Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Hjemmelavet leverpostej, gammeldags

Hjemmelavet leverpostej, gammeldags, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 10 Pers.
PålægRet : Pålæg - Postej

Hovedingrediens : Svinekød - Svinelever

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Danmark - Dansk - DanskeIndsendt :


Hjemmelavet leverpostej, gammeldags, billede 4 Hjemmelavet leverpostej, gammeldags, billede 1 Hjemmelavet leverpostej, gammeldags, billede 2 Hjemmelavet leverpostej, gammeldags, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Svinelever, rå
200 gram Spæk fersk
4 Ansjos. marineret. konserves 1 ansjosfilet vejer ca. 10 gram
2 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
   
  Opbagning:
60 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
 
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 tsk. Timian, tørret
   


Opskrift:

Mal lever, spæk, ansjoser og løg gennem kødmaskinen en eller to gange, afhængig af hvor grov leverpostejen skal være.

Pisk mel og kold mælk sammen i en gryde, varm op under piskning og kog det igennem. Tag gryden fra varmen og køl det lidt af.

Rør levermassen i og dernæst æggene, rør godt så det fordeles, også i bunden af gryden. Krydr med salt, peber og timian.

Fordel farsen i aluforme eller ovnfaste fade. Bag leverpostejen i ovnen i vandbad ved 175 grader C. alm. ovn. Bagetiden afhænger af formens materiale og størrelse. Bruges et stort ovnfast fad er bagetiden ca. 1½ time, i en mindre aluform er bagetiden ca. 3/4 time.

Leverpostejen bages uden låg på nederste ovnrille.

Tips:

Postejen kan også fryses inden den bages, tages så op af fryseren og bages enten frossen eller optøet.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (79 stemmer)

Opskriften er vist 344878 gange,
og udskrevet 8499 gange.


Energi:
KJ total 12055 (2870 kcal)
KJ pr. Pers. 1205 (287 kcal)
Vægt ialt 1748 gram
Vægt pr. Pers. 174 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 689 KJ (164 kcal)
Protein 9.5 gram
Fedt 11.4 gram
Kulhydrat 6.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

TOMMY  -  2017-12-04 23:36:50
Min mor lavede super dejlig LEVERPOSTEJ og noget af hendes hemmelighed var spæk i bunden og ansjoser ovenfå - før massen kom på


  -  2017-10-31 17:02:52
Jeg bruger lever fra rådyr/krondyr når der er blevet skudt. Det smager bare godt. Laver opbagning med smør og fløde. 35 g smør 35 g mel. Halvdelen af spækket har jeg enebær røget.....Bagetid 1.5 time i 2 l forme..


Aksel Borup Jensen   -  2016-12-03 10:49:58
Mængderne er helt vilde, til 7 personer vil i bruge 3500 g lever og 2800 g spæk!!!


Gitte  -  2015-02-12 12:05:28
Bagetiden er for kort!!!! Ca. 1 til 1½ time i foliebakker.


  -  2013-12-10 12:02:25
Jeg har akut brug for hjælp. Leverpostej har altid kunnet håndteres. Bacon og champion oven på. Nu vil min håbefulde datter servere til en gallaaften (sammenskud) MENN have den med bacon indbagt. Skal bacon ristes og "makuleres" inden, eller makuleres og blandes i før bagning.? [email protected]


Michael Larsen  -  2011-03-06 11:59:59
Jeg har lige fået en fin elektrisk kødhakker.Denne opskrift er en fin grundopskrift som kan udbygges.Eksempel vis har jeg doblet portioner,men istedet for 400gr spæk vælger jeg 200gr røget bacon 200gr spækog mælken har jeg byttet ud med fløde.Jeg har prøvet det samme med lammelever og samtidig tilsat 2 fed hvidløg det var helt ok.Iøvrigt bruger jeg denne hjemmeside meget da den er nem og forstålig og samtidig giver en god inspiration til spændende opskrifter


j. vindeløv   -  2011-01-09 11:35:58
god opskrift nem at forstå og udfører. tak.


Helle  -  2009-12-05 11:58:35
2 ts. peber, 1 ts. allehånde - uhm....


Per  -  2008-09-01 19:33:50
Der bliver postej til ca 2½ liter forme.