Populære opskrifter med jordbær

Elisas gode jordbærtærte
Elisas gode jordbærtærte
Rør smør og sukker tilsæt revet marcipan og et ½ sammenpisket æg. Rul mørdejen ud og læg den i en smurt tærteform ca. 23 cm i diameter læg fyldet på og bag den ved 200 grader C. alm. ovn ca. 20 minutter...
Se mere her
Jordbærtærte på mazarinbund
Jordbærtærte på mazarinbund
Imens at bunden bager røres kransekagemassen sammen og puttes i sprøjtepose med stor stjernetyld. Massen sprøjtes langs siden af formen hele vejen rundt, og sættes i ovnen i endnu 15 minutter...
Se mere her
Jordbærgrød
Jordbærgrød
Jordbærrene skylles og nippes. Koges knapt møre i vandet, smages til med sukker ogjævnes med det udrørte kartoffelmel...
Se mere her
Jordbærtrifli
Jordbærtrifli
ordbærrene renses, skæres i skiver. Sukker drysses henover. Makronerne knuses og kommes i dessertglas eller en skål så de dækker bunden. Portvin hældes henover. Jordbærrene fordeles henover...
Se mere her
Jordbærlagkage med makroner
Jordbærlagkage med makroner
Stænk lagkagebundene med cognac/portvin. Pisk fløden til skum. Hak 3/4 af jordbærene groft og bland dem i 2/3 af flødeskummet sammen med knuste makroner. Put en smule cognac i skummet...
Se mere her
Hurtig jordbær dessert
Hurtig jordbær dessert
Hæld fløden i blenderen og tilsæt lidt under halvdelen af de frosne jordbær og blend godt. Tilsæt flere bær enkeltvis efterhånden som det begynder at kører rundt i blenderen. Tilsæt så mange bær som det er muligt uden at det bliver for tykt...
Se mere her
Jordbærmilkshake
Jordbærmilkshake
Blend jordbær, mælk, vanilleis, vanillesukker og rørsukker godt sammen. Hæld blandingen op i høje glas - og husk at ha' sugerør i glasset. Server milkshaken med det samme...
Se mere her
Fløde Jordbæris
Fløde Jordbæris
Piskefløden piskes til skum. Jordbærrene blendes. Flormelis, æggeblommerne og vanillen piskes lyse og skummende i ca. 15 min. Bland det hele og hæld blandingen op i en form. Stilles i fryseren i mindst 3 timer...
Se mere her
Jordbærmousse
Jordbærmousse
Bærrene moses eller blendes og røres med sukker og citronsaft. Husblasen udblødes i koldt vand, tages op, smeltes over damp og røres i mosen. Fløden piskes ikke for stiv. Når frugtmosen begynder at blive jævn, vendes flødeskummet forsigtigt i. Fromagen hældes i en skål, pyntes og drysses med Vanillesukker...
Se mere her
Jordbærmuffins
Jordbærmuffins
Rør smør og sukker godt sammen og rør æggene i skiftevis med mælken. Del de rensede og skyllede jordbær i mindre stykker og bland dem i melet sammen med vaniljesukker og bagepulver. Vend det i dejen...
Se mere her
Jordbær marmelade
Jordbær marmelade
Jordbær, sukker og vanilje kon kommes i en gryde og vendes blidt rundt. Vandet kommes ved og der tændes for gryden. Det skal koge i 20 min. Efter de 20 min skummes marmeladen for urenheder med en ske og der tilføjes saften fra en halv citron igennem en sigte henover gryden...
Se mere her
Jordbærsovs
Jordbærsovs
Tag en gryde, hæld Jordbær og vand i og lad det koge. Tilsæt sukker i gryden. Tag kartoffelmel og bland det med en lille smule vand. Jævn så jordbærsovsen med dette. Sovsen må ikke koge efter kartoffelmel er tilsat...
Se mere her
Jordbærskum
Jordbærskum
Tag lidt jordbær fra til pynt, og skær dem i halve. Skær resten i små stykker. Pisk fløden til skum, og pisk flormelis og vanillesukker i. Vend derefter de små stykker jordbær i...
Se mere her