Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Bagte kartoffeltoppe

Bagte kartoffeltoppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Kartoffel Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Bagte kartoffeltoppe, billede 4 Bagte kartoffeltoppe, billede 1 Bagte kartoffeltoppe, billede 2 Bagte kartoffeltoppe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Bagekartofler 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber. hvid
   


Opskrift:

Skær kartoflerne i mindre stykker, og kog dem helt møre i usaltet vand.

Hæld vandet fra, og blend eller mos dem. Rør smør og æggeblommer i til en ret fast kartoffelmos. Smag til med salt og peber.

Afkøl mosen, inden den sættes i 8-12 toppe på bagepapir, evt. ved hjælp af en sprøjtepose.

Bag toppene let gyldne i en forvarmet ovn på 220 grader C. alm. ovn i ca. 10 minutter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (51 stemmer)

Opskriften er vist 294743 gange,
og udskrevet 5304 gange.


Energi:
KJ total 2952 (702 kcal)
KJ pr. Pers. 1476 (351 kcal)
Vægt ialt 558 gram
Vægt pr. Pers. 279 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 529 KJ (125 kcal)
Protein 2.6 gram
Fedt 5.8 gram
Kulhydrat 16.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Charlotte  -  2019-08-16 17:38:25
Hvis man laver dem dagen i forvejen, skal man så bage dem, eller først bage dem dagen efter?


Anna  -  2019-03-18 18:03:06
OBS! DE SKAL IKKE BLENDES!!!!


ASTRID LINDGREN  -  2018-12-29 14:37:32
Håber den bliver god😀


Mette  -  2016-05-17 20:25:05
Kan man godt putte bacon i?


Cacao  -  2012-09-17 19:45:57
Brug en elpisker når du skal lave kartoffelmos, ikke en blender. Derudover kan kartoffelmos fint laves med hovedsageligt skummetmælk og så en lille klat smør, det smager bedre og indeholder meget mindre fedt


Henriette  -  2012-08-24 11:23:53
Hvis ikke man skal blende dem - man kan så piske dem til mos med en elpisker. Sådan plejer jeg at lave alm. kartoffelmos. Bliver det også til noget klister? :) Glæder mig til at prøve at lave dem.


Kimie  -  2012-07-08 18:25:40
De er simpelhen bare såååååå fantastiske :)


Hellesø  -  2011-11-28 16:19:41
Meget fint tilbehør. Jeg bagte dem i papir forme så de var nemme at flytte til serveringsfadet. Jeg kom lidt finthakket frisk esdragon i, det smagte delikat. Man skal ikke blende kartoffelmos, da det bliver til klister, kartoffelmos skal heller ikke fryses, men det kan fint laves dagen i forvejen eller om formiddagen, så kan de gratineres umiddelbart før servering.


Natasha  -  2011-09-04 17:04:27
Meget lækker mos. Min søn har døbt dem "kartoffel-kager".


marhansen  -  2010-12-27 23:02:10
kan man lave kartoffelmosen dagen forinden???


lt-25.01.09  -  2009-01-25 12:41:37
Når man blender kartoflerne, bliver det for tyndt og kommer til at smage som klister.


Jette  -  2009-01-11 19:39:14
Ved nogen om de kan fryses?


Simon  -  2007-03-02 19:58:04
MEGET gode!!


pernille  -  0000-00-00 00:00:00
de er rigtig gode men de skal have lidt længere tid i ovnen end der står.