Elisas gode jordbærtærte

Elisas gode jordbærtærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Elisa

Indsendt :      Red:

Elisas gode jordbærtærte, billede 4 Elisas gode jordbærtærte, billede 1 Elisas gode jordbærtærte, billede 2 Elisas gode jordbærtærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Mørdej:
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Fyld:
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
100 gram Ren rå marcipan
0.5 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Pynt:
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Creme:
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 brev Kagecreme (pulver) maizena Et brev maizena kagecreme pulver indeholder 90 gram.

1 tsk. 4 gram.
1 spsk. 11 gram.
1 dl. 73 gram.
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
500 gram Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
   
Opskrift:
Ælt mørdejen sammen og sæt den i køleskabet i en time.

Fyld:
Rør smør og sukker tilsæt revet marcipan og et ½ sammenpisket æg.

Rul mørdejen ud og læg den i en smurt tærteform ca. 23 cm i diameter læg fyldet på og bag den ved 200 grader C. alm. ovn ca. 20 minutter.

Pynt:
Afkøl kagen og pensel den med smeltet chokolade.

Creme:
Rør mælk og kagecreme. Stil det koldt til det er blevet tykt. Vend flødeskum i cremen og fordel det på tærten.

Pynt med jordbær.

Tips:

Smelt evt. noget ribsgele og hæld den over jordbærrene.

Se opskrift på hjemmelavet vaniljecreme her



Beskrivelse:

Jordbærtærte - den lækre, danske sommerklassiker

Jordbærtærten er en dansk klassiker, der tager sig allerbedst ud på de lune sommerdage med friske, danske jordbær på toppen. Kombinationen af den sprøde mørdej, det sødmefulde mazarinmasse, den lækre creme, den bitre mørke chokolade og de friske jordbær er nemlig altid en sikker vinder.

Ofte stillede spørgsmål

Hvis du ønsker at sætte den klassiske jordbærtærte lige i skabet hver gang, men er stødt på problemer på vejen dertil, kan du herunder finde et par ofte stillede spørgsmål, der måske kommer med løsningen til dig.

Bliver din creme ikke tyk?

Cremen i en jordbærtærte består af sødmælk, maizena og piskefløde. Det er maizenaen, der gør, at cremen bliver tyk, hvorfor det er utrolig vigtigt, at du bruger den helt rigtige mængde af maizena, samtidig med, at du sikrer dig, at cremen kommer op at koge. Det er også vigtigt, at du får delt dine æg helt rigtigt, så der ikke kommer hvider med.

Vil du gerne lave kagebunden dagen før?

Hvis du gerne vil lave kagebunden dagen før, eller flere dage før, du skal servere en hjemmelavet jordbærtærte, kan du sagtens gøre dette. Kagebunden tager nemlig ingen skade af at komme en tur fryseren, det kan faktisk næsten kun gøre den bedre.

karakterer:
Opskriften er vist 2629956 gange,
og udskrevet 82798 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (1680 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 21466 (5110 kcal)
KJ pr. Pers. 2683 (638 kcal)
Vægt ialt 1815 gram
Vægt pr. Pers. 226 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1182 KJ (281 kcal)
Protein 3.2 gram
Fedt 18.4 gram
Kulhydrat 26.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Lotte  -  2022-06-27 15:06:28
Kan man undlade marcipan???

Per  -  2022-06-18 16:12:15
Hvis det er kagecreme af pulver (koldcreme), så lyder det meget underligt. Er det hjemmelavet kogt vaniljecreme så har du måske ikke kogt/varmet den nok.

  -  2022-04-08 21:56:39
Min creme blev flydende - hvad kunne det skyldes?

steffen  -  2021-12-21 16:49:48
til mørdejen, brugte jeg 2 stykker pizza bage papir, genialt....min søn har fødselsdag den 24 dec, og den står på jordbærtærte ala far den dag....rigtig god kage.

  -  2021-08-04 19:50:36
Rigtig god kage

  -  2021-06-28 19:28:23
Jeg har lavet 2,5 portion, så passer det fint med en bradepande. Dog kun 200 g chokolade, da jeg synes det ellers bliver meget tykt. Og skære også en 50 g sukker fra fyldet. Lækker kage, som jeg har bagt mange mange gange.

Karina  -  2021-01-14 15:00:48
Hej. Er det midt i ovnen ved alm. ovn og kan varmluft anbefales? Syntes tit mit fyld og bund bliver meget blød og svært at skære et stykke pænt ud uden det går i stykker?

Mette  -  2020-06-24 16:27:00
Fantastisk kage, og super som gæstekage da den er allerbedst dagen efter.

Pia  -  2020-04-28 22:12:56
Øv at man ikke kan få Mondamin vanillecreme pulver længere _ den var bare bedst til jordbærtærten

Rikke   -  2019-12-20 13:19:16
Skal man piske flødeskummen eller bare hælde det i kagecremen?

Vivi Holm  -  2019-10-08 18:20:57
Verdens bedste jordbærtærte. Jeg skal lave den til 80 personer og har tænkt at lave den i bradepander. Regner med at gange med 3 til hver. Men nogen som ved hvor mange jeg skal lave?

  -  2019-08-01 13:42:48
Fantastisk kage , har efterhånden bagt den mange gange , og total hit ved mine gæster .

Karina  -  2019-07-19 08:46:46
fantastisk kage, super god kage. hele familien er vilde med den. den er også nem at lave. top 5 .

Anette  -  2019-06-21 18:58:35
Helt fantastisk kage, god komposition, flere tog sørme flere gange - Tak!

Camilla  -  2019-06-13 19:20:27
Svar til mia den bliver bedst i en tur i fryserne så den kan laves lang tid før

Charlotte   -  2019-05-31 14:21:18
Kan man bruge rabarber?

Anja Mortine   -  2019-05-26 07:42:09
Hvor meget skal jeg gange med til en bradepande? Kan den fryses, bunden?

Mia  -  2019-05-10 13:13:13
Kan man lave jordbær tærte dagen før den skal bruges

ulla  -  2019-04-17 10:54:07
Der var en der spurgte, om det skulle være ren rå marcipan, eller om man i stedet kan bruge almindelig marcipan. Opskriften på fyldet ovenfor svarer faktisk nogenlunde til almindelig marcipan, så jeg ville roligt bruge almindelig marcipan, men så blot tilsætte lidt blødt smør evt. en smule æg for at blødgøre marcipanen :)

Ulla  -  2019-04-17 10:49:22
Man kan også snitte chokoladen i små stykker, drysse dem ud over tærtebunden, mens den er varm, så smelter det og kan pensles ud :)

Helle  -  2018-09-27 16:03:39
Hvor meget skal denne kage ganges op for at den passer til en bradepande ?

Margrethe  -  2018-09-20 10:45:30
Prøv at lave creme af piskefløde/38% cremeFraiche og lidt Flormelis Den bliver så fantastisk Jeg laver den gerne til store fester og på en bradepande m/bagepapir så er der ikke noget der hænger fast.

Marianne  -  2018-08-29 16:18:10
Kagebunden kan man fint fryse,.Tage den op inden brug og så er, den klar til at pynte, pynt evt med andre bær som kirsebær og brombær. Det har jeg prøvet,var et stor hit.

Bente  -  2018-08-22 08:33:41
Helt igennem fantastisk kage

Helle petersen  -  2018-06-21 14:36:44
Smager godt men bunden hænger i formen 😬

Julie   -  2018-06-18 10:20:40
Er der nogen der ved om man kan fryse bunden ned inden der kommer fyld på?

Hipse  -  2018-05-16 09:52:51
Helt fantastisk kage! Den er arbejdet værd. Den er tung, så den rækker til 8-10 Pers (kvinder 😁) Jeg har også pyntet den med store røde vindruer, som var lidt sure. Perfekt til den søde mazarinkage

Dora  -  2018-05-11 12:30:58
Når man gør så stor arbejde hvorfor så ikke koge sin crem selv.

Belinda  -  2018-04-21 11:56:07
Verdens bedste jordbærtærte. Jeg bruger lys chokolade i stedet for mørk og den er et hit her hjemme. Kan klart anbefales.

Tanja   -  2018-04-07 06:38:17
Glemte at putte æg i fyld. Kan den bruges endnu

Elvira   -  2018-03-03 18:03:57
Man kan også drysse chokolade på den varme kage I stedet for at vente på den bliver kold

Jasmin  -  2017-12-30 18:28:43
Den perfekte jordbær tærte

Asia  -  2017-12-20 15:10:25
Hjælp Jeg elsker den tært men min bunden blir meget hard hvordan få men den lidt myker ?!!!!!!

Rikke  -  2017-08-05 14:50:52
Den bedste jordbærtærte! Altid et hit hos børn og voksne, jeg plejer at fordoble chokoladen, vi kan godt li et tykt lag herhjemme. Ps. Hvis man ganger opskriften med 2 passer det til en firkantet bradepande:-)

Majbritt  -  2017-07-02 22:08:28
Verdens bedste jordbærtærte! Kan anbefales.

  -  2017-06-24 13:37:03
Kan jeg bruge normal marcipan i stedet for Ren rå marcipan?

Luna  -  2017-05-31 23:52:10
Jeg synes at det er en vældig god opskrift, svært at få et dårligt resultat..

  -  2017-05-17 21:32:17
Har prøvet jordbærterte et par gang . Syntes bunden blir meget hard . Hvordan får man den mykere

Pia  -  2017-04-16 11:22:55
Fantastisk jordbærtærte, men lavede cremen selv

anna  -  2017-04-12 19:50:32
både jeg og min familie glæder sig altid til jeg bager denne skønne tærte. mhs til nogle spørgsmål fra andre her på siden: 1:ja du kan lave den dagen før. personligt syntes jeg den bliver bedre af at få love at sætte sig natten over. 2: ja du kan fryse både bunden og hele tærten men, bunden bliver lidt "vandet" og bærerne smattet syntes jeg. 3: du kan sagtens lave bunden dagen før, hvis du ikke har tid til at lave det hele på en dag.

Vibeke  -  2017-03-24 18:57:36
Mums det er bare 👍 Alletiders kage

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her