Lækker tunmousse

Lækker tunmousse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : MakrelFisk - Tun på dåse

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Liv

Indsendt :      Red :
Lækker tunmousse, billede 4 Lækker tunmousse, billede 1 Lækker tunmousse, billede 2 Lækker tunmousse, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 ds. Tun i olie. konserves 150g 1 dåse tun i olie vejer ca. 150 gram drænet vægt.
200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2.5 dl. Cremefraiche 18% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
1.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 Citron, saft heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
1 glas Stenbiderrogn, rød Stenbiderrogn kaldes også for Dansk kaviar, og sælges tit i glas på 50 og 100 gram.
   
Opskrift:
Tunen hældes i en sigte og dryppes af. 4 blade husblas udblødes i kold vand.

Tun, groft revet løg, cremefraiche og saft fra citronen blendes. Caviar røres ud heri.

Den udblødte husblas smeltes i en lille gryde i det vand der hænger ved. Hæld husblas i blandingen med en tynd stråle ved konstant piskning.

Smag til med salt, peber og citronsaft.

Stil i køleskabet til du kan tegne mønstre i blandingen.

Pisk fløden til skum og vend den i blandingen. Stil i køleskabet i minimum 2 timer.

Server med flutes, iceberg salat, cherrytomater, agurk og rødløg.

Tips:

Den lækreste, blødeste tunmousse nogen sinde.





Beskrivelse:

Opskrift på tunmousse uden smør

Tunmousse med husblas og creme fraiche er en sand klassiker, som både smager fantastisk og er nem at lave. Der er i hvert fald ingen tvivl om, hvorfor den er et hit blandt alle aldre. Her finder du opskriften på den skønneste hjemmelavet tunmousse, som med garanti sætter gang i mundvandet, så snart den sættes på bordet.

Tunmousse opskrift

Denne Alletiders Kogebog tunmousse med flødeskum egner sig perfekt som forret eller til frokost, hvor der skal gøres lidt ekstra ud af middagsbordet. Server tunmoussen sammen med friskbagt flute - det er den perfekte konsistens til blødt brød med en sprød skorpe. Du kan også lave din egen dressing med dild, som hældes over moussen ved servering - det smager skønt.

Der findes flere varianter af den famøse mousse lavet på tun. Nogle laver den med smør, som dengang i 1980'erne, mens andre bruger smøreost eller skyr. Uanset hvad, går man aldrig fejl af denne skønne ret, som i øvrigt er uundværlig på et fiskebord.

FAQ

Hvor længe kan tunmousse holde sig?

Tunmousse kan holde sig 3 dage. Dåsefisk skal spises inden for 2-3 dage efter åbning.

Kan tunmousse fryses?

Ja, du kan godt fryse tunmousse, hvis du har noget til overs.

Hvor lang tid kan

tunmousse holde sig i køleskabet? Tunmousse kan holde sig op til 3 dage i køleskabet.

Kan tunmousse med husblas fryses?

Ja, tunmousse med husblas kan godt tåle at komme på frost.

Kan man lave tunmousse dagen før?

Ja, du kan godt lave tunmousse dagen før. Pak den ind i husholdningsfilm og opbevar den i køleskabet.

karakterer:
Opskriften er vist 2272040 gange,
og udskrevet 46120 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (770 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7201 (1714 kcal)
KJ pr. Pers. 1200 (285 kcal)
Vægt ialt 946 gram
Vægt pr. Pers. 157 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 760 KJ (181 kcal)
Protein 9.9 gram
Fedt 14.3 gram
Kulhydrat 3.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-02-11 15:39:21
Tip til at få den ud af formen, smør et tyndt lag af den olie fra tunen i formen, så springer den ud af formen.

  -   2022-10-12 14:40:42
Hvad gør jeg forkert, den blir ikke stiv så kan ikke vende den 🥲

  -   2022-08-26 11:52:21
Rødløg passer rigtig godt!

  -   2022-07-11 14:02:19
Jeg har lavet denne tunmousse mange gange og alle der har været her og spist den , roser den til himlen . I dag skal den laves igen da jeg får besøg i morgen . Den er super lækker

  -   2022-06-27 21:19:25
Der burde have stået hvordan man får tunmoussen ud af formen, Læg film ne i formen , så får man den nemt ud.

  -   2022-06-26 10:03:30
Der burde have stået hvordan man får tunmoussen ud af formen, Læg film ne i formen , så får man den nemt ud.

  -   2022-06-21 00:17:39
Jeg skal lave til 25 pers. Skal jeg så virkelig bruge 16 husblas.? 😊

  -   2022-05-28 09:12:57
200 gram løg er alt for meget, den smager jo kun af løg.

  -   2022-04-27 06:11:23
Fantastisk lækker Tunmousse, har brugt denne opskrift i rigtig mange år efterhånden, og med tiden har der sneget sig hakket dild i😊

  -   2022-04-12 21:21:37
Laver altid denne da den fungerer virkelig godt i forme samt smagen er himmelsk.

  -   2021-12-31 15:11:42
Nytår forret elsket af mine sønner men i stedet flutes servere jeg krebs til ;)

  -   2021-12-31 08:38:26
Så lækkert !!!! Bedste nogensinde

  -   2021-12-28 15:39:11
Smager skønt jeg kommer lidt mejs i for lidt knas.. og lidt færsk lakse stykker ,blænder kun løg så de ikke er for store stykker at tygge .i bruge 1 løg .. og så ser det flot ud med mejs og stenbidder rogn og lakse stk …i tunen … Pynter med citron… rejer dild og salat arsparges små tomater… og lidt lakse roser

  -   2021-10-07 15:05:51
Virkelig lækker tunmousse. Den laves ofte her hjemme da børne er helt pjattet med den og så laves den bestemt også når der kommer gæster 💪🏻

  -   2021-07-10 20:07:33
Tre dåser tun lyder ikke af meget til 10 personer, men hold nu op, der er meget! Jeg tror, der er 3 liter! Bon appétit ;)

  -   2021-06-18 22:16:13
Jeg vælger ikke at blende løgene da jeg godt kan lide det knas det gir. Men hold nu op en lækker opskrift. Lav den gerne dagen før, så den kan stå og trække sig.

  -   2020-12-28 18:34:36
Smager så lækkert😀😀

  -   2020-09-23 21:43:26
Jeg har set på opskriften til 14 personer , men kan altså ikke forstå at der skal næsten 500 g løg i . Kan det virkelig passe .?

  -   2019-12-06 19:51:37
Kan den laves dagen før?

  -   2019-10-22 07:03:17
Simpelthen den absolut bedste opskrift på tunmousse! En sikker vinder hver gang her i huset👍

  -   2019-05-19 15:24:17
Den er super. Kan man fryse den?

  -   2019-04-22 10:53:16
vi må sige at det er en super opskrift,vi kommer altid tilbage til den

  -   2019-02-19 10:14:54
Fantastisk opskrift der aldrig bliver mislykket. 👍

  -   2018-12-30 11:32:10
Verdens bedste opskrift. Bruger ikke andre end denne :-)

  -   2018-07-05 07:03:02
Rigtig lækker - jeg puttede 2 store spsk kapers i, det smager fantastisk

  -   2018-05-23 22:30:13
En virkelig gammel og velafprøvet opskrift. Jeg har et print i mine gemmer fra SOL.dk, hvor et par lagde den op i 1997.

  -   2018-04-27 20:34:01
har brugt 4 stk husblad men synes 5 eller måske 6 vil gør at den bliver mere fast - absolut succes

  -   2018-03-20 09:54:21
Har for første gang lavet denne tunmousse. Jeg brugte kun 150 g finthakket rødløg og 6 stks. husblad istedet for 4. Blended tunen og de øvrige ingredienser som anvist i opskriften, men synes desværre tunens konsistens blev grynet heraf.

  -   2018-01-31 16:42:15
Skal lave tunmousse ti 54 personer Stemmer det med 36 blade dom der står i opskriften! Er virkelig i tvivl om det stemmer

  -   2017-12-14 16:10:10
Den bør både blendes (og der skal meget løg i) 🤗 Fint nok Heidi, at du hellere vil ha lidt struktur, men prøv at lave den rigtigt først, jeg har gæster, der spiser sig mæt i denne ret - og som ikke bryder sig om fisk😎 Den er en klassiker på vores store kolde bord.

  -   2017-11-25 09:28:23
200 gram løg?????? Puha mon ikke det er 20 gram

  -   2017-11-14 17:30:05
Jeg har nok lavet denne tunmousse 10-15 gange og har aldrig nogensinde blendet den. Kan godt lide der er lidt struktur. Og den blir Mega god hver gang.

  -   2017-09-25 23:02:31
Denne tunmousse er den bedste. Den er frisk, lækker og luftig. Simpelthen ingen andre opskrifter som kommer på højde med denne her.

  -   2017-07-17 13:18:32
Jeg har lavet denne tunmousse i mindst 35 år, vistnok oprindelig fra en opskrift i Alt For Damerne.Alle er vilde med den. Jeg har videregivet opskriften til utallige. Den ER verdens bedste ! Meget lettere, mere frisk end andre opskrifter.Og bare så let at lave.

  -   2017-07-17 13:15:45
Jeg har lavt denne opskrift utallige gange gennem 35 år ! ALTID en succes.Folk er vilde med den.Jeg givet opskriften videremasser af gange. Den ER anderledes let og frisk, end alle andre tunmousser.

  -   2017-04-08 09:38:08
Hej, jeg skal lave tunmousse til ca 50 personer som forret. Skal jeg lave 50 portioner, eller er det nok med mindre?

  -   2017-02-02 15:44:44
Det er altid denne opskrift jeg vender tilbage til. Verdens bedste tunmousse.

  -   2016-12-31 12:02:58
håber at den bliver god

  -   2016-12-30 14:18:19
Kan den laves dagen før. Har aldrig lavet noget med husblas, skal husblasen efter at have ligget i blød i en skål med varm vand eller ?

  -   2016-10-08 19:38:47
Den er fantastisk HVER GANG. Dejlig lækker og uden den trælse smag og smør og den fedtede fornemmelse i munden. Laver altid kun denne nu.

  -   2016-06-07 16:07:58
Hvor længe skal den stå på køl før man kan se mønstre, altså før flødeskummet?

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her