Stegte sild i eddikelage

Stegte sild i eddikelage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 5 Pers.
BuffeterRet : Buffeter - Julebuffet

Hovedingrediens : SildeFisk - Sild

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt af : Bjørn kok

Indsendt :      Red:

Stegte sild i eddikelage, billede 4 Stegte sild i eddikelage, billede 1 Stegte sild i eddikelage, billede 2 Stegte sild i eddikelage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5 Sildefilet
Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Lage:
4 dl. Eddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
4 Laurbærblade
12 Peberkorn, sorte
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
   
Opskrift:
Vask sildefileterne godt og lad dem dryppe af. Sildene vendes i rugmel steges i smør på en pande, krydres med salt og peber.

Lagen koges sammen og afkøles, hældes over sildene.

Løget skæres i ringe og lægges på, trækker i et par døgn og er så klar til servering.


Beskrivelse:

Stegt sild i eddikelage - en dansk klassiker

Danskere er vilde med smørrebrød, og dette er også fuldt forståeligt, da smørrebrød kommer i alverdens afskygninger, og derved kan tilfredsstille de fleste smagsløg. Stegt sild i eddikelage er en klassiker på det danske smørrebrød, og opskriften på stegte sild er ikke til at tage fejl af. Hjemmelavet stegt sild i eddikelage smager nu engang bedre end de købte, og her har du rig mulighed for at tilpasse eddikelagen, så den opfylder dine smagsløg.

Silden er kommet for at blive

Sild er en sund fed fisk, som bidrager med vigtige mineraler, vitaminer og omega 3 fedtsyrer. Derfor tæller både stegte sild og marinerede sild med i den anbefalede ugentlige mængde fisk. Sild lever i store stimer og færdes i lokale fjorde, havet eller oceaner. I Danmark anses slanke sølvfisk som en meget almindelig fisk, som findes langt de danske kyster. Ønsker du at fange dine egne sild, så du kan lave stegte sild i eddike, er der rig mulighed næsten hele året rundt langs kysterne. Særligt forår og efterår er gode sæsoner til at få masser af sild på krogen.

FAQ

Stegte sild i eddikelage holdbarhed?
De stegte sild i eddikelage kan holde sig omkring en uge i køleskabet.

karakterer:
Opskriften er vist 477840 gange,
og udskrevet 10737 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (151 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 3162 (752 kcal)
KJ pr. Pers. 632 (150 kcal)
Vægt ialt 800 gram
Vægt pr. Pers. 160 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 395 KJ (94 kcal)
Protein 0.5 gram
Fedt 0.1 gram
Kulhydrat 20.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2022-06-19 21:27:19
sildene foldes og paneres og steges kun på skindsiderne

René Sølver Nielsen   -  2022-05-30 16:20:33
For en lægmand som mig, finder jeg opskriften en smule ufuldstændig... Panere og steger man sildefiletterne på begge sider ? Dvs både på kød- og skind-siderne ? Eller folder man dem sammen og steger dem kun på skind-siderne ? Er lige nød til at tilføje, at jeg med stor succes har benyttet mig af opskrifter herfra, en hel del gange 😊

Steen  -  2022-05-30 12:58:03
Super opskrift ! Har erstattet 150g sukker med 1,5 spsk. Easis perfect sød flydende samt tilføjet kanel og nelliker. Synes de er bedst efter en uge og de holder sig fint 3 uger.

  -  2022-01-12 08:54:17
super lækkert

Henryk Grys  -  2021-12-28 16:15:03
Super

  -  2021-12-23 19:35:45
Altid samme gode resultat, flere år i træk med denne opskrift . Super

John kristensen  -  2021-12-17 10:12:09
Da det er 2 gang jeg prøver er det et meget fin resultat super god kogebog

Yvonne   -  2021-08-31 09:07:35
En super lækker kage.

Mark  -  2021-04-16 08:20:47
Uåbnet er Holdbarheden vel uendelig det er jo eddike og sukker de er lageret i. Det er det vel os ved åben Ved mindre man bruger beskidt bestik til at tage dem op med. Så længe fisken er under lagen.

Anders H  -  2021-03-29 19:57:35
Sildene kan med fordel deles i to og eventuelt langs ryggen, så passer de bedre på en rugbrødsmad.

Karen Kristensen   -  2020-12-22 16:58:14
Hej. Jeg har lige lavet dem nøjagtig som opskriften er, så jeg håber den er god. God jul og Godt Nytår.

  -  2020-12-11 12:02:29
Super opskrift. Smurte sildefileterne med lidt grov sennep - dejligt.

Kp  -  2020-11-30 19:21:39
Hvor længe kan de holde i køleskabet Vh kp

Jeanie  -  2020-06-15 15:52:54
Bruger altid denne opskrift og er aldrig blevet skuffet. Tak for den.

  -  2019-12-13 11:00:47
Tak for opskriften jeg har lavet sild i lage, men det er en del år siden, så jeg glæder mig til at prøve jeres opskrift og får snart gæster så tak endnu en gang Hilsen Lejf Jensen

Charlie  -  2019-10-20 14:59:43
Jeg bruger 8 sildefiletter til opskriften, det passer godt for mig. Super god opskrift 🙂

jan vogelius  -  2018-12-09 16:30:33
prøv at komme tomatpuree samt en nip chilisovs i marinaden og få en ny opblevense

pia oesten  -  2018-04-17 08:32:17
Hejsa ,sidst jeg lavede stegte sild i eddike havde jeg glemt at jeg havde en i køleskabet og det var faktisk 11 dage siden jeg havde lavet dem ,spiste den og den smagte ganske perfekt ,ved så ikke om de kan holde længere bente :)

Thorkil  -  2017-12-25 12:03:27
Susanne, kan det være der er lidt for meget mel, så det jævner lagen?

Susanne Lynggaard   -  2017-12-17 16:10:55
Er der nogen som ved, hvorfor lagen bliver gele agtig ? Plejer ikke at ske !!

Hanne  -  2017-11-20 17:40:23
Knap så meget sukker

Jan ellegaard  -  2017-09-29 12:05:58
Jeg giver frøken Jensen ret. 2,5 dl sukker er bedre.

henningaasborg  -  2017-07-09 14:54:28
brug farin istedet for sukker som anbefalet af rigmor

bente  -  2017-04-11 10:46:51
hvor længe kan de holde sig i køleskab

  -  2017-02-15 23:40:11
Skal de lige og trække ?

Inger  -  2017-02-08 09:19:35
Skal det være rugmel sildens skal vendes i

Mal  -  2016-01-21 02:22:34
Tilføj en chilipeber af tilpas styrke, og en teskefuld senneppulver for at give dem et delikat spark bagi.

Frank Erhardt  -  2014-12-14 18:44:18
Hvorlænge kan sildene holde sig i køleskabstemperatur?

Birgitte  -  2010-12-25 15:12:48
Super opskrift. Brugte 250 g sukker og så passede surhedsgraden. Lod sildene trække i 2 dage. Perfekt! Kan virkelig anbefales! PS: rødløg klæder retten!

benthe  -  2010-12-17 08:40:59
Synes den er for syrlig, næste gang vil jeg bruge 250 gr. sukker, men ellers meget lækre, kan kun give tommy ret.

rigmor  -  2010-04-01 16:29:31
jeg bruger brun farin og lægger en syltekrydderpose i, det giver en blød rund smag

Mandal  -  2008-01-27 08:11:28
Super god opskrift, smager dejligt.

Tommy  -  2007-12-01 13:51:57
Den eneste og den bedste måde at lave sild på og så kan man let regulerer surhedsgraden på lagen.

Chamilla  -  2007-10-24 09:23:37
god opskrift, det smager dejligt