Marinerede sild (hjemmelavet)

Marinerede sild (hjemmelavet), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
BuffeterRet : Buffeter - Julebuffet

Hovedingrediens : SildeFisk - Sild

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Marinerede sild (hjemmelavet), billede 4 Marinerede sild (hjemmelavet), billede 1 Marinerede sild (hjemmelavet), billede 2 Marinerede sild (hjemmelavet), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 store Spegesild/Saltsild
   
  Eddikelage:
4.5 dl. Eddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
  Krydderier:
3 Laurbærblade
30 Peberkorn, sorte
30 Allehånde, hel
15 Enebær, hele
3 Lang peber
3 Piri Piri, tørret Piri Piri er en lille chilipeber som kan købes tørret.
   
  Pynt:
Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
   
Opskrift:
Rens, flå og filetér sildene.
Lad dem udvande ca. 24 timer, skift gerne vandet flere gange undervejs.

Eddikelage:
Kog eddike, vand sukker og krydderier sammen et par min. og lad det afkøle.

Lad sildefileterne dryppe godt af, læg dem i eddikelagen og lad dem trække mindst 6 timer.

Tips:

Se grundopskrift på eddikelagen her


spegesild/saltsild er sild der har typisk har ligget i en salt-sukker lage i 5-6 uger.


Beskrivelse:

Marinerede sild - en klassiker til julen

Marinerede sild har sin historie helt tilbage til middelalderen, hvor sild var en tradition ved julebordet. Sild var engang en fast del af danskernes basiskost, men tilbage i 1800-tallet ændrede danskernes spisevaner sig, efter at komfuret blev en almindelig del af danskernes køkkenvaner. Den revolutionerende opfindelse gjorde det lettere at tilberede flere retter ad gangen. Foruden de mange nye opskrifter på marinerede sild, blev sildeanretningerne i I løbet af 1900-tallet langt mere fantasifulde. En ny type sildemarinade, indeholdende sukker, var særligt populær blandt den danske befolkning. Marinerede sild er ikke kun en fast klassiker på julebordet. De serveres også til påskefrokosten, hvor de ofte ledsages af snaps og et stykke godt rugbrød.

FAQ

Hvor længe kan marinerede sild holde sig? Marinerede sild kan holde sig i 8-10 dage i køleskab.

Kan marinerede sild fryses?

Ja, marinerede sild kan godt fryses, så længe de er dækket af lage. Husk at fryse dem i en plastbeholder, da glas vil sprænge. Holdbarheden er et par måneder.

karakterer:
Opskriften er vist 165704 gange,
og udskrevet 3123 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (54 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4703 (1119 kcal)
KJ pr. Pers. 1175 (279 kcal)
Vægt ialt 1005 gram
Vægt pr. Pers. 251 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 468 KJ (111 kcal)
Protein 0.2 gram
Fedt 0.0 gram
Kulhydrat 25.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2020-12-17 12:50:57
Krydderierne er til lagen, de skal koges op med eddike, vand og sukker

  -  2020-12-17 11:53:45
Hvad skal man dog med alle krydderierne. ?

evald seemann  -  2018-09-14 20:34:12
min far som var købmand indkøbte store islandske sildefileter i trætønder og min mor marinerede dem til både min fars og min store fornøjelse, min far solgte dem også efter vægt - de marinerede altså

seemann  -  2017-07-06 16:54:26
brug islandske spegesild og fileleter dem

P  -  2008-12-01 22:55:02
Masser af dild. En god ide er at bruge ½ flaske hvidvin i stedet for vand, hvis man forstår sådan en lille en.

malthe  -  2008-03-07 17:17:27
en smule dild i marinaden er ikke så værst