Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hyldeblomstfromage

Hyldeblomstfromage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Fromage

Hovedingrediens : Bær - Hyldeblomst

Højtid: Skt. Hans

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Hyldeblomstfromage, billede 4 Hyldeblomstfromage, billede 1 Hyldeblomstfromage, billede 2 Hyldeblomstfromage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
4 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
6 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
2 dl. Hyldeblomstsaft konc 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 Æggehvide, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
   
  PYNT:
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   


Opskrift:

Ægblommerne piskes med sukkeret, til de er lyse og skummende.

Fløden piskes til skum og vendes i.

Husblassen udblødes i koldt vand 10 minutter. Smeltes over vandbad og blandes med hyldeblomstsaften. Denne blanding vendes i.

Til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider i.

Pyntes med flødeskum og evt. revet chokolade.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (27 stemmer)

Opskriften er vist 83415 gange,
og udskrevet 2572 gange.


Energi:
KJ total 9867 (2349 kcal)
KJ pr. Pers. 2466 (587 kcal)
Vægt ialt 846 gram
Vægt pr. Pers. 211 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1166 KJ (277 kcal)
Protein 4.7 gram
Fedt 19.1 gram
Kulhydrat 22.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2010-07-08 08:55:22
Lækker dessert. Dejlig med friske jordbær til.


C-girl  -  2010-01-15 21:49:41
Rigtig nem og super lækker dessert!! Stor fan af den, og med min hjemmelavet hyldeblomstsaft. Nam-nam!!


  -  2008-07-10 22:21:49
Skøn dessert! Ja, det skal bare være koncentreret saft lige fra flasken, der skal bruges. Personligt synes jeg overhovedet ikke den er for sød! Mmmm


Lone  -  2008-07-08 10:58:55
Jeg lavede denne som dessert sammen med en hindbærfromage. Først lavede jeg hindbærfromagen, og derefter hyldeblomstfromagen og hældte den over den stivnede hindbærfromage. Som tilbehør lavede jeg en rabarbersauce af rabarber kogt med vand og brun farin, som sies og serveres varm. Alt blev spist! En meget lækker dessert.


Mona  -  2008-06-18 21:35:32
Skal det være koncentreret hyldebærsaft lige fra flasken?


kok  -  2007-10-31 14:09:31
nem og god dessert 10!!!


marianne  -  2007-06-09 16:05:05
rigtig god


Jytte fra Bornholm  -  2007-06-08 22:24:40
Dejlig frisk dessert,nem at lave


Nick  -  2007-03-14 17:05:04
Skal den ikke stivne i køleskab?


Gita Italien  -  2007-02-26 10:16:54
Jeg har prøvet denne opskrift og den var god. Men prøv at komme lidt citronsaft i, så bliver den ikke så sød.