Sankt Hans Aften

Forretter:
Hvide asparges med parmaskinke
Hvide asparges med parmaskinke
Skræl aspargsene fra hoved mod rod og knæk den nederste træde ende af. Blancher aspargeserne i kogende vand ca. 3 minutter. Tag dem op og dryp dem af...
Se mere her
Lækker tunmousse
Lækker tunmousse
Tunen hældes i en sigte og dryppes af. 4 blade husblas udblødes i kold vand. Tun, groft revet løg, creme fraiche og saft fra citronen blendes. Caviar røres ud heri...
Se mere her
Friskpillede fjordrejer på franskbrød
Friskpillede fjordrejer på franskbrød
De friske ukogte rejer lægges i spilkogende vand ca. 2 minutter, tages op og dyppes i koldt vand og køles helt af. Rejerne pilles ved at først dreje hovedt af, dernæst brække benene fra hinanden og fjerne halen fra skallen...
Se mere her



Hovedretter:
Pipfugl på dåse (Kylling på dåse)
Pipfugl på dåse (Kylling på dåse)
Kyllingen rengøres og gnides indvendigt med salt. Med en fjerkræssaks klipper du spidsen af lårene. Vask dåserne, du ved jo ikke hvor de har været! Åbn dåserne, drik det halve af indholdet i hver dåse - og fyld så enebær og urter ned i dåsen – anbring pipfuglene nedover dåserne, så de står godt og sikkert. Pensl pipfuglene med olivenolie og drys med salt og peber...
Se mere her
Grillet okseculotte
Grillet okseculotte
Culotten afmærkes, i den spids, hvorfra den kan skæres på tværs af kødtrådene. Culotten skæres fra den afmærkede spids, lidt på skrå. (Culotten er ridset på den led, som den skal skæres). Det er lettest at se, hvordan culotten skal skæres for, imens den er rå. Sæt derfor et mærke (kødpind eller tandstikker) i den ende af stegen, hvorfra der kan skæres på...
Se mere her
Grillspyd
Grillspyd
Hvert spyd består af to stykker kød, 2 kvarte løg, 2 cherrytomater, 2 champignon, 2 stykker peberfrugt og 3 cocktailpølser, der fordeles pænt på spyddet. Der drysses med lidt peber og paprika. Risten smøres med olie og spyddene grilles...
Se mere her
Amerikanske hamburgere
Amerikanske hamburgere
Løget hakkes fint og hvidløget presses. Løg, hvidløg og worchestershire sauce tilsættes oksekødet. Det krydres med salt og peber efter behag. Lad det trække 30 minutter i køleskabet. Lad det herefter hvile udenfor køleskab i 20 minutter...
Se mere her
Grillet ørredfileteret
Grillet ørredfileteret
Rens fisken, skrab skællene og slim af med en kniv og fileter den så (eller få fiskehandleren til det). Læg ørredesiderne på et stort stykke allufolie og buk siderne op. Hak dild og rør det med smør og presset hvidløg. Fordel smørret på fisken og drys med salt og peber. Fordel skiver af citron oven på fisken. Grill fisken i ca. 30 min...
Se mere her
Kold kartoffelsalat
Kold kartoffelsalat
Rør mayonnaise sammen med creme fraiche, mælk og sennep. Pil løget, hak det fint og rør det i dressingen med klippet purløg. Hvis du bruger friske ærter skal de bare bælges. frosne ærter skal ikke optøes, de røres direkte i dressingen. Smag til med salt og peber...
Se mere her
Nem og lækker pulled pork
Nem og lækker pulled pork
Aftenen før blandes rub’en sammen, kødet grubbes med Dry rub, og ligges i en stegepose, overskydende Dry rub hældes ned i stegeposen. Stegeposen med nakkefileten lægges i en ildfast fad i køleskabet til næste morgen...
Se mere her
Nachos med ost og salsa
Nachos med ost og salsa
Kom nachos på et ildfast fad. drys revet ost ud over og varm det ved 200 grader C alm. ovn ca. 10 minutter til osten et smeltet. Server med salsa og/eller guarcamole...
Se mere her



Dessert:
Hyldeblomstfromage
Hyldeblomstfromage
Ægblommerne piskes med sukkeret, til de er lyse og skummende. Fløden piskes til skum og vendes i. Husblassen udblødes i koldt vand 10 minutter. Smeltes over vandbad og blandes med hyldeblomstsaften. Denne blanding vendes i...
Se mere her
Hyldeblomstis
Hyldeblomstis
Pisk æggeblommerne med sukker til en æggesnaps. Pisk fløden stiv og vend den i æggesnapsen. Vend nu den ufortyndet hyldeblomstsaften heri...
Se mere her
Hyldeblomstpandekager
Hyldeblomstpandekager
Lav en dej af æg, mel, salt og lidt mælk. Dyp blomsterne forsigtigt i dejen, og frituresteg dem til de er sprøde og lysebrune. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir...
Se mere her
Jordbærtrifli
Jordbærtrifli
Jordbærrene renses, skæres i skiver. Sukker drysses henover. Makronerne knuses og kommes i dessertglas eller en skål så de dækker bunden. Portvin hældes henover. Jordbærrene fordeles henover...
Se mere her



Diverse:
Hyldeblomstbowle
Hyldeblomstbowle
Hæld hvidvin i en stor bowle og smag til med hyldeblomstsaft. Tilsæt tyndskåret citronskiver, citronmelisseblade og frosne jordbær lige inden servering...
Se mere her
Hyldeblomstdrik
Hyldeblomstdrik
Bland citronsyren med sukkeret, og opløs sukkeret (evt. rørsukker) i kogende vand. Hæld sukkerlagen over skærmene, læg låg på gryden og lad saften trække i køleskabet 4 dage...
Se mere her
Snobrød - Snobrødsdej
Snobrød - Snobrødsdej
Dejen deles nu i passende stykker (en lille knytnæve ca. 4-5 stk.) - Hvert stykke formes til en aflang pølse som rulles på snobrødspinden - husk at det skal dække spidsen på pinden så den ikke brænder - bages nu over glødebål eller gløder, til brødet er gyldent brunt og lyder hult når der bankes på det...
Se mere her