Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Elisas gode jordbærtærte

Elisas gode jordbærtærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Elisa

Indsendt :


Elisas gode jordbærtærte, billede 4 Elisas gode jordbærtærte, billede 1 Elisas gode jordbærtærte, billede 2 Elisas gode jordbærtærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Mørdej:
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Fyld:
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Ren rå marcipan
0.5 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Pynt:
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Creme:
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 brev Kagecreme (pulver) maizena Et brev maizena kagecreme pulver indeholder 90 gram.

1 tsk. 4 gram.
1 spsk. 11 gram.
1 dl. 73 gram.
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
500 gram Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
   
Opskrift:
Ælt mørdejen sammen og sæt den i køleskabet i en time.

Fyld:
Rør smør og sukker tilsæt revet marcipan og et ½ sammenpisket æg.

Rul mørdejen ud og læg den i en smurt tærteform ca. 23 cm i diameter læg fyldet på og bag den ved 200 grader C. alm. ovn ca. 20 minutter.

Pynt:
Afkøl kagen og pensel den med smeltet chokolade.

Creme:
Rør mælk og kagecreme. Stil det koldt til det er blevet tykt. Vend flødeskum i cremen og fordel det på tærten.

Pynt med jordbær.

Tips:

Smelt evt. noget ribsgele og hæld den over jordbærrene.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (1603 stemmer)

Opskriften er vist 2350908 gange,
og udskrevet 79730 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 21466 (5110 kcal)
KJ pr. Pers. 2683 (638 kcal)
Vægt ialt 1815 gram
Vægt pr. Pers. 226 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1182 KJ (281 kcal)
Protein 3.2 gram
Fedt 18.4 gram
Kulhydrat 26.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Mette  -  2020-06-24 16:27:00
Fantastisk kage, og super som gæstekage da den er allerbedst dagen efter.

Pia  -  2020-04-28 22:12:56
Øv at man ikke kan få Mondamin vanillecreme pulver længere _ den var bare bedst til jordbærtærten

Rikke   -  2019-12-20 13:19:16
Skal man piske flødeskummen eller bare hælde det i kagecremen?

Vivi Holm  -  2019-10-08 18:20:57
Verdens bedste jordbærtærte. Jeg skal lave den til 80 personer og har tænkt at lave den i bradepander. Regner med at gange med 3 til hver. Men nogen som ved hvor mange jeg skal lave?

  -  2019-08-01 13:42:48
Fantastisk kage , har efterhånden bagt den mange gange , og total hit ved mine gæster .

Karina  -  2019-07-19 08:46:46
fantastisk kage, super god kage. hele familien er vilde med den. den er også nem at lave. top 5 .

Anette  -  2019-06-21 18:58:35
Helt fantastisk kage, god komposition, flere tog sørme flere gange - Tak!

Camilla  -  2019-06-13 19:20:27
Svar til mia den bliver bedst i en tur i fryserne så den kan laves lang tid før

Charlotte   -  2019-05-31 14:21:18
Kan man bruge rabarber?

Anja Mortine   -  2019-05-26 07:42:09
Hvor meget skal jeg gange med til en bradepande? Kan den fryses, bunden?

Mia  -  2019-05-10 13:13:13
Kan man lave jordbær tærte dagen før den skal bruges

ulla  -  2019-04-17 10:54:07
Der var en der spurgte, om det skulle være ren rå marcipan, eller om man i stedet kan bruge almindelig marcipan. Opskriften på fyldet ovenfor svarer faktisk nogenlunde til almindelig marcipan, så jeg ville roligt bruge almindelig marcipan, men så blot tilsætte lidt blødt smør evt. en smule æg for at blødgøre marcipanen :)

Ulla  -  2019-04-17 10:49:22
Man kan også snitte chokoladen i små stykker, drysse dem ud over tærtebunden, mens den er varm, så smelter det og kan pensles ud :)

Helle  -  2018-09-27 16:03:39
Hvor meget skal denne kage ganges op for at den passer til en bradepande ?

Margrethe  -  2018-09-20 10:45:30
Prøv at lave creme af piskefløde/38% cremeFraiche og lidt Flormelis Den bliver så fantastisk Jeg laver den gerne til store fester og på en bradepande m/bagepapir så er der ikke noget der hænger fast.

Marianne  -  2018-08-29 16:18:10
Kagebunden kan man fint fryse,.Tage den op inden brug og så er, den klar til at pynte, pynt evt med andre bær som kirsebær og brombær. Det har jeg prøvet,var et stor hit.

Bente  -  2018-08-22 08:33:41
Helt igennem fantastisk kage

Helle petersen  -  2018-06-21 14:36:44
Smager godt men bunden hænger i formen 😬

Julie   -  2018-06-18 10:20:40
Er der nogen der ved om man kan fryse bunden ned inden der kommer fyld på?

Hipse  -  2018-05-16 09:52:51
Helt fantastisk kage! Den er arbejdet værd. Den er tung, så den rækker til 8-10 Pers (kvinder 😁) Jeg har også pyntet den med store røde vindruer, som var lidt sure. Perfekt til den søde mazarinkage

Dora  -  2018-05-11 12:30:58
Når man gør så stor arbejde hvorfor så ikke koge sin crem selv.

Belinda  -  2018-04-21 11:56:07
Verdens bedste jordbærtærte. Jeg bruger lys chokolade i stedet for mørk og den er et hit her hjemme. Kan klart anbefales.

Tanja   -  2018-04-07 06:38:17
Glemte at putte æg i fyld. Kan den bruges endnu

Elvira   -  2018-03-03 18:03:57
Man kan også drysse chokolade på den varme kage I stedet for at vente på den bliver kold

Jasmin  -  2017-12-30 18:28:43
Den perfekte jordbær tærte

Asia  -  2017-12-20 15:10:25
Hjælp Jeg elsker den tært men min bunden blir meget hard hvordan få men den lidt myker ?!!!!!!

Rikke  -  2017-08-05 14:50:52
Den bedste jordbærtærte! Altid et hit hos børn og voksne, jeg plejer at fordoble chokoladen, vi kan godt li et tykt lag herhjemme. Ps. Hvis man ganger opskriften med 2 passer det til en firkantet bradepande:-)

Majbritt  -  2017-07-02 22:08:28
Verdens bedste jordbærtærte! Kan anbefales.

  -  2017-06-24 13:37:03
Kan jeg bruge normal marcipan i stedet for Ren rå marcipan?

Luna  -  2017-05-31 23:52:10
Jeg synes at det er en vældig god opskrift, svært at få et dårligt resultat..

  -  2017-05-17 21:32:17
Har prøvet jordbærterte et par gang . Syntes bunden blir meget hard . Hvordan får man den mykere

Pia  -  2017-04-16 11:22:55
Fantastisk jordbærtærte, men lavede cremen selv

anna  -  2017-04-12 19:50:32
både jeg og min familie glæder sig altid til jeg bager denne skønne tærte. mhs til nogle spørgsmål fra andre her på siden: 1:ja du kan lave den dagen før. personligt syntes jeg den bliver bedre af at få love at sætte sig natten over. 2: ja du kan fryse både bunden og hele tærten men, bunden bliver lidt "vandet" og bærerne smattet syntes jeg. 3: du kan sagtens lave bunden dagen før, hvis du ikke har tid til at lave det hele på en dag.

Vibeke  -  2017-03-24 18:57:36
Mums det er bare 👍 Alletiders kage

02-02.2017  -  2017-02-02 15:02:30
Rul mørdejen ud mellem to stk bagepapir, så går den ikke i stykker. Den bedste tærte der findes.

  -  2016-12-30 23:49:24
Den bedste af alle hjemmebagte jordbærtærter. Har bagt den mange gange, er også god med lidt pistacie til.

Helle  -  2016-08-08 19:52:42
Jeg skal have denne skønne jordbærtærte med på arb. Kan jeg bage / lave den helt færdig dagen før eller bliver den i såkaldte blød?

Jakob  -  2016-08-07 14:26:32
Bunden er superlækker med marcipanfyld og chokolade, og mel var ikke nødvendigt i fyldet. Efter min smag blev cremen dog for fed og for blød, når den blev vendt med fløde. Næste gang vil jeg nøjes med kagecreme med vanille og droppe flødeskummet.

Sara  -  2016-07-25 09:53:42
HJÆLP: Min terte er helt blød indeni midten efter den har været i ovnen. Sætter den sig, når den køler af?

Simone.   -  2016-07-24 17:20:04
Kan men lave den dagen før man skal bruge den?

Inger 2016-07-06  -  2016-07-06 17:31:24
Er der nogen her inde der kan huske den opskrift på jordbærtæte der var vildt populær her inde på Alletiders Kogebog, de seneste år og også sidste år? Den er åbenbart fjernet? Jeg er meget ked af at jeg ikke har gemt opskriften og håber lidt på at der er nogen der kan huske den. Det var med et billede af en firkantet bradepande med jordbær der var overtrukket med gelé.

Luca  -  2016-06-27 22:06:59
Min tærte var også super lækker familen nyd den og den lå også godt i maven var dov meget sød men jordbærrene redet det lige men eller virkelig god 🍓🍓😋😊

Lena  -  2016-06-23 12:21:30
Kan det passe, at der ikke skal en smule mel i fyldet? Hmm

Louise  -  2016-06-18 14:01:17
Kan man mon bage bunden og fryse den?

Karen R, 15.06.16  -  2016-06-16 14:51:41
Meget lækker tærte for hele familien. God som afslutning på en middag, og også som en kage til kaffen! Fik een til overs efter et middagsselskab, og er spændt på, hvordan den smager efter et ophold i fryseren. Mørdej kan jo fryses til senere brug. Laver altid db. portion.

Efe  -  2016-06-10 14:59:37
Det var den bedste Jordbærtærte opskrift

Nina  -  2016-05-28 22:03:11
Til dem der er allergisk overfor marcipan.. Skift ud med percipan. Smager næsten som marcipan... Bare lidt kraftigere i smagen, og lavet på fersken kerner. Det smager super Godt!! Man skal desværre nok bare på nettet for at købe det. Jeg køber mit til hele året ved jule tid i Tyskland , ved grænsen. 😉

Mette   -  2016-05-26 23:17:33
Super lækker 😊 Jeg har lært af min far (gammel bagermester) at komme lidt jordbærmarmelade under cremen, det fremhæver virkelig jordbær smagen 😊

Anastasia   -  2016-05-24 14:48:38
Den bedste kage i verden!!! ❤️🍰🎈

Jeanett Nielsen  -  2016-05-22 15:43:04
Meget velsmagende jordbærkage - der uden tvivl kan måle sig med dem fra bageren.

BodilCN  -  2016-05-17 06:19:09
Totalt lækker - men når man skal spare på kcal er det en kage man skal gå til med varsomhed. Må eksperimentere med fyldet, måske kunne den blive næsten lige som god, hvis man undlader marcipanen og kommer lidt mandelessens i fyldet, samt erstatter den 44% chokolade med en på 80%

Der er mere end 50 kommentarer til denne opskrift
Se alle kommentare her