Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kartoffelgratin

Kartoffelgratin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gratin

Hovedingrediens : Rodfrugter - Bagekartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Kartoffelgratin, billede 4 Kartoffelgratin, billede 1 Kartoffelgratin, billede 2 Kartoffelgratin, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Bagekartofler 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
50 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber. hvid
   


Opskrift:

Kartoflerne skrælles og skæres i små tern, løget hakkes fint.

Alle ingredienser blandes og fyldes i smurte timbaleforme.

Bages ca. 1 time ved 150 grader C. alm. ovn.

Tips:

kan eventuel tilsættes spinat og grønne urter







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (29 stemmer)

Opskriften er vist 267653 gange,
og udskrevet 3922 gange.


Energi:
KJ total 3792 (902 kcal)
KJ pr. Pers. 1896 (451 kcal)
Vægt ialt 690 gram
Vægt pr. Pers. 345 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 549 KJ (130 kcal)
Protein 4.1 gram
Fedt 7.7 gram
Kulhydrat 12.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Julie  -  2017-10-21 18:52:48
Det smager mega godt


  -  2016-12-12 18:58:10
De skal stå lidt inden de vendes ud af formen . Smager rigtig godt


Ania Rosenvinge Poulsen   -  2016-10-21 19:58:00
Vil gerne lave den fedtfattig med sødmælk i stedet for piskefløde😊


koge dem først...  -  2015-04-15 14:53:20
Måske man kan koge kartofler lidt inden de kommer i ovnen?


Helle  -  2012-10-14 01:23:06
Smager super lækkert. Jeg lavede en dobbeltportion som tilbehør til helstegt oksefilet, blancrede gulerødder og asparges og en whiskysauce. Der blev spist op - også af kartoflerne, som blev rost. Jeg lavede dem i papirforme og i en muffinform, men 1 time er altså for lidt, hvis de kun skal have 150 grader - tror jeg skruer mere op for varmen næste gang. Syntes også der var for lidt, der bandt kartoflerne sammen, så næste gang vil jeg nok tilføre 1-2 æg mere og lidt mindre kartoffel. Men smagte fantastisk og jeg tror også det kan blive godt med revet gulerod i stedet for kartoffel - eller broccoli/blomkål. Kan varmt anbefales. 9 kokkehuer herfra (må fjerne en, pga de små rettelser..)


Hende  -  2012-01-23 00:02:22
Rigtig god og samtidig simpel ret.


inge  -  2008-04-11 17:06:37
bare rigtig god og nem at lave kan anbefales


linda  -  2007-02-08 16:49:53
Hvordan er konsistensen? jeg skal lave det til nogle bøffer og overvejer om sauce er nødvendigt