Nytårs opskrifter

Lækker tunmousse
Tunen hældes i en sigte og dryppes af. 4 blade husblas udblødes i kold vand. Tun, groft revet løg, creme fraiche og saft fra citronen blendes. Caviar røres ud heri. Knug vandet af husblasen. Smelt med et par skefulde kogende vand. Hæld husblas i blandingen med en tynd stråle ved konstant piskning...
Se mere her
Helstegt oksemørbrad i ovn
En istandgjort oksemørbrad på ca. 2000 g. snøres evt med garn, brunes i olie og sættes til afkøling. Smør blandes med hakket persille, hvidløg, salt, peber, paprika og herbes de Provence. Det smøres på mørbraden...
Se mere her
Pommes Anna
Tag bradepanden ud af ovnen og stil en anden bradepande oven på som pres, fyld den gerne med noget tungt og stil det i køleskabet til næste dag. Gerne med en større bradepande eller fad under da smørret kan rende over...
Se mere her
Waldorfsalat
Smag cremefraiche til med sukker og salt. Rens bladselleri stilkene og skær dem på tværs i tynde skiver. Halver druerne og fjern kernerne. Skær æblerne i små tern. Tag lidt valnøddekerner fra til pynt og hak resten groft...
Se mere her
Chokolademousse
Pisk sukker og æggeblommer hvide. Smelt chokoladen over svag varme i vandbad. Held chokoladen i ægge og sukker blandingen. Pisk fløden til flødeskum og vend fløden i chokolade, sukker og æggeblandingen...
Se mere her
Kransekage
Kransekagemasse: Sukker og æggehvide røres sammen og stilles til side ca. 1 time, dette gøres for at opløse sukkeret så at kransekagestykkerne ikke knaser. Alternativt kan der bruges flormelis i stedet for sukker. Sukkermassen æltes...
Se mere her
Se de populære nytårsforretter


Se de populære nytårshovedretter


Se det populære nytårstilbehør


Se de populære nytårsdesserter


Til en rigtig nytårsaften hører der jo selvfølgelig også kransekage eller kransekagekonfekt


Nytårs opskrifter

Ved du, hvad du skal servere nytårsaften? Hvis ikke, finder du masser af inspiration til lækre forretter, overdådige hovedretter, kreative desserter og snacks samt smagfulde drinks, som helt sikkert falder i både din og gæsternes smag.

Du kan nemt sammensætte de forskellige nytårs mad opskrifter, alt efter hvor mange I bliver, og hvem der deltager i nytårsmiddagen.

Stort udvalg af opskrifter til nytår

Nytårsmenuen består ofte af en forret, hovedret og dessert. Hvad du vælger at få på tallerkenen, er en smagssag. Nogle vælger at gå traditionelt til værks, og holder sig måske til de samme retter år efter år, mens andre gerne vil udfordre smagsløgene og kaste sig ud mere kreative retter. Men typisk serverer man fisk til forret, kød til hovedret og et stykke kage eller islagkage til dessert. Oksekød plejer som regel at være et hit til hovedret nytårsaften, og hos Alletiders Kogebog finder du nok noget nær den bedste oksemørbrad opskrift til nytår, som laves i ovnen.

Herunder finder du inspiration til, hvordan du kan sammensætte de lækre nytårs opskrifter:

Forretter til nytår - opskrifter

Rejecocktail
Butterdej med rejer og laks
Lakseforret
Bagt jomfruhummer med krydderurtesmør


Ideer til hovedretter

Helstegt oksemørbrad i ovn
Fyldt oksemørbrad
Ovnstegt dyrekølle
Kogt torsk med nyt tilbehør


Slut af med en sød dessert

Hindbær is på nøddebund
Fyldte ananas med fromage
Nøddekurve
Daim islagkage


Glem ikke at servere en lækker drink

Ingen nytårsaften uden drinks - og gerne de mere farverige af slagsen. Du kan med fordel gøre dem ekstra festlige ved at dyppe glassets kant i sukker, tilføje drinkspinde eller frosne bær. Når gæsterne ankommer, vil en velkomstdrink helt sikkert være kærkommen sammen med et par lækre snacks eller appetizers.

Start året med en bid kransekage

Når klokken slår 12 om natten, skal der traditionen tro serveres kransekage for alle pengene til tonerne af “Vær velkommen, Herrens år”. Du kan nemt lave din egen kransekagemasse og forme et tårn, horn eller traditionelle stænger. Har du en portion nougat tilovers fra julen, kan du med fordel lave kransekage med nougat midte. Suppler også gerne med nytårskonfekt - de små mundhapsere plejer som regel at glide hurtigt ned.