Broccolisalat med bacon

Broccolisalat med bacon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SalaterRet : Salater - Salater

Hovedingrediens : Kål - Broccoli

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Cloe

Indsendt :      Red:

Broccolisalat med bacon, billede 4 Broccolisalat med bacon, billede 1 Broccolisalat med bacon, billede 2 Broccolisalat med bacon, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
   
400 gram Broccoli 1 broccoli, renset vægt regner vi til 250 gram, urenset vægt 500 gram.
   
50 gram Rødløg, pillet vægt 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
60 gram Solsikkekerner 1 dl. 60 gram
125 gram Tranebær, tørrede
   
  Dressing:
2.5 dl. Cheasy fraiche 9% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Balsamicoeddike, hvid 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.25 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Klip eller skær baconen i mindre stykker. Steg den meget sprød og hæld dem dereftr over på en tallerken med køkkenrulle og køl af.

Del broccolien i små buketter, stokken kan skæres i tynde skiver hvis man vil spare.
Overhæld broccolistykkerne med kogende vand og lad det trække i et par minutter til den er dejlig grøn. Lad dem derfter dryppe af i en si.

Vend derefter den syrnede fløde sammen med citron, balsamico, sukker og salt og smag til.

Tilsæt så finthakket løg, bacon og de øvrige ingredienser og rør godt rundt.

Vend så broccolien i til sidst.

Tips:

En dejlig salat, der både kan bruges som hoveret, men også som tilbehør til en god bøf m.m.


karakterer:
Opskriften er vist 1294340 gange,
og udskrevet 15944 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (147 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6773 (1612 kcal)
KJ pr. Pers. 1693 (403 kcal)
Vægt ialt 1022 gram
Vægt pr. Pers. 255 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 662 KJ (157 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 8.5 gram
Kulhydrat 14.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Irene Nielsen  -  2022-09-05 12:52:24
Kastede lige en håndfuld ristede græskarkerner i- mums👏👏

Mikchael  -  2022-06-23 12:27:03
Man kan med fordel riste pinje/solsikkekærnerne på en var pande inden de tilsættes det giver en super dejlig smag....men det er blot et forslag

Marian  -  2021-11-19 18:46:07
Kan man blande salaten dagen før?

Lissia   -  2021-11-12 12:27:13
Den er altid god! Bruger ristede solsikkekerner i stedet for pinjekerner!

Margit   -  2021-10-30 19:01:53
Super god broccoli salat med bacon

  -  2021-09-04 09:56:52
Hvor kommer pinjekerner fra????

Birgitte  -  2021-02-25 17:24:03
Jeg er ikke til pinjekerner, men bruger grofthakkede valnødder i stedet for. Det smager fantastisk :-)

  -  2021-02-16 08:44:18
Jeg bruger bare broccolien rå - altså uden at overhælde med kogende vand. Det bliver den dejlig frisk af - mere bid.

  -  2020-09-13 12:21:39
Hvor mange kalorier, nogen der ved det.? 🤔😉

Kirsten  -  2020-08-30 19:28:46
Fantastisk salat. Kan anbefales på det varmeste.

  -  2020-08-10 20:02:47
Super lækker salat

Birthe   -  2019-10-25 13:57:13
Supper godt til frikadeller og mange andre ratter .🤗

Per  -  2019-04-30 15:50:07
I stedet for dressingen kan der bruges Miracle Wip

Sabrine  -  2018-05-19 15:38:07
Vi har tilsat sennep i dressingen, det er bar super lækkert

Pia  -  2017-07-24 10:37:11
Super lækker 👍👍👍👍👍

maj  -  2016-10-07 08:49:31
fantastisk opskrift, er perfekt til madpakken, og kan holde sig et par dage i køleskabet

Rikke  -  2010-07-17 13:24:39
Har lavet denne opskrift masser af gange nu, gæsterne elsker den. Jeg adder dog lidt mere dressing end der står.. men lækker det er den i hvert fald.

jette  -  2010-01-31 19:09:10
Hej Jeg har lige laveet denne opskrift til 12 personer og alle ville lige have opskriften, de var vilde med den, jeg kom dog yderlig en sjat Balsamico mørk i.

  -  2009-06-13 17:34:06
Synes den smager fantastisk som den er :)

Signe  -  2009-06-01 15:46:41
Ja, enig med Maiken: Pinjekerner er klart at foretrække og muligvis rosiner.

Majken  -  2008-04-30 12:04:47
Jeg synes det passer bedre med lidt mere dressing end i opskriften, og pinjekerner smager også godt i..