Kartoflerne skrælles og skæres i meget tynde skiver gerne på mandolin.
Løggene pilles og hakkes fint.
Smørret smeltes.
Kartofler, løg, smeltet smør, salt og peber vendes sammen, det gøres nemmest med hænderne, sørg for at få skilt alle kartoffelskiverne fra hinanden.
Blandingen hældes i en bradepande beklædt med bagepapir ca. 23x33 cm. læg et stykke bagepapir over og stil den i ovnen ved 130 grader C. alm. ovn ca. 2 timer til kartoflerne er møre.
Tag bradepanden ud af ovnen og stil en anden bradepande oven på som pres, fyld den gerne med noget tungt og stil det i køleskabet til næste dag.
Gerne med en større bradepande eller fad under da smørret kan rende over.
Når kartoflerne skal bruges så løsnes de fra kanten af bradepanden, og bradepanden varmes let i bunden (på kogeplade), kun lige så den giver slip.
Vendes ud på et skærebræt og skæres i passende stykker.
Stykkerne lægges på bageplade eller fad og stilles i ovnen ved 150 grader C. alm. ovn i minutter til de er gennemvarme ca. 30 minutter.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.3
(38 stemmer)
Opskriften er vist 318975 gange, og udskrevet 4796 gange.
Energi:
KJ total 20098 (4785 kcal)
KJ pr. Pers. 2009 (478 kcal)
Vægt ialt 3008 gram
Vægt pr. Pers. 300 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 668 KJ (159 kcal) Protein 1.7 gram Fedt 11.1 gram Kulhydrat 14.2 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Camilla. - 2017-02-21 17:51:19 Kan det fryses ?
Niels - 2017-01-11 11:38:32 Enig mht. smør. Der er alt for meget smør i opskriften.
Tinna - 2012-01-13 15:27:13 Super god og nem opskrift, smager dejligt. Men alt for meget smør i. Kan nøjes med det halve
Wivi - 2011-06-17 22:08:24 Alletider til fester
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider