Julens populære julebag
Wienerbrødsdejen rulles ud til en firkant ca. 50x50 cm. og ca. ½ cm. tyk Dejen deles i 4 lige store stykker som smøres med borgmestermassen, der fordeles pomerans, sukat og rosiner herpå og dejen...
Se mere her
Panforte er en klassisk italiensk konfektkage med tørret frugt og nødder. Den er kendt i hele Italien og er en juletradition....
Se mere her
Bland alle de tørrede frugter i tern med sukker og kirsch i en skål. Dæk til og lad i et døgn ved stuetemperatur. Næste dag laver du din dej. Opløs tørgær i varmt vand (max 37 grader C.) i en røreskål og lad den stå, indtil der...
Se mere her
Smelt honningen i en rummelig gryde. Bland mel med krydderier og hjortetaksalt. Rør det i honningen. Rør gæren ud i æggeblommen, og potaske i lidt vand. Tilsæt begge dele og lad dejen hvile 1 - 2 timer ved stuetemperatur. Udrul dejen i 1 cm's tykkelse og udstik hjerter...
Se mere her
Kom farin, sirup og smør i en lille gryde og smelt det ved svag varme. Afkøl det. Bland krydderier og natron i melet og kom fedtstof-sukkermassen i sammen med mælken. Ælt dejen sammen. Lad den hvile koldt nogle timer, gerne til næste dag...
Se mere her
Bland rosiner, korender, hakket citrusskal og halverede cocktailbær i en skål. Rør rom i, dæk med film og lad det stå mindst 2 timer, eller til rommen er absorberet af frugten. Dej: Gær opløses i håndvarmt vand; dækkes med film...
Se mere her
Smelt smørret og bland med mælken. Varm blandingen op til den er lunken (37 gader C). Smuldre gæren i en skål og bland med lidt af den lunkne væske. Rør til gæren er opløst. Rør stødt safran i, sukker og sammenpisket æg. Bland så hvedemel i (gem lidt mel til udrulningen) og ælt til du får en jævn og smidig dej...
Se mere her
De bedste julebag opskrifter samlet ét stedBagværk er generelt fantastisk, men er der noget bedre end julebag og konfekt? Det synes vi hos DK-Kogebogen i hvert fald ikke! Derfor har vi samlet en masse forskellige nemme og velsmagende julebag opskrifter her på siden, som du kan blive inspireret af, hvis du mangler idéer til julebag derhjemme.Lækkert og nemt julebag til hele familienJulebag og julekager hører naturligvis sammen. Noget af det bedste julebag, er de klassiske julekager, som fx pebernødder, klejner, honninghjerter, panforte og naturligvis klassisk julekage.Når det kommer til julebag, er julesmåkager selvfølgelig også helt essentielle. Derfor har vi naturligvis også opskrifter på brunkager, vaniljekranse og alle de andre klassiske julesmåkager. Mange af vores opskrifter er både nemme og hurtige at lave. Nemt julebag er nemlig ikke lig med ringe julebag. Med de rette ingredienser, og ikke mindst de rette opskrifter, kan du sagtens kreere lækre, traditionelle julekager, uden at det nødvendigvis behøver tage mange timer. |







