Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Waldorfsalat

Waldorfsalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Diverse Tilbehør

Hovedingrediens : Grøntsager / Grønsager - Diverse grøntsager

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 20 minutter

Fryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Plet

Indsendt :


Waldorfsalat, billede 4 Waldorfsalat, billede 1 Waldorfsalat, billede 2 Waldorfsalat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2.5 dl. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.25 tsk. Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
4 stilke Bladselleri En hel bladselleri vejer ca. 600 gram renset vægt, og en enkelt stilk vejer ca 80 gram.
400 gram Vindruer, grønne
2 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
150 gram Valnøddekerner 2.5 dl. hele valnøddekerner svarer til ca. 100 gram.

2 dl. hakkede valnødekerner svarer til ca. 100 gram.
   
  Pynt:
  Blade fra bladselleri
Valnøddekerner 2.5 dl. hele valnøddekerner svarer til ca. 100 gram.

2 dl. hakkede valnødekerner svarer til ca. 100 gram.
Vindruer, grønne
   
Opskrift:
Smag cremefraiche til med sukker og salt. Rens bladselleri stilkene og skær dem på tværs i tynde skiver. Halver druerne og fjern kernerne. Skær æblerne i små tern.

Tag lidt valnøddekerner fra til pynt og hak resten groft. Bland fyldet i dressingen. Lad salaten stå kold til servering og pynt med druer, valnøddekerner og blade fra bladselleri.


Beskrivelse:
Waldorfsalatens historie
I 1896 blev waldorfsalat første gang præsenteret på Waldorf Hotel i New York City af Osar Tschirky, som var hotellets maitre d’hôtel. Han udviklede og inspirerede mange af dets signaturretter, og det er ham som oftest krediteres for waldorfsalaten. Waldorfsalaten bestod på det tidspunkt af æble, selleri eller bladselleri i flødeskum og creme fraiche. Opskriften som optrådte samme år i “The Cook Book” af Oscar of the Waldorf, indeholdt dog ikke nødder. Valnødder blev senere føjet til waldorfsalat og optrådte i opskriften i “The Rector Cook Book” i 1928. Waldorfsalat var så populær en spise på det tidspunkt, at selv Cole Porter nævnte den i sing sang fra 1934: “You’re the Top”.

Variationer af waldorfsalat
Traditionelt plejer waldorfsalat som sagt at bestå af æble, selleri, dressing og nødder. Men andre ingredienser som kylling, kalkun, vindruer eller tørret frugt som dadler og rosiner bliver også nogle gange tilføjet en waldorfsalat. I de nyere versioner er dressingen enten creme fraiche, youghurt eller flødeskum. Waldorfsalat kan også tilsættes appelsin- eller citronskal for en friskere udgave. Nogen ynder at bytte selleri ud med blomkål i stedet, hvorefter waldorfsalaten kaldes en emeraldsalat. En anden populær variation af waldorfsalat er lavet med peanuts og kaldes derfor en peadorfsalat. Er man mere til en grøn og frisk udgave af waldorfsalat kan den laves med smørristede pærer og valnødder på en grøn blandet salat med en dressing af blåskimmelost og pærecider.

Waldorfsalat til kød
Den klassiske waldorfsalat passer godt til både and, vildtretter, kødretter eller farseret fjerkræ. Waldorfsalat giver et godt modspil til fed mad med sit både friske og syrlige modspil. Men den kan også sagtens gå an med f.eks. langtidsstegte kyllingelår og ovnstegte kartofler. Kun fantasien sætter grænser for i hvilken udgave og til hvilket kød waldorfsalaten skal sættes på bordet.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (73 stemmer)

Opskriften er vist 699188 gange,
og udskrevet 15843 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 9734 (2317 kcal)
KJ pr. Pers. 2433 (579 kcal)
Vægt ialt 982 gram
Vægt pr. Pers. 245 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 991 KJ (236 kcal)
Protein 3.0 gram
Fedt 19.8 gram
Kulhydrat 13.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Else Andreasen  -  2020-08-05 22:16:28
Mine gæster roser Waldorfsalaten hver gang jeg serverer Farseret kalkun.

Gerda  -  2019-11-16 22:51:52
Rigtig god

  -  2019-11-16 09:23:36
Hej Camilla. Holdbarheden er helt afhængig af dig selv og råvarerne, des friskere råvarene er og desto mere sterilt der er i det køkken hvor du laver den, desto længere holdbarhed. Når du bruger creme fraice eller (andre surmælksprodukter) er der deri tilsat en bakterie kultur (mælkesyrebakterier af forskellig art). Der er en regulær overlevelseskrig igang mellem de forskellige bakterier i maden.Mælkesyrebakterier er "gode" bakterier som ændrer smagen, smag på din Waldorfsalat og afgør derved om den er ok eller om den har fået en snert af noget forkert. For en del år siden var jeg på et kursus hvor jeg talte med en mejerist, hans påstand var at det burde forbydes at opbevare mælkunder 9 grader C --- Det lyder umiddelbart dum, men begrundelsen var at under 9 grader er mælkesyrebakterier lammede, mælken bliver ikke sur. forrådnelsesbakterier er mindre hæmmet af den lave temperatur, det bevirker at mælk opbevaret ved lav temperatur ikke bliver sur, den rådner. Sur mælk smager grimt, rådden mælk kan gøre dig syg. Men for industrien er det en fordel at det holder længe, hvis du så bliver syg af rådden mælk er det din egen fejl.

Helle  -  2018-12-22 15:11:29
Super dejlig smager fantastisk

Solveig  -  2018-05-14 12:56:03
En rigtig dejlig waldorfsalat, tak for. Alle jeres godeopskrifter, Mvh solveig

Randi   -  2017-07-28 15:12:03
Hej har lige lavet waldorfsalat på denne opskrift til 6 personer - her vil jeg sige at der er rigelig waldorfsalat til 10 - 12 personer (fyldte en skål indehold 2 liter), hvis salaten er som tilbehør til f.eks. flæskesteg med andet tilbehør. Men den smager rigtig godt👍🏻

Camilla  -  2014-01-04 16:18:27
Nogle der ved hvor mange dage den kan holde sig i køleskab? :-) Super lækker!!

Inger  -  2010-07-30 19:17:49
Dejligt, lige den jeg mangler, jeg glæder mig til at lave den i morgen til vore gæster.