Hårdkogt æg - Kogte æg
Hovedingrediens : Æg - Hønseæg Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Vandet bringes i kog.
Ægget lægges på en ske og puttes i gryden. Koger i ca. 10 minutter. Det varme vand hældes af og koldt vand hældes over og æggene står ca. 10 minutter i vandet inden de pilles. Tips: 10 minutter passer på M/L æg, kogetiden variere alt efter størrelse. |
Sådan bliver dit æg hårdkogt hver gangFor at få et perfekt hårdkogt æg er tid afgørende. Hvor længe ægget skal koge for at blive hårdkogt afhænger både af størrelsen på ægget, men faktisk også af hvor frisk ægget er. Generelt kan man sige, at ældre æg, der er omkring 5-10 dage gamle, er lettere at pille når de er hårdkogte end friske æg.For at få et hårdkogt æg er kogetiden ca. 10 min. Er der tale om et lille æg, kan du trække et minut fra og er der tale om et stort æg, kan du lægge et minut eller to til. Hvis du vil have et hårdkogt æg, er kogetiden i koldt vand naturligvis længere. Her skal du lægge den tid til, det tager det kolde vand om at koge. Det er ca. 2 til 5 minutter. Et væld af lækre retter med hårdkogte ægÆg er en herlig spise – og særligt hårdkogte æg indgår i et væld af lækre, danske retter. Det værende fx æg og rejer, æg og tomat, dyrlægens natmad og æggemad med karse. Men hårdkogte æg er også velegnede til andet end smørrebrød, som fx æggesalat, kartoffelsalat med æg og fiskesalat med æg.Retter med hårdkogte æg er særligt noget, mange spiser i enten påsken til påskefrokosten eller i julen til julefrokosterne. Ofte stillede spørgsmål om hårdkogt æg (FAQ)Hvor lang tid skal et hårdkogt æg have?Et hårdkogt æg skal koge i ca. 10 minutter.Hvor længe kan hårdkogte æg holde sig?Et hårdkogt æg kan holde sig op til en uge i køleskabet med skal, og ca. 3-5 dage uden skal.Hvor mange kalorier er der i et hårdkogt æg?Der er ca. 80 kcal i et helt hårdkogt æg.Kan man fryse hårdkogte æg?Man kan godt fryse æggeblommen i et hårdkogt æg, men det anbefales ikke at fryse æggehviden eller hele ægget.Hvor længe kan hårdkogte æg holde sig i køleskab?Et hårdkogt æg kan holde sig op til en uge i køleskabet. |
|
Opskriften er vist 615344 gange,
og udskrevet 1163 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (495 stemmer) |
|
Kommentarer Lærke - 2021-11-10 11:12:15 Hvor banalt det end kan virke med en opskrift på at koge æg, så er jeg nødt til at tilføje, at kogetiden ikke afhænger så meget af æggets størrelse, men af hvor friskt ægget er. Jo friskere et æg er, jo længere tid skal det koge for at blive hårdkogt. <BR> Der gælder også, at helt friske æg (jeg har selv høns) er umulige at pille. Hviden vil ikke slippe skallen. Et æg skal være en uge gammelt (så ingen panik for folk, der køber æg i butikker), før det kan pilles pænt efter at være kogt. Helt friske æg er til gengæld gode til så meget andet. <BR> Jeg ved ikke, hvorfor det er sådan, men det er det bare. Direkte fra hønen skal æg fra vores høns have mindst et kvarter, og så er de smilende. Lars Allan - 2020-01-18 14:32:21 Jeg plejer at dyppe dem i honning og dreje rundt 5 gange. Ulla - 2017-04-13 09:24:25 Den metode kender jeg godt. Jeg giver mine æg 11 minutter, og mine bliver altid blødkogte! Tænker på at du nok lader dem stå i det varme vand ud over de 10 minutter for at få dem hårdkogte? mette herdal - 2016-11-16 08:12:38 Jeg lægger ægget i koldt vand (meget lidt vand) tænder for varmen, og slukker, når vandet koger. Venter 3-4 min. og så er det hårdkogt. Æggets størrelse er ligegyldig! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne