Hjemmelavet leverpostej, gammeldags

Hjemmelavet leverpostej, gammeldags, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 10 Pers.
PålægRet : Pålæg - Postej

Hovedingrediens : Svinekød - Svinelever

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red:

Hjemmelavet leverpostej, gammeldags, billede 4 Hjemmelavet leverpostej, gammeldags, billede 1 Hjemmelavet leverpostej, gammeldags, billede 2 Hjemmelavet leverpostej, gammeldags, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Svinelever, rå
200 gram Spæk fersk
4 Ansjos. marineret. konserves 1 ansjosfilet vejer ca. 10 gram
300 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
   
  Opbagning:
60 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
 
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 tsk. Timian, tørret
   
Opskrift:
Mal lever, spæk, ansjoser og løg gennem kødmaskinen en eller to gange, afhængig af hvor grov leverpostejen skal være.

Pisk mel og kold mælk sammen i en gryde, varm op under piskning og kog det igennem. Tag gryden fra varmen og køl det lidt af.

Rør levermassen i og dernæst æggene, rør godt så det fordeles, også i bunden af gryden. Krydr med salt, peber og timian.

Fordel farsen i aluforme eller ovnfaste fade. Bag leverpostejen i ovnen i vandbad ved 175 grader C. alm. ovn. Bagetiden afhænger af formens materiale og størrelse. Bruges et stort ovnfast fad er bagetiden ca. 1½ time, i en mindre aluform er bagetiden ca. 3/4 time.

Leverpostejen bages uden låg på nederste ovnrille.

Tips:

Postejen kan også fryses inden den bages, tages så op af fryseren og bages enten frossen eller optøet.


Beskrivelse:

Leverpostej - en klassiker der er kommet for at blive

Selvom leverpostejen har mange år på bagen, er den stadig et fast inventar på middagsbordet og i mange danskeres køleskab. Leverpostejen blev opfundet af franskmanden Francois Louis Beauvais i midten af 1800-tallet, mens han var bosat i København. I starten var postej en fin spise forbeholdt den rige klasse, da prisen var høj, fordi al kød og fedt skulle hakkes med en kniv. Først da kødhakkeren blev introduceret faldt prisen på postej, hvilket gjorde den tilgængelig for alle målgrupper.

I dag findes der leverpostejer i alle størrelser og afskygninger i supermarkederne, men en god hjemmelavet postej slår de fleste fabriksfremstillede. Opskriften på leverpostej er forholdsvis nem at følge, og du kan let tilføje din egen aroma såsom bacon. Postejen fremstilles ofte af svinelever, men der kan også anvendes fugle- eller kalvelever.

Intet julebord uden mindst én lun postej, og hvorfor ikke servere en hjemmelavet postej. Du kan med fordel fryse leverpostejen inden den bages, så du er sikret en friskbagt postej inden middagsgæsterne ankommer. Holdbarheden på en hjemmelavet leverpostej er cirka 1 uge.

FAQ

Hvad er leverpostej lavet af? Leverpostej er primært lavet af lever, spæk og krydderier.

karakterer:
Opskriften er vist 622969 gange,
og udskrevet 11088 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (123 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12055 (2870 kcal)
KJ pr. Pers. 1205 (287 kcal)
Vægt ialt 1748 gram
Vægt pr. Pers. 174 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 689 KJ (164 kcal)
Protein 9.5 gram
Fedt 11.4 gram
Kulhydrat 6.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Ellen   -  2022-04-25 11:28:22
Kan lever og spæk tøes op laves leverpostej og igen fryses

Benny Bøgelund Jensen  -  2021-02-13 13:12:30
Har lavet den af elg lever og brugt røget spær og en teske gurkemeje Bage tid ca. en time v/ 180 grader

gert andersen  -  2020-12-04 13:54:42
Køber aldrig færdiglavet leverpostej mere

Frits  -  2020-10-27 12:09:38
Den angivne bagetid er for kort. En foliebakke med 500 g leverpostej skal bage i ca. 1,5 time.

Linda B  -  2020-01-03 17:53:11
Hvilken temperature skal postejen have når den er færdigbagt?

Charlotte  -  2019-11-27 13:22:48
Kan ansjosfilet skiftes ud med sardiner?

TOMMY  -  2017-12-04 23:36:50
Min mor lavede super dejlig LEVERPOSTEJ og noget af hendes hemmelighed var spæk i bunden og ansjoser ovenfå - før massen kom på

  -  2017-10-31 17:02:52
Jeg bruger lever fra rådyr/krondyr når der er blevet skudt. Det smager bare godt. Laver opbagning med smør og fløde. 35 g smør 35 g mel. Halvdelen af spækket har jeg enebær røget.....Bagetid 1.5 time i 2 l forme..

Gitte  -  2015-02-12 12:05:28
Bagetiden er for kort!!!! Ca. 1 til 1½ time i foliebakker.

  -  2013-12-10 12:02:25
Jeg har akut brug for hjælp. Leverpostej har altid kunnet håndteres. Bacon og champion oven på. Nu vil min håbefulde datter servere til en gallaaften (sammenskud) MENN have den med bacon indbagt. Skal bacon ristes og "makuleres" inden, eller makuleres og blandes i før bagning.?

Michael Larsen  -  2011-03-06 11:59:59
Jeg har lige fået en fin elektrisk kødhakker.Denne opskrift er en fin grundopskrift som kan udbygges.Eksempel vis har jeg doblet portioner,men istedet for 400gr spæk vælger jeg 200gr røget bacon 200gr spækog mælken har jeg byttet ud med fløde.Jeg har prøvet det samme med lammelever og samtidig tilsat 2 fed hvidløg det var helt ok.Iøvrigt bruger jeg denne hjemmeside meget da den er nem og forstålig og samtidig giver en god inspiration til spændende opskrifter

j. vindeløv   -  2011-01-09 11:35:58
god opskrift nem at forstå og udfører. tak.

Helle  -  2009-12-05 11:58:35
2 ts. peber, 1 ts. allehånde - uhm....

Per  -  2008-09-01 19:33:50
Der bliver postej til ca 2½ liter forme.