Juleopskrifter

Andesteg med æbler og svesker
Brun først 20 minutter ved 250 C alm. ovn. Vend den, og dæmp varmen til 160 C alm. ovn. Hæld evt. fedtet fra. Kom 4-5 dl vand i bradepanden, og lad anden stege til den er færdig, ca. 2 timer. Mærk ved låret, om det løsner sig let, og stegesaften er helt klar...
Se mere her
Flæskesteg med sprød svær
Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm. mellemrum - men undgå at ridse i selve kødet. Har slagteren ridset kødet, skal det gås efter. Nogle gange er ridsningen ikke dyb nok - især ikke i siderne. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene...
Se mere her
Brunede Kartofler
Kartoflerne koges, pilles og afsvales, eller der kan med fordel anvendes kartofler fra glas. Sukker smeltes på en stor pande ved meget svag varme, når det begynder at brune og er helt smeltet tilsættes smørret. Det er meget vigtigt at man ikke røre i sukkeret under vejs...
Se mere her
Risalamande med kirsebærsauce
Vandet bringes i kog og risene tilsættes. De koger i vandet et par min. Mælken, vanillekorn og vanillestang tilsættes og retten bringes i kog under omrøring. Grøden koger ca. 1 time. Tag vanillestangen op, afkøl grøden. Hak mandlerne, gem en til at komme hel i risalamanden. Piskefløden piskes til flødeskum...
Se mere her
De lækreste små Havregrynskugler
Kom havregryn, flormelis, kakaopulver, og blødt smør i en skål og bland det sammen med en håndmikser. Kom vandet i og bland det til en tilpas ensartet masse. Tril kugler, og rul dem i kokosmelet...
Se mere her
Her kan du se julens opskrifter på frokostretter


Her kan du se julens opskrifter på hovedretter


Her kan du se julens opskrifter på tilbehør


Her kan du se julens opskrifter på desserter


Her kan du se julens bageopskrifter


Her kan du se de klassiske julekager


Her kan du se de klassiske julesmåkager


Her kan du se julens opskrifter på konfekt


Her kan du se julens kolde og varme drikke


Opskrifter på julemad

Julen er over os, og det er tid til at sammensætte de bedste juleanretninger, så gæsterne, eller blot dig selv, rigtig kan forkæles i den hyggelige julemåned. Måske er du på udkig efter inspiration til julefrokosten, maden til juleaften eller også vil du skrue lidt ekstra op for de velsmagende retter, som ofte hører julen til. Det kan være alt lige fra andesteg, brunede kartofler, medister og rødkål til julesmåkager, glögg og flæskesteg.

Her på siden har jeg samlet alle de bedste opskrifter på julemad, som helt sikkert får mundvandet til at løbe, så snart duften spreder sig i hjemmet. Du kan sagtens hive børnene med i køkkenet, når der skal laves dansk julemad. Retterne er meget ligetil, og der er altid et eller andet, som skal hakkes, snittes eller æltes sammen.

Julemad til alle anledninger

De fleste har en helt særlig relation til julemad. De dejlige retter vækker en speciel følelse indeni, og på en eller anden måde formår vi altid at samle os i julen, og dele den lækre danske julemad, stemningen og alt hvad der hører med.

Hos Alletiders Kogebog finder du et bredt udvalg af både forretter, hovedretter og desserter, som egner sig perfekt på ethvert julebord. Du kan selv mikse retterne efter smag og behag, så du kan få julefrokosten eller julebordet, præcis som du ønsker.

Der har også sneget sig et par drikkevarer med i opskriftssamlingen, som selvfølgelig også er uundværlige at indtage i et eller andet omfang i løbet af julemåneden i de danske hjem.