Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Julens populære middagsopskrifter


Hovedretter

Stegning af andestegen dagen før Stegning af andestegen dagen før

Mal lever, spæk, ansjoser og løg gennem kødmaskinen en eller to gange, afhængig af hvor grov leverpostejen skal være. Pisk mel og kold mælk sammen i en gryde, varm op under piskning og kog det igennem. Tag gryden fra varmen og køl det lidt af...

Se mere her

Andesteg med æbler og svesker Andesteg med æbler og svesker

Brun først 20 minutter ved 250 C alm. ovn. Vend den, og dæmp varmen til 160 C alm. ovn. Hæld evt. fedtet fra. Kom 4-5 dl vand i bradepanden, og lad anden stege til den er færdig, ca. 2 timer. Mærk ved låret, om det løsner sig let, og stegesaften er helt klar...

Se mere her

Langtidsstegt Andesteg Langtidsstegt Andesteg

Stop anden med æbler og svesker, salt og peber og lidt timian. Læg anden med ryggen opad på risten over bradepanden, hvori du har slængt fonden fra kasserollen. Ovnen står hele tiden på 130 grader C. alm. ovn. Anden på risten står sådan i fire timer...

Se mere her

Grillet andesteg på kuglegrill Grillet andesteg på kuglegrill

Start kullene op, regn med ½-1 time. Gnid anden ind- og udvendig med salt og peber og fyld den eventuelt med æbler og svesker. Luk med kødnåle. Når kullene er varme hældes de i bakkerne i siden af grillen, foliebakken placeres imellem til opsamling af fedt, evt. til sovs...

Se mere her

Kogt andesteg Kogt andesteg

Klargør anden, del den i 2 halve, klip evt. rygbenet af, men læg al afpuds ned i gryden. Læg anden i en gryde og hæld så meget vand i at det dækker. Læg æblebåde og svesker i gryden (kan undlades). Dette skal koge 1-1½ time, skum jævnligt. Anden afkøler i gryden...

Se mere her

Andebryst a la stegt and Andebryst a la stegt and

Andebrysterne sættes over i rigeligt letsaltet vand og bringes i kog. Skummes grundigt og småkoger ca. 1 time. Andebrysterne afkøles i lagen og sættes i køleskab til næste dag. Næste dag fjernes fedtet fra toppen, (fedtet gemmes) og gryden bringes i kog...

Se mere her

Partering af and Partering af and

Det yderste af vingerne skæres af ved ledene, lårene skæres af helt inde ved skroget. Læg fuglen på ryggen, skær tæt ind til brystbenet og løsn kødet ved at skære langs skroget. Lår og brystkød kan nu deles i to...

Se mere her






Flæskesteg med sprød svær Flæskesteg med sprød svær

Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm. mellemrum - men undgå at ridse i selve kødet. Har slagteren ridset kødet, skal det gås efter. Nogle gange er ridsningen ikke dyb nok - især ikke i siderne. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene...

Se mere her

langtidsstegt flæskesteg 6 Timer langtidsstegt flæskesteg 6 Timer

Fyld vand i bradepanden, til det når ca. halvt op på stegen. Fordel 8-10 laurbær, 15-20 enebær og del en bouillonterning i 4 dele og læg en i hver side i bradepanden. Sæt nu svinekamen i ovnen på midterste rille, på 100 grader C. alm. ovn, og lad den stege i 6 timer...

Se mere her

Grillet flæskesteg Grillet flæskesteg

Når kullene er varme hældes de i bakkerne i siden af grillen, foliebakken placeres imellem. Risten liges på plads, smøres med olie hvor flæskestegen skal ligge, og flæskesten lægges på grillen, rul gerne noget folie sammen og læg under stegen så den kommer til at ligge lige...

Se mere her






Glaseret skinke Glaseret skinke

Skinken koges ca. 30 minutter pr. kg. i letsaltet vand, og får herefter lov til at trække yderligere 30 minutter ialt i kogevandet. Er skinken kogt bør den alligevel koges (ca. 20 min. pr. kg.), da den ikke bliver gennemvarm ved den korte tid i ovnen...

Se mere her

Grønlangkål Grønlangkål

Tø kålen op i en sigte og pres væden fra. Lad kålen snurre 5-10 minutter i gryde med halvdelen af smørret. Tilsæt piskefløde og kog i 20-30 minutter. Rør en smørbolle af melet og resten af smørret og bland den i grønkålen under omrøring. Spæd med sky fra skinken...

Se mere her






Tilbehør

Brunede Kartofler Brunede Kartofler

Kartoflerne koges, pilles og afsvales, eller der kan med fordel anvendes kartofler fra glas. Sukker smeltes på en stor pande ved meget svag varme, når det begynder at brune og er helt smeltet tilsættes smørret. Det er meget vigtigt at man ikke røre i sukkeret under vejs...

Se mere her

Halve æbler med gele Halve æbler med gele

Æblerne (gerne Cox Orange, da de ikke koger ud) skrælles, halveres og kernehuset fjernes. Sukkerlagen bringes i kog. Æblerne tilsættes. Æblerne koger ved svag varme og uden låg i ca. 5 min. Æblerne afkøles i lagen. De halve æbler fyldes med gelé inden serveringen...

Se mere her

Hjemmelavet rødkål Hjemmelavet rødkål

Snit kålen fint og svits den i smør (brug andefedt hvis du har det) i en gryde. Tilsæt eddike når kålen er faldet lidt sammen. Kog ved kraftig varme nogle minutter uden låg. Tilsæt ribssaft og salt og læg låg på gryden. Kog kålen ved svag varme i ca. 1 time...

Se mere her

Waldorfsalat Waldorfsalat

Smag cremefraiche til med sukker og salt. Rens bladselleri stilkene og skær dem på tværs i tynde skiver. Halver druerne og fjern kernerne. Skær æblerne i små tern...

Se mere her




Se flere af julens opskrifter her