Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Jordbærgrød

Jordbærgrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Grød og VællingRet : Grød og Vælling - Frugtgrød

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Jordbærgrød, billede 4 Jordbærgrød, billede 1 Jordbærgrød, billede 2 Jordbærgrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 gram Jordbær. dybfrost. usukrede 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
2.5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
75 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Kartoffelmel 1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
   


Opskrift:

Jordbærrene skylles og nippes. Koges knapt møre i vandet, smages til med sukker ogjævnes med det udrørte kartoffelmel.

Serveres med fløde.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (99 stemmer)

Opskriften er vist 241426 gange,
og udskrevet 4726 gange.


Energi:
KJ total 2724 (648 kcal)
KJ pr. Pers. 681 (162 kcal)
Vægt ialt 1099 gram
Vægt pr. Pers. 274 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 247 KJ (59 kcal)
Protein 0.3 gram
Fedt 0.1 gram
Kulhydrat 14.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Mig  -  2013-04-06 13:06:07
Lavede den med frosende hindbær, og grøden blev en sucse(staves)!


Jonas  -  2013-03-28 20:03:15
Lækker jordbærgrød... Valgte lige lidt vaniljestang, og lidt krydderi... Rigtig god, og det bliver godt at og vise den til de andre kokke på min restauant


Maiken  -  2013-02-06 19:08:48
Har lige lavet den til min far og mor, og den blev et kæmpe hit! Lavede den dog med frosende hindbær, og den blev stadig kanon god!


Eva  -  2013-01-12 14:35:18
Til mig: Ja, du kan sagtens bruge hindbær, og alle mulige andre bær f.eks. blommer, kirsebær og stikkelsbær


Mig  -  2012-12-27 14:45:08
Kan man også godt bruge andre bær, såsom hindbær?


v  -  2012-05-22 14:08:37
hvad (og hvor meget) skal kartoffelmelet jævnes med? går ud fra at de 2,5 dl vand er til at koge bærrene i.


Anne  -  2012-05-04 16:18:06
Jeg brugte sødemiddel, Canderel, istedet for sukker. Det bliver lige så godt. (Vi har sukkersyge - Diabetes 2 - i familien)


Emilie  -  2011-08-11 11:02:39
Mhhhh, hvor er den lækker! - den kan klart anbefales! - men jeg måtte tilsætte mere sukker i den, hvis den er til 2 personer.. (-:


Morten  -  2009-10-25 12:11:06
Brugte grøden i lag sammen med mandelkager og en lille smule stiftpisket fløde på toppen, til at få englene til at stige ned og synge.


Pippi  -  2009-08-17 09:05:50
Nej Suzan, så bliver det nærmest til en fromage - hmm, det kunne måske også være godt ;-)


Suzan  -  2009-07-25 15:02:50
Kan man bruge husblas til at jævne med?


Lola  -  2009-07-02 20:11:39
Uhmmm... min grød er lige blevet færdig. Hvor ER den god... :) Kom dog også en lille smule vaniljesukker i. Nam, nam!!


Britt  -  2009-06-12 18:03:57
Prøv Karolines vanniliecreme i stedet for fløde


lillelene  -  2009-05-09 11:05:54
husk at når der jævnes med kartoffelmel må grøden ikke koge når det hældes i og efter. ellers bliver den "lang" brug evt en rigtig frugt grøds jævning eller majsstivelse da det kan tåle varmen bedre.


malene  -  2008-03-21 16:22:05
den var god. og det er bare godt med mælk


Kristina  -  2007-08-01 20:05:40
Mmmm den er god, elsker jordbærgrød, smager også godt bare med mælk


Per  -  2007-02-20 10:55:32
Der kan jo fint bruges frosne bær.


Suzanne  -  0000-00-00 00:00:00
den blev rigtig god...men der skulle kun 75 g. sukker i eller blev den for sød