Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Rabarbersaft

Rabarbersaft, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SyltningRet : Syltning - Saft

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Rabarbersaft, billede 4 Rabarbersaft, billede 1 Rabarbersaft, billede 2 Rabarbersaft, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 gram Rabarber renset vægt
10 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
300 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Atamon, flydende
   
Opskrift:
Rabarberne snittes og koges i vandet ved svag varme i ca. 30 minutter.

Si saften gennem et klæde.

Saften koger op og skummes godt inden sukkeret tilsættes og saften koges op igen. Saften tages af varmen og står et øjeblik inden Atamon tilsættes.

Den varme saft hældes på flasker atamonskyllede flasker.


Saften blandes op med vand (ca. 1 dl saft til 3 dl vand, alt efter smag og behag) og drikkes kold

Tips:

Saften uden tilsat Atamon kan holde sig 10-14 dage i køleskab.
Atamon forlænger holdbarheden.


Spiser du mange rabarber kan det anbefales at bruge nonoxal i saften 2 tsk. på liter saft, nonoxal gør desværre saften uklar.

Denne portion giver 1-2 liter saft.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (9 stemmer)

Opskriften er vist 43317 gange,
og udskrevet 1076 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 7254 (1727 kcal)
KJ pr. Portion 7254 (1727 kcal)
Vægt ialt 3300 gram
Vægt pr. Portion 3300 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 219 KJ (52 kcal)
Protein 0.5 gram
Fedt 0.2 gram
Kulhydrat 13.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2018-09-30 11:23:20
2 kg rabarber 725 g økologisk rørsukker 2 liter vand 2 økologoske citroner Atamon til konservering Kog sammen med rabarber, vand og citroner skåret i 8. dele.

  -  2009-10-13 22:32:53
Det er en god idé ikke at røre i rabarberne mens de koger, så får man en mere lysserød drik;D