Tag en gryde, hæld Jordbær og vand i og lad det koge.
Tilsæt sukker i gryden.
Tag kartoffelmel og bland det med en lille smule vand.
Jævn så jordbærsovsen med dette.
Sovsen må ikke koge efter kartoffelmel er tilsat.
Sovsen passer godt til desserter som fx Risalamande eller is.
Samme fremgangsmåde kan også bruges til fx hindbærsovs hvor jordbær erstattes med hindbær, eller en blanding kan laves med 200 g jordbær og 200 g hindbær.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.7
(20 stemmer)
Opskriften er vist 138803 gange, og udskrevet 1668 gange.
Energi:
KJ total 2238 (532 kcal)
KJ pr. Portion 2238 (532 kcal)
Vægt ialt 598 gram
Vægt pr. Portion 598 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 374 KJ (89 kcal) Protein 0.3 gram Fedt 0.1 gram Kulhydrat 22.3 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Palle - 2015-03-02 08:32:36 1 -2 tsk vaniljesukker
Gør den endnu mere lækker
- 2014-10-25 15:36:06 Den kan også jævnes med majsstivelse (Maizena), 1 spsk. rørt op med 2 spsk. vand, i stedet for kartoffelmel. så gør det ikke noget, hvis det koger igen. :-)
- 2014-02-11 14:54:42 Kan den laves i god tid inden den skal bruges og så lunes inden den skal serveres???
Casper - 2012-01-12 16:15:42 smager lækkert med en god vanille is og så brownies til
- 2008-02-17 12:01:14 kan den også laves med hindbær
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider