Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Jordbærtrifli

Jordbærtrifli, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Trifli

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 20 minutter

Indsendt :


Jordbærtrifli, billede 4 Jordbærtrifli, billede 1 Jordbærtrifli, billede 2 Jordbærtrifli, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
150 gram Makroner En pose makroner vejer ca. 250 gram, og en enkelt makron vejer ca. 4 gram
6 spsk. Portvin, mørk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
2.5 dl. Yoghurt med jordbær 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
   


Opskrift:

Jordbærrene renses, skæres i skiver. Sukker drysses henover.

Makronerne knuses og kommes i dessertglas eller en skål så de dækker bunden. Portvin hældes henover.
Jordbærrene fordeles henover.

Yoghurt og sukker røres sammen. Fløden piskes stiv og vendes i yoghurten.
Hæld cremen henover jordbærrene.

Pynt med flødeskum og jordbær.

Lad den stå i køleskab i 4-5 timer.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (90 stemmer)

Opskriften er vist 284377 gange,
og udskrevet 8053 gange.


Energi:
KJ total 10686 (2544 kcal)
KJ pr. Pers. 1781 (424 kcal)
Vægt ialt 1268 gram
Vægt pr. Pers. 211 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 842 KJ (200 kcal)
Protein 1.5 gram
Fedt 8.4 gram
Kulhydrat 28.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Bente  -  2017-07-14 12:14:40
Drysser ikke sukker på jordbærrene, de er jo søde. Heller ikke yoghurten behøver sukker.En god portvin på makronerne. Så smager det himmelsk..mums


  -  2016-04-30 17:36:37
Behøver man at lade den stå i køleskabet?


mul  -  2011-06-22 16:47:03
mums...så god


Stine  -  2010-02-15 21:56:42
Dette er en meget lækker dessert, man skal dog ikke bruge portvin, smager stadig rigtig godt. ;)


Yasmin  -  2008-06-24 18:27:59
mega lækkert mums LÆKKERT!


lotte  -  2008-06-23 17:48:29
til natasja Prøv appelsin juce istedet for port/sherry god fornøjelse Lotte


Nathasja  -  2008-03-15 18:11:53
Kan man godt lave den UDEN Portin eller Sherry ?


carsten  -  2007-06-05 20:19:06
Prøv nyslynget honning i stedet for sukker. Også til alm jordbær med fløde. Vi bruger ALDRIG alm. sukker!


Trine  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg brugte cremefine i stedet for piskefløde, og letmælksyougurt i stedet for sødmælksyougurt. Rigtig lækker dessert


carsten  -  0000-00-00 00:00:00
portvin+ 1spsk cognac


Peder  -  0000-00-00 00:00:00
prøv det halve sukker