Sommerdesserter

Rabarbertrifli med råcreme og makroner
De skyllede rabarberstilke snittes fint, drysses med sukker og står lunt, til de safter. Kompotten varmes langsomt, koges sagte 10-15 min., til stilkene er møre og smages til med Vanila og tilsættes nonoxal. Kompotten afkøles...
Se mere her
Hjemmelavet koldskål
Æggeblommer piskes med sukker og vanillekorn til sukkeret er rørt helt ud. Tilsæt kærnemælk under let omrøring og smag til med citronsaft...
Se mere her
Elisas gode jordbærtærte
Rør smør og sukker tilsæt revet marcipan og et ½ sammenpisket æg. Rul mørdejen ud og læg den i en smurt tærteform ca. 23 cm i diameter læg fyldet på og bag den ved 200 grader C. alm. ovn ca. 20 minutter...
Se mere her
Hyldeblomstsaft
Start med at plukke hyldeblomsterne, når du kommer hjem starter du med sukkerlagen inden du renser skærmene. Sukkerlage: Vand, sukker og citronsyrer bringes i kog, der røres ind i mellem så sukkeret ikke brænder på i bunden...
Se mere her
Her finder du opskrifter med rabarber


Her finder du opskrifter med hyldeblomster


Her finder du opskrifter på koldskål


Her finder du opskrifter med jordbær


Her finder du opskrifter med kirsebær


Sommerdesserter du hurtigt kan lave

Den danske sommer er noget for sig, og hertil hører skønne sommerdesserter til at fuldende grillaftenen, havefesten eller bare en helt almindelig middag med familien. Hvis du er på udkig efter en nem hurtig sommerdessert, finder du et bredt udvalg her på siden.

Det som ofte karakteriserer en sommerdessert er, at den er let, består af enkle råvarer som ofte er i sæson, og så er den overskuelig at gå i gang med. Det er ofte det søde og syrlige, som bringes i spil, hvilket i den grad stimulerer smagsløgene.

Ingen sommer uden jordbær

De fleste forbinder jordbær med sommer. Og du kommer nok ikke udenom en sommer, uden at smage mindst én dessert, som indeholder de flotte røde bær. En sommerdessert med jordbær er derfor på sin plads, da den kan nydes af alle - ung som gammel.

Der findes et hav af gode sommerdesserter, og sommetider kan det være svært at bestemme sig for, hvilken en der skal laves. Enkle sommerdesserter er altid et hit efter en omgang grillmad - server en lækker let sommerdessert f.eks. jordbærmousse toppet med friske skiver jordbær. Her skal du blot anrette så mange glas med jordbærmousse, som der kommer gæster. Sommeren er også sæson for koldskål, og koldskål med jordbær vil helt sikkert ligge godt i maven.

Hvis du er på udkig efter en nem sommerdessert til mange personer, er bradepandekager eller lagkager et rigtig godt bud - f.eks. jordbærlagkage med markoner.

Giv modspil til det søde

Ribs er endnu et tegn på sommer. Foruden at anvende ribsgele som tilbehør til kødretter, fungerer de små røde syrlige bær fantastisk som ingrediens i desserter, som ofte er søde. Mangler du en opskrift på en lækker sommerdessert med ribs, er marengslagkage med ribs et godt bud. Lagkagen er tilmed en fryd for øjet med sit farvespil af chokolade, hvide marengs, lyserøde ribsskum og bær på toppen.

Sommerdessert med marcipan

Marcipan forbindes ofte med julen, men den søde, hvide masse smager fortrinligt i sommerlige desserter. Hvis du dyrker rabarber i haven, kan du med fordel bage en lækker rabarbertærte med marcipan. Ønsker du en mindre sød version, kan du undlade marcipanen og i stedet lave en traditionel rabarbertærte. Du kan vælge at toppe tærtestykket med cremefraiche, flødeskum eller en klat is, hvis du vil køles ned på en varm sommerdag.

Hvis du ønsker en sommerdessert i sundere format, findes der mange alternativer, såsom sukkerfri opskrifter. Du kan nemt lave din egen hindbærsorbet, som toppes med hindbær og melon. Nyd din hjemmelavede is efter en omgang grill eller blot som et forfriskende indslag, mens solen står højt på himlen.

Sluk tørsten med hjemmelavet saft

Sommeren er et sandt mekka for sæsonens bær og frugter, som alle kan anvendes i bagværk, men også i safter. Lav en saft af dine yndlings bær eller frugter, og sluk tørsten efter en god sommerdessert eller på en varm eftermiddag. Høst rabarbere i haven og lav en omgang rabarbersaft eller pluk hyldeblomster på gåturen, så du kan lave en skøn hyldeblomstsaft. Tilføj gerne isterninger til din hjemmelavede saft, så den bliver endnu mere forfriskende på en varm sommerdag.