Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Lækker tunmousse

Lækker tunmousse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : MakrelFisk - Tun på dåse

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Liv

Indsendt :


Lækker tunmousse, billede 4 Lækker tunmousse, billede 1 Lækker tunmousse, billede 2 Lækker tunmousse, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 ds. Tun i olie. konserves 1 dåse tun i olie vejer ca. 150 gram drænet vægt.
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2.5 dl. Creme fraiche 18 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
1.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 Citron, saften heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
1 glas Stenbiderrogn rød Stenbiderrogn kaldes også for Dansk kaviar, og sælges tit i glas på 50 og 100 gram.
   
Opskrift:
Tunen hældes i en sigte og dryppes af. 4 blade husblas udblødes i kold vand.

Tun, groft revet løg, creme fraiche og saft fra citronen blendes. Caviar røres ud heri.

Knug vandet af husblasen. Smelt med et par skefulde kogende vand. Hæld husblas i blandingen med en tynd stråle ved konstant piskning.

Smag til med salt, peber og citronsaft.

Stil i køleskabet til du kan tegne mønstre i blandingen.

Pisk fløden til skum og vend den i blandingen. Stil i køleskabet i minimum 2 timer.

Server med flûtes, iceberg salat, cherry tomater, agurk og rødløg.

Tips:

Den lækreste, blødeste tunmousse nogen sinde.


Beskrivelse:
Tunmousse er en klassiker, men når nu den også er nem og lækker, så er det da klart at den er så populær.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (568 stemmer)

Opskriften er vist 1511310 gange,
og udskrevet 38616 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 7201 (1714 kcal)
KJ pr. Pers. 1200 (285 kcal)
Vægt ialt 946 gram
Vægt pr. Pers. 157 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 760 KJ (181 kcal)
Protein 9.9 gram
Fedt 14.3 gram
Kulhydrat 3.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Anne  -  2019-12-06 19:51:37
Kan den laves dagen før?

Rapper  -  2019-10-22 07:03:17
Simpelthen den absolut bedste opskrift på tunmousse! En sikker vinder hver gang her i huset👍

Lisbeth  -  2019-05-19 15:24:17
Den er super. Kan man fryse den?

fam. kastholt  -  2019-04-22 10:53:16
vi må sige at det er en super opskrift,vi kommer altid tilbage til den

Rita  -  2019-02-19 10:14:54
Fantastisk opskrift der aldrig bliver mislykket. 👍

  -  2018-12-30 11:32:10
Verdens bedste opskrift. Bruger ikke andre end denne :-)

Heidi Højslet  -  2018-07-05 07:03:02
Rigtig lækker - jeg puttede 2 store spsk kapers i, det smager fantastisk

Eva  -  2018-05-23 22:30:13
En virkelig gammel og velafprøvet opskrift. Jeg har et print i mine gemmer fra SOL.dk, hvor et par lagde den op i 1997.

dv  -  2018-04-27 20:34:01
har brugt 4 stk husblad men synes 5 eller måske 6 vil gør at den bliver mere fast - absolut succes

Lea  -  2018-03-20 09:54:21
Har for første gang lavet denne tunmousse. Jeg brugte kun 150 g finthakket rødløg og 6 stks. husblad istedet for 4. Blended tunen og de øvrige ingredienser som anvist i opskriften, men synes desværre tunens konsistens blev grynet heraf.

Tina  -  2018-01-31 16:42:15
Skal lave tunmousse ti 54 personer Stemmer det med 36 blade dom der står i opskriften! Er virkelig i tvivl om det stemmer

Frank  -  2017-12-14 16:10:10
Den bør både blendes (og der skal meget løg i) 🤗 Fint nok Heidi, at du hellere vil ha lidt struktur, men prøv at lave den rigtigt først, jeg har gæster, der spiser sig mæt i denne ret - og som ikke bryder sig om fisk😎 Den er en klassiker på vores store kolde bord.

Ann  -  2017-11-25 09:28:23
200 gram løg?????? Puha mon ikke det er 20 gram

Heidi   -  2017-11-14 17:30:05
Jeg har nok lavet denne tunmousse 10-15 gange og har aldrig nogensinde blendet den. Kan godt lide der er lidt struktur. Og den blir Mega god hver gang.

Tina L.   -  2017-09-25 23:02:31
Denne tunmousse er den bedste. Den er frisk, lækker og luftig. Simpelthen ingen andre opskrifter som kommer på højde med denne her.

Pia  -  2017-07-17 13:18:32
Jeg har lavet denne tunmousse i mindst 35 år, vistnok oprindelig fra en opskrift i Alt For Damerne.Alle er vilde med den. Jeg har videregivet opskriften til utallige. Den ER verdens bedste ! Meget lettere, mere frisk end andre opskrifter.Og bare så let at lave.

  -  2017-07-17 13:15:45
Jeg har lavt denne opskrift utallige gange gennem 35 år ! ALTID en succes.Folk er vilde med den.Jeg givet opskriften videremasser af gange. Den ER anderledes let og frisk, end alle andre tunmousser.

Katrin  -  2017-04-08 09:38:08
Hej, jeg skal lave tunmousse til ca 50 personer som forret. Skal jeg lave 50 portioner, eller er det nok med mindre?

Tina L.  -  2017-02-02 15:44:44
Det er altid denne opskrift jeg vender tilbage til. Verdens bedste tunmousse.

  -  2016-12-31 12:02:58
håber at den bliver god

  -  2016-12-30 14:18:19
Kan den laves dagen før. Har aldrig lavet noget med husblas, skal husblasen efter at have ligget i blød i en skål med varm vand eller ?

Smukkedukke  -  2016-10-08 19:38:47
Den er fantastisk HVER GANG. Dejlig lækker og uden den trælse smag og smør og den fedtede fornemmelse i munden. Laver altid kun denne nu.

  -  2016-06-07 16:07:58
Hvor længe skal den stå på køl før man kan se mønstre, altså før flødeskummet?

  -  2016-05-02 12:30:08
Jeg har lavet mange forskellige tunmousse s i mit liv , men denne er virkelig super god .... bare følg opskrift en nøje

vallekilde hørve friskole 5.kl  -  2016-04-12 09:05:52
vi laver den til rasturan håber den smager godt

Jytte  -  2016-03-19 11:06:50
Tak for den gode opskrift. Mine gæster var meget begejstrede.

Kirsten   -  2016-03-01 22:50:14
Hvis man læser opskriften og gør som der står, bliver den som den skal være hverken for tynd ,tyk sjasket eller noget andet, så læs opskriften rigtig så får I den lækreste tunmousse. Mange spørger om husblas, og den skal selvfølgelig i, det er super nemt.

Kirsten  -  2016-03-01 22:34:41
Det er en super god opskrift på Tunmousse... jeg har prøvet mange , men denne er nok den allerbedste ...

Astrid  -  2015-12-31 12:15:43
Kom til at springe den del over hvor man lige skal have det i køleskabet til man kan tegne mønstre. Men kom den piskede fløde i med det samme. Tror i der sker noget ved det...

June  -  2015-12-30 12:57:52
Heidi, du ville vel ikke tø den op i st.temp.?

Heidi   -  2015-12-27 11:19:47
Kan man fryse den og hvis skal den så bare tø op i køleskab ?

Christina  -  2015-12-25 19:24:44
Lækker opskrift

karen  -  2015-12-06 11:31:46
Jeg bruger tun i vand...trykker alt vandet fra. Så putter jeg lidt meget fine ærter i. Det er super flot sammen med det røde kaviar. Husk hak løget fint. :-) pyntes med små tomater, agurker, citronbåde og sort kaviar. Serveret med flutes og dildcreme.

Karin  -  2015-11-02 07:58:03
SUPER SUPER prøv den!!

Pia  -  2015-09-17 12:12:29
Jeg fik oprindelig opskriften for ca 30 år siden fra et dameblad. Har slet ikke tal på de mange gange jeg har lavet den. ALLE er vilde med den og jeg har givet opskriften videre masser af gange gennem årene. Det ER den allerbedste tunmousse opskrift !!

Aase  -  2015-05-20 16:27:53
For at få den ud af formen , så beklæd formen med bagepapir inden ,så er det nemt at få den af .

Aase  -  2015-05-01 12:44:00
Kan nemt laves i forvejen og fryses ned

Gitte  -  2015-04-05 11:22:29
Kan man lave det på forhånd og fryse det ned?

Aase Stigaard   -  2015-03-20 16:29:04
Kan sagtens fryses har prøvet det mange gange

Mark  -  2015-02-19 20:16:50
Det her er og bliver den bedste tunmousse, har smagt mange der er mega tørre men denne er cremet og fugtig og så kan man fornemme caviar som små eksplosioner i mund.... Virkeligt lækkert

Jesper  -  2015-02-08 20:46:02
Fantastisk opskrift. Vækker begejstring hver gang.

June  -  2014-12-31 13:34:57
Hvordan får man den ud af formen???

Anne-Mette  -  2014-12-18 14:09:25
Rigtig lækker tunmousse! Jeg lavede den med lime og uden kaviar, nøj den blev god! Rigtig lækker opskrift, som man nemt kan lege lidt med smagsmæssigt, konsistensen blev virkelig god med denne opskrift.

Jesper  -  2014-12-02 23:11:28
Rigtig god forret. Jeg bruger tun i tomat, det er virkelig godt,,,,,

Liv  -  2014-08-21 14:09:09
Føldeskummen gør hele forskellen. Moussen bliver meget lettere af at der iblandes flødeskum. Selvfølgelig kan man brug sort rogn... det får bare en noget trist farve, og det smager heller ikke helt lige så godt.

Jakob  -  2014-08-03 17:02:09
Drop flødeskummet det bliver for meget - det smager perfekt bare med creme fraiche.

Søs  -  2014-07-10 18:54:17
kan der bruges sorte kaviar? har ikke kunne finde de røde....

  -  2014-07-02 14:17:35
I min familie er vi også glade for denne opskrift, vi har brugt den i flere år, og alle elsker den. Jeg har aldrig prøvet at blende den, det må prøves næste gang

Tove  -  2014-04-04 16:13:30
Jeg har en opskrift som ligner meget og den kan fint fryses ned og laves i god tid i forvejen.

Julie   -  2014-01-30 13:47:02
Verdens bedste .... Rigtig frisk og lækker

kandv  -  2013-12-31 13:41:18
HUSK, at det IKKE altid er 4 blade husblas, som skal udblødes i koldt vand (gælder kun ved opskrift til 6 personer). UPS !!

Der er mere end 50 kommentarer til denne opskrift
Se alle kommentare her