Nytårstilbehør

Pommes Anna
Tag bradepanden ud af ovnen og stil en anden bradepande oven på som pres, fyld den gerne med noget tungt og stil det i køleskabet til næste dag. Gerne med en større bradepande eller fad under da smørret kan rende over...
Se mere her
Kartoffelgratin
Kartoflerne skrælles og skæres i små tern, løget hakkes fint. Alle ingredienser blandes og fyldes i smurte timbaleforme (vi har brugt muffinsforme, de har samme størrelse og er nemmere at skaffe). Bages ca. 1 time ved 180 grader C. alm. ovn...
Se mere her
Pommes duchesse
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre, ca. 20 min., hæld vandet fra og damp dem tørre. Mos kartoflerne igennem en sigte, og rør med æggeblommer og smør. Smag til med salt og peber...
Se mere her
Bagte kartofler med fyld
Prik kartoflerne med en gaffel og bag dem møre i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 1 time. Skær kartoflerne igennem og udhul dem med en ske. Rør kartoffelmosen sammen med ristede bacontern, halvdelen af den revet ost, fintsnittede forårsløg og cremefraichen...
Se mere her
Bagte kartoffeltoppe
Skær kartoflerne i mindre stykker, og kog dem helt møre i usaltet vand. Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem. Rør smør og æggeblommer i til en ret fast kartoffelmos. Smag til med salt og peber. Afkøl mosen let, inden den sættes i 8-12 toppe på bagepapir, evt. ved hjælp af en sprøjtepose...
Se mere her
Bagekartofler - Bagte kartofler
Vask kartoflerne godt hvis de sider jord på dem, ellers er det nok at skylle dem. Pak de fugtige kartofler ind enkeltvis i stanniol og læg dem i bradepande eller på bageplade. Bag kartoflerne ved 200 grader c. alm ovn ca. 2 time. Klem på kartoflerne for at cheke om de er møre...
Se mere her
Whiskysauce
Smør og tomatpuré koges sammen. Resten af ingredienser tilsættes herefter. Saucen småkoger i 2-3 minutter. Saucen sigtes og er klar til servering...
Se mere her
Champignonsauce (nem og god)
Hak løget fint og svits det på en pande med smørret et par minutter (hård varme) dog uden at tage farve. Tilsæt champignonerne, krydre dem med salt, peber og paprika. Lad det stege til alt væske er fordampet...
Se mere her
Waldorfsalat
Smag cremefraiche til med sukker og salt. Rens bladselleri stilkene og skær dem på tværs i tynde skiver. Halver druerne og fjern kernerne. Skær æblerne i små tern. Tag lidt valnøddekerner fra til pynt og hak resten groft...
Se mere her
Broccolisalat med bacon
Klip eller skær baconen i mindre stykker. Steg den meget sprød og hæld dem dereftr over på en tallerken med køkkenrulle og køl af. Del broccolien i små buketter, stokken kan skæres i tynde skiver hvis man vil spare...
Se mere her
Se flere af nytårets opskrifter her