08 12:00:08
Lavede den til julefrokosten. Blev en mega succes !

Carina  -  2018-03-29 07:51:03
Hvor længe før anvendelse kan den laves...

Lasse  -  2016-12-23 13:08:53
Super lækker, mums !

niels  -  2011-09-29 21:52:42
Super god og lækker.

  -  2011-09-06 11:39:04
super smager perfekt

Berit  -  2010-03-26 09:29:50
Det er en fantastisk god opskrift, kan helt klart anbefales.

Kirsten  -  0000-00-00 00:00:00
En rigtig god karrysild, men man kan sagtens bruge flere sildefileter f.eks brugte jeg 12-14 sildefileter.