Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Nem og lækker pulled pork

Nem og lækker pulled pork, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Nakkefilet

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Martin Peter Nilsson

Indsendt :


Nem og lækker pulled pork, billede 4 Nem og lækker pulled pork, billede 1 Nem og lækker pulled pork, billede 2 Nem og lækker pulled pork, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Pulled Pork:
2400 gram Nakkefilet. helt afpudset
   
  Pulled Pork Dry Rub:
2 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
3 spsk. Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 spsk. Paprika
2 spsk. Barbecue krydderi
0.5 spsk. Cayennepeber
1 spsk. Chili mild, stødt
0.5 spsk. Spidskommen, stødt
   
  BBQ sauce:
0.5 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dl. Tomatketchup 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
2 spsk. Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
2 spsk. Soja sauce 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Worcestershiresauce
1 tsk. Cayennepeber
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 tsk. Chili mild, stødt
   
  Coleslaw:
1000 gram Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
500 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
   
  Marinade:
1 spsk. Honning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
1 spsk. Dijonsennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
1 dl. Æblecidereddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 tsk. Sellerisalt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram

2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Spidskommen, stødt
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Dressing:
2 dl. Creme fraiche 18 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Mayonnaise 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
3 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Pulled pork:
Aftenen før blandes rub’en sammen, kødet grubbes med Dry rub, og ligges i en stegepose, overskydende Dry rub hældes ned i stegeposen. Stegeposen med nakkefileten lægges i en ildfast fad i køleskabet til næste morgen.
Dagen efter om ca. 10-12 timer før servering sættes kødet i ovnen og ovnen sættes på 100 grader c. alm. ovn.

Efter ca. 7 timer prikkes et lille hul i posen med spidsen af en kniv.

1 time før servering tages stegen ud af ovnen, væsken hældes fra og kødet lægges tilbage i det ildfaste fad.
OBS! Kødet er nu så mørt, så det kræver lidt finesse at få det ud af posen og over i fadet igen uden at det falder fra hinanden.

Ovnen skrues nu op på 200 grader C. alm. ovnden sidste time indtil servering.
Når kødet er færdigt, trækkes kødet fra hinanden og serveres.

BBQ sauce:
BBQ saucen kan med fordel laves aftenen før, så får den lov til at trække og blive endnu bedre.
Saucen serveres i en skål, for gæsterne kan dryppe på den Pulled pork.
Hvis BBQ saucen laves dagen før tages den ud af køleskabet nogle timer inden servering, så den ikke er for kold.
Tag alle ingredienser og blend dem med en stavblender.
Pres hvidløg med hvidløgspresser.

Coleslaw:
Snit hvidkålen fint (et helt hvidkålshoved kan godt være i overkanten, så der må godt tages noget fra)
Riv gulerødderne på rivejern.
Bland kål og gulerod sammen.
Rør marinaden sammen og bland kål og gulerødder i en stor plasticpose
Lad det trække i ca. 60 min. I køleskab.
Rør dressingen sammen.
Frahæld marinaden fra kålblandingen
Kom kålblandingen i dressingen og vend det hel rundt, umiddelbart før servering.


Beskrivelse:

Pulled Pork

Pulled pork er en amerikansk kulinarisk ret bestående at svin og barbecue som hovedingredienserne. Retten er oprindeligt fra de sydlige stater i USA, hvor man på traditionel vis bruger trevlet svine skulder marineret i barbecue. Den oprindelige fremgangsmåde, indeholder en proces hvor kødet skal ryges langsomt over et træbål, hvilket er noget anderledes end den moderne fremgangsmåde.

Favoritten på grillen

De amerikanske madtraditioner er blevet en stor del af de danske spisevaner. Især pulled pork er en staternes konstellationer, som i Danmark er blevet en klar favorit på bordet i sommermånederne. Det er blevet meget populært at tænde op for grillen og tilberede en pulled pork. Denne bliver serveret i en delikat bolle med tilbehør i form af coleslaw-salat.

Pulled Pork, Pulled Beef & Pulled Chicken

Når man eksperimenterer med nye opskrifter, er det ofte et tilfælde, at der bliver leget lidt med ingredienserne. Dette er også muligt med den traditionelle pulled pork. Opskriften er i sig selv fantastisk, men den kan også sagtens laves i andre varianter, hvis det er en præference for dig, eller dem du serverer den for. Der findes utroligt mange udfoldelser og variationer af retten, og den kan sagtens laves med enten kylling eller oksebov. Disse variationer kaldes i daglig tale pulled beef og pulled chicken. Disse har samme fremgangsmåde ift. proces, og kan nydes på samme måde som den originale konstellation.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (154 stemmer)

Opskriften er vist 863587 gange,
og udskrevet 13855 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 34536 (8222 kcal)
KJ pr. Pers. 2878 (685 kcal)
Vægt ialt 4985 gram
Vægt pr. Pers. 415 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 692 KJ (164 kcal)
Protein 9.4 gram
Fedt 11.8 gram
Kulhydrat 6.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Skovdal   -  2020-04-10 20:38:58
Lækker dry rub, bruger den hver gang 😄 Jeg pumper kødet med saltlage inden det dry rubbes, det ligger så 24 timer i dry rub, herefter får det 24 timer ved 100 grader. Kødet på risten, og under risten er et vandbad i en dyb bradepande til ovnen. Det bliver vanvittigt godt :)

Kokken  -  2019-04-07 00:38:47
jeg vil anbefale at komme den i ovnen utildækket i de første 2-3 timer for at give den en sprød skorpe, og derefter tildække den i den resterende tid. At gøre dette i omvendt rækkefølge vil føre til at kødet bliver udtørret.

Susi  -  2018-03-23 14:38:44
Den Bedste! Opskrift på pulled pork med dry rub! Bruger den HVER eneste gang! Men pas på med salten..!

Veiling  -  2018-01-18 13:21:59
Dette ser simpelthen så lækkert ud at jeg vil prøve at øve mig med denne opskrift til årets superbowl arrangement, dropper dog salaten og stikker bollerne lidt miracel wip i bunden plus en helvedes masse smeltet cheddar ost.. Skal der være fest, så lad der være fest :-)

Jeff  -  2017-12-30 21:35:21
Nu skal jeg lave det her for første gang. Og jeg er i tvivl om hvornår marinaden skal i brug. Det står der nemlig intet om i opskriften. Skal den på den sidste time ved de 200 grader?

  -  2017-12-29 18:08:03
Skal der ikke klippes et lille hul i stegeposen fra begyndelsen

Thomas...  -  2017-11-04 19:52:19
Jeg har benyttet denne opskrift utallige gange og med samme store succes hver gang. Et lille trick, som slagteren har lært mig. Hæld et par øl i bradepanden under stegen, hvis du laver den i ovnen. Det giver en dejlig smag til kødet 😉

Lone  -  2017-02-04 10:10:02
Bruger denne opskrift gang på gang. Mums!

Fru. Svendsen   -  2016-12-29 23:15:33
Den er god

Mai  -  2016-08-20 10:41:39
2,7 kg nakkefilet til 14 voksne...og der var rigeligt kød. Stort hit og helt sikkert Ikke sidste gang jeg bruger denne opskrift

Janni  -  2016-07-01 16:43:58
Den bedste pulled Pork indtil nu det samme gælder Coleslaw og vi har prøvet mange 😋

kate Møss  -  2016-05-23 16:23:35
kan man ikke stege den i stegeso i stedet for pose?

  -  2016-05-02 08:24:28
ligges i en stegepose - det er: lægges i en stegepose ( i datid er ligge jo lå og man kan ikke lå noget i en pose (datiden af lægge er lagde og man kan godt - lagde det i en stegepose)) Tak for jeres utrolige dejlige opskrifter.

Kate Hansen   -  2016-04-24 15:23:37
Rigtig god opskriftsamling jeg har brugt mange gange. 👍👍👍

Sonny  -  2015-09-12 14:47:51
Rigtig god opskrift virker hver gang

  -  2015-06-20 17:12:01
Kan man fryse kødet efter de første 7 timer? Sådan at man kan forberede det, og så giver det den sidste time på dagen, hvor det skal anvendes?

  -  2014-09-05 15:54:35
Jeg lægger kødet i salt lage et døgn inden det får dyr rub, det bliver mere saftigt. 130g salt til 2l vand..

Jytte  -  2013-10-09 14:38:44
Godt nok en stor portion. Hvor længe skal kødetr ha` hvis man laver 1/2 portion? Kan ikke gi´ karakter før jeg har prøvet opskriften, men jeg prøver -og er glad for indkøbsseddel og lay out. Mvh.

Anja  -  2013-10-06 23:13:26
Pulled pork kan med stor fordel fryses. Det smager helt fint, når det bliver tøet op igen. Derudover lyder det til at være 12 meget små personer, hvis 2400 g. skal række. - Hellere for meget end for lidt, og som nævnt kan eventuelle rester sagtens fryses ;-)