Pommes Anna

Pommes Anna, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 10 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Bagekartofler

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red:

Pommes Anna, billede 4 Pommes Anna, billede 1 Pommes Anna, billede 2 Pommes Anna, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 gram Bagekartofler 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
4 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Pynt:
evt. Brøndkarse, frisk
Opskrift:
Kartoflerne skrælles og skæres i meget tynde skiver gerne på mandolin. Løggene pilles og hakkes fint. Smørret smeltes.

Kartofler, løg, smeltet smør, salt og peber vendes sammen, det gøres nemmest med hænderne evt. i et æltefad, sørg for at få skilt alle kartoffelskiverne fra hinanden.

Blandingen hældes i en bradepande beklædt med bagepapir ca. 23x33 cm. læg et stykke bagepapir over og stil den i ovnen ved 130 grader C. alm. ovn ca. 2 timer til kartoflerne er møre. Prik gerne i kartoflerne med et kødspyd for at mærke om de er møre.

Tag bradepanden ud af ovnen og stil en anden bradepande oven på som pres, fyld den gerne med noget tungt og stil det i køleskabet til næste dag. Gerne med en større bradepande eller fad under da smørret kan rende over.

Når kartoflerne skal bruges så løsnes de fra kanten af bradepanden, og bradepanden varmes let i bunden (på kogeplade), kun lige så den giver slip.

Vendes ud på et skærebræt og skæres i passende stykker.

Stykkerne lægges på bageplade eller bradepande og stilles i ovnen ved 150 grader C. alm. ovn i minutter til de er gennemvarme ca. 30 minutter på næstøverste rille. Hvis kartoflerne ikke har taget farve kan der skrues op for varmen, evt. sættes under grill.


karakterer:
Opskriften er vist 323429 gange,
og udskrevet 4840 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (38 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14036 (3341 kcal)
KJ pr. Pers. 1403 (334 kcal)
Vægt ialt 2808 gram
Vægt pr. Pers. 280 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 499 KJ (119 kcal)
Protein 1.7 gram
Fedt 6.1 gram
Kulhydrat 15.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Aage  -  2021-08-15 21:52:07
Eftrer min - og min families - mening er der ikke for meget smør i opskriften. "Husk: Rigeligt med smør!" Smøret er med til at binde kartoflerne sammen, og det meste af smøret forsvinder under tilberedning. Først når kartoflerne lægges i pres efter første tilberedning, og derefter under anden stegning, hvor smøret giver en fin gylden sprød overflade. Jeg har brugt denne tilberedningsmetode med fordel, hvor jeg har tilsat grønsager revet eller hakket i en foodporcessor så som løg og/eller gulerod og/eller porrer og/eller seleri, og med revet ost oven på - fx. parmesan - i anden tilberedning.

Camilla.  -  2017-02-21 17:51:19
Kan det fryses ?

Niels  -  2017-01-11 11:38:32
Enig mht. smør. Der er alt for meget smør i opskriften.

Tinna  -  2012-01-13 15:27:13
Super god og nem opskrift, smager dejligt. Men alt for meget smør i. Kan nøjes med det halve

Wivi  -  2011-06-17 22:08:24
Alletider til fester