Hyldeblomstsaft
Hovedingrediens : Bær - Hyldeblomst Kilde : Per K. Tilberedningstid : 30 minutter Indsendt : Red: |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Start med at plukke hyldeblomsterne, når du kommer hjem starter du med sukkerlagen inden du renser skærmene.
Sukkerlage: Vand, sukker og citronsyrer bringes i kog, der røres ind i mellem så sukkeret ikke brænder på i bunden. Lagen køles let af inden blomster og citroner kommes i. Mens sukkerlagen koges op rystes hyldeblomsterne godt og klip de groveste stikle af. Den gule skal af citronerne skrælles af med en kartoffelskræller. Den hvide skral skæres herefter af og kasseres, dette gøres nemmest ved at skære spidserne af, citronen stilles på højkant og den hvide skral skæres af fra top mod skærebrættet. Selve citronkødet skæres i skiver. Når sukkerlagen er kølet let af så tilsættes blomster citronskal og citronkød. Saften trækker nu i køleskab i 3-4 dage og er klar til at blive sigtet og hældt på flaske. Vi tilsætter flydende Atamon inden saften hældes på flaske, men den kan også fryses. Tips: |
Hyldeblomsterne begynder at blomstre i slutningen af maj, starten af juni, og for det meste kan du finde nogle enkelte blomster så sent som til Sankt Hans.
Dejlig sommerdrik. FAQ: Hvordan laver man hyldeblomstsaft: Hvorfor skal der citronsyre i hyldeblomstsaft? |
Opskriften er vist 25600 gange,
og udskrevet 282 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.9 (10 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2018-07-11 11:08:09 Vi har haft flasker stående i køleskab i flere år, de var ikke mukne eller gærede, men de var dog blevet grumset Jeanette - 2017-06-16 23:48:32 Hvad er holdbarheden på det? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne