Nytårs opskrifter
Tunen hældes i en sigte og dryppes af. 4 blade husblas udblødes i kold vand. Tun, groft revet løg, creme fraiche og saft fra citronen blendes. Caviar røres ud heri. Knug vandet af husblasen. Smelt med et par skefulde kogende vand. Hæld husblas i blandingen med en tynd stråle ved konstant piskning...
Se mere her
En istandgjort oksemørbrad på ca. 2000 g. snøres evt med garn, brunes i olie og sættes til afkøling. Smør blandes med hakket persille, hvidløg, salt, peber, paprika og herbes de Provence. Det smøres på mørbraden...
Se mere her
Tag bradepanden ud af ovnen og stil en anden bradepande oven på som pres, fyld den gerne med noget tungt og stil det i køleskabet til næste dag. Gerne med en større bradepande eller fad under da smørret kan rende over...
Se mere her
Smag cremefraiche til med sukker og salt. Rens bladselleri stilkene og skær dem på tværs i tynde skiver. Halver druerne og fjern kernerne. Skær æblerne i små tern. Tag lidt valnøddekerner fra til pynt og hak resten groft...
Se mere her
Pisk sukker og æggeblommer hvide. Smelt chokoladen over svag varme i vandbad. Held chokoladen i ægge og sukker blandingen. Pisk fløden til flødeskum og vend fløden i chokolade, sukker og æggeblandingen...
Se mere her
Kransekagemasse: Sukker og æggehvide røres sammen og stilles til side ca. 1 time, dette gøres for at opløse sukkeret så at kransekagestykkerne ikke knaser. Alternativt kan der bruges flormelis i stedet for sukker. Sukkermassen æltes...
Se mere her
Se de populære nytårsforretter Se de populære nytårshovedretter Se det populære nytårstilbehør Se de populære nytårsdesserter Til en rigtig nytårsaften hører der jo selvfølgelig også kransekage eller kransekagekonfekt Nytårs opskrifterVed du, hvad du skal servere nytårsaften? Hvis ikke, finder du masser af inspiration til lækre forretter, overdådige hovedretter, kreative desserter og snacks samt smagfulde drinks, som helt sikkert falder i både din og gæsternes smag.Du kan nemt sammensætte de forskellige nytårs mad opskrifter, alt efter hvor mange I bliver, og hvem der deltager i nytårsmiddagen. Stort udvalg af opskrifter til nytårNytårsmenuen består ofte af en forret, hovedret og dessert. Hvad du vælger at få på tallerkenen, er en smagssag. Nogle vælger at gå traditionelt til værks, og holder sig måske til de samme retter år efter år, mens andre gerne vil udfordre smagsløgene og kaste sig ud mere kreative retter. Men typisk serverer man fisk til forret, kød til hovedret og et stykke kage eller islagkage til dessert. Oksekød plejer som regel at være et hit til hovedret nytårsaften, og hos Alletiders Kogebog finder du nok noget nær den bedste oksemørbrad opskrift til nytår, som laves i ovnen.Herunder finder du inspiration til, hvordan du kan sammensætte de lækre nytårs opskrifter: Forretter til nytår - opskrifterRejecocktailButterdej med rejer og laks Lakseforret Bagt jomfruhummer med krydderurtesmør Ideer til hovedretterHelstegt oksemørbrad i ovnFyldt oksemørbrad Ovnstegt dyrekølle Kogt torsk med nyt tilbehør Slut af med en sød dessertHindbær is på nøddebundFyldte ananas med fromage Nøddekurve Daim islagkage Glem ikke at servere en lækker drinkIngen nytårsaften uden drinks - og gerne de mere farverige af slagsen. Du kan med fordel gøre dem ekstra festlige ved at dyppe glassets kant i sukker, tilføje drinkspinde eller frosne bær. Når gæsterne ankommer, vil en velkomstdrink helt sikkert være kærkommen sammen med et par lækre snacks eller appetizers.Start året med en bid kransekageNår klokken slår 12 om natten, skal der traditionen tro serveres kransekage for alle pengene til tonerne af “Vær velkommen, Herrens år”. Du kan nemt lave din egen kransekagemasse og forme et tårn, horn eller traditionelle stænger. Har du en portion nougat tilovers fra julen, kan du med fordel lave kransekage med nougat midte. Suppler også gerne med nytårskonfekt - de små mundhapsere plejer som regel at glide hurtigt ned. |