Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kartoffelgratin

Kartoffelgratin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Kartoffel Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Bagekartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Kartoffelgratin, billede 4 Kartoffelgratin, billede 1 Kartoffelgratin, billede 2 Kartoffelgratin, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Bagekartofler 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
50 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber. hvid
   
Opskrift:
Kartoflerne skrælles og skæres i små tern, løget hakkes fint.

Alle ingredienser blandes og fyldes i smurte timbaleforme (vi har brugt muffinsforme, de har samme størrelse og er nemmere at skaffe).

Bages ca. 1 time ved 180 grader C. alm. ovn.

De skal stå lidt inden de forsigtigt tages ud af formen.

Tips:

kan eventuel tilsættes spinat og grønne urter


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (33 stemmer)

Opskriften er vist 310778 gange,
og udskrevet 4334 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 3792 (902 kcal)
KJ pr. Pers. 1896 (451 kcal)
Vægt ialt 690 gram
Vægt pr. Pers. 345 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 549 KJ (130 kcal)
Protein 4.1 gram
Fedt 7.7 gram
Kulhydrat 12.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Julie  -  2017-10-21 18:52:48
Det smager mega godt

Ania Rosenvinge Poulsen   -  2016-10-21 19:58:00
Vil gerne lave den fedtfattig med sødmælk i stedet for piskefløde😊

Helle  -  2012-10-14 01:23:06
Smager super lækkert. Jeg lavede en dobbeltportion som tilbehør til helstegt oksefilet, blancrede gulerødder og asparges og en whiskysauce. Der blev spist op - også af kartoflerne, som blev rost. Syntes også der var for lidt, der bandt kartoflerne sammen, så næste gang vil jeg nok tilføre 1-2 æg mere og lidt mindre kartoffel. Men smagte fantastisk og jeg tror også det kan blive godt med revet gulerod i stedet for kartoffel - eller broccoli/blomkål. Kan varmt anbefales. 9 kokkehuer herfra (må fjerne en, pga de små rettelser..)

Hende  -  2012-01-23 00:02:22
Rigtig god og samtidig simpel ret.

inge  -  2008-04-11 17:06:37
bare rigtig god og nem at lave kan anbefales