Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Jordbærlagkage med makroner

Jordbærlagkage med makroner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Jordbærlagkage med makroner, billede 4 Jordbærlagkage med makroner, billede 1 Jordbærlagkage med makroner, billede 2 Jordbærlagkage med makroner, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 Lagkagebunde En færdiglavet lagkagebund vejer ca 83 gram.
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
500 gram Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
150 gram Makroner En pose makroner vejer ca. 250 gram, og en enkelt makron vejer ca. 4 gram
  en smule portvin eller endnu bedre cognac
   


Opskrift:

Stænk lagkagebundene med cognac/portvin. Pisk fløden til skum. Hak 3/4 af jordbærene groft og bland dem i 2/3 af flødeskummet sammen med knuste makroner. Put en smule cognac i skummet.

Fordel fyldet imellem bundene og pynt med resten af flødeskummet og nogle jordbær. Riv evt. noget chokolade og pynt med det







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (185 stemmer)

Opskriften er vist 414754 gange,
og udskrevet 10120 gange.


Energi:
KJ total 14251 (3393 kcal)
KJ pr. Pers. 1187 (282 kcal)
Vægt ialt 1399 gram
Vægt pr. Pers. 116 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1018 KJ (242 kcal)
Protein 2.4 gram
Fedt 14.5 gram
Kulhydrat 26.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

bageren  -  2013-05-17 12:12:24
En lagkage bliver altid bedst hvis den for lov til at stå til dagrn efter!! Når jeg har lavet denne er den boevet godt hver gang og cremen bliver ikke smattede så har i gjort noget forkert! Dog vil jeg altid pynte kagen lige inden servering


Morten  -  2013-05-11 19:56:21
Vi laver denne lagkage, hver gang der er fødselsdag i familien. Den er virkelig god.


Swiften  -  2012-06-24 23:28:17
Jeg ville ikke lægge den sammen et helt døgn før. Jordbær og fløde vil blive 'smattede', men har du meget travlt, kan du da gøre jordbærrene rene dagen før, så de er lige parate til at komme i fløden om morgenen, hvor du kan lægge den sammen, hvis den først skal bruges i løbet af dagen. Er der børn med, kan spiritus undværes.OG BRUG SÅ NOGLE GODE BUNDE!!! Ikke Nettos de billigste el.lign.


Pige 19 år  -  2012-05-30 16:42:58
Kan man lave den hele dagen inden, med jordbærflødeskum som fyld og det hele ? undtagen flødeskummen overpå. Lyder ellers som en dejlig kage, glæder mig til at prøve at lave den.


  -  2011-06-13 17:27:24
den ser lækker ud !! den vil jeg prøve at lave. :)


Karamella  -  2011-05-05 16:04:16
Kæmpehit til min søns fødselsdag, med flag og lys. Min familie er ellers ikke meget for kage/dessert, men denne kage blev spist på 0,5. Synes dog 5 dl fløde og 500 g jordbær er alt for lidt, stod og manglede lidt til pynten.


Helle  -  2010-04-07 22:47:53
Super lækker og frisk lagkage, som er enormt nem at arbejde med. Har lavet den uden nogen form for alkohol, og det var afgjort en succes. Brugte dog næsten 1kg jordbær. Kan varmt anbefales herfra.


Nina  -  2009-10-14 09:45:31
Den smager super. Et sikkert hit til fødselsdagen :)


Hanne medarbejder på  -  2008-06-30 19:49:19
Brug rutebiler istedet for makroner. Jeg laver den ugentlig mums.


  -  2008-04-24 21:54:51
Hak chokolade groft og bland det med i fyldet. Evt. en chokolade med nøddefyld. Superlækkert.


Stine  -  2007-08-12 20:36:38
Rigtig lækker lagkage! Dog blendede jeg jordbærene med lidt sukker og blandede i flødeskummet. Jeg lavede (hjemmelavet) kagecreme, som jeg brugte i det ene lag og til resten brugte jeg jordbærflødeskummet. Jeg lod kagen trække en dags tid med kagecremen og lavede resten nogle timer før servering. Folk kastede sig over den!


anni  -  2007-06-24 18:36:25
Uhm, rigtig lækkerbisken som man meget let kan blive forfalden til. Jeg vil serverer


  -  2007-06-23 16:34:56
kan man godt ungå at bruge portvin eller cognac ?`eller skal man bruge dem ?


Helle  -  2007-06-18 17:49:05
Jeg fik den lavet til mine gæster og det syne´s den smager dejligt og mig selv


Per  -  2007-06-18 17:16:31
det bedste resultat opnås når bund og fyld laves aftenen før også pynter lige før namme nam


Anne  -  2007-05-14 13:16:13
Kan man lave den dagen før?


Per  -  2007-04-09 17:33:33
Jeg tror at frosne jordbær vil blive for smattede, i hvert fald til pynt. Men her midt i april kan købes ganske udemærkede udenlandske jordbær.


  -  2007-04-09 10:27:56
Kan der bruges frosne jordbær?


Per  -  2007-04-08 11:33:23
På billedet har vi brugt flere jordbær til pynt en det opskriften beskriver, vi brugte ca 800 g. jordbær alt i alt.


mormor2  -  0000-00-00 00:00:00
mine børnebørn var vilde med den da jeg gav den til en af dems føsdselsdag


  -  0000-00-00 00:00:00
sten hammernde let og lækker men den magler et eller andet med ved ikke helt "tænker"


Torben og Jeanne  -  0000-00-00 00:00:00
En lækkerbisken man helst ikke deler med andre (vi brugte portvin)


dreng på 14 !  -  0000-00-00 00:00:00
Ja, smager bedst når man blander kagecream og flødeskum, og hvis man øverst på den 3. lagkagebund tager evt rød glasur og pynter med jordbær .


mormor  -  0000-00-00 00:00:00
smager bedst når man blander cream og flødeskum og den bliver dejlig høj